od Radek Strnad » sob 26 zář, 2020 9:36 am
Nesmíš preferovat ESU!!! Namísto preference udělej výjimku a zkus ZIMO. Jejich MX659 Next18 se do vršku boudy strojvedoucího vejde. Jen je třeba dekodér lehce líznout o nějakou desetinu mm pilníčkem na straně patice, kde to jde, aniž by se něco zničilo. Pak je potřeba vymyslet konektor Next18, který by se nasunul do dekodéru a nepřesahoval jeho rozměr. Patice od Fischer Modell bohužel přesahuje, takže použít nejde. Našikmo se do boudy vleze i MX648 drátkový. Ovšem problém bude, kam potom dát repro. U obou těchto dekodérů udává výrobce délku 20mm. U MX648 je to pravda, ale Next je o 0,5mm kratší, takže do boudy zapadne až nahoru a repro by se vešlo pod něj. Mám to vyzkoušené na vrchním dílu budky, který jsem si kvůli pokusům zakoupil. Bouda má vnitřní rozměr 19,5mm. Další možnost je odbrousit malý kousek materiálu budky, ale je to tenké. Co s původní DPS/dekodérem????? Možná by šlo to nechat a světla ovládat přes něj s jinou adresou(ovšem přepínání dle směru jízdy....???? Dát ho na ovladači do vícenásobné trakce jako "přípřež"......????? Nebo DPS vymontovat a zapojit světla do zvukového dekodéru. Takže tak. Pokud tedy nechceš mít dekodér nebo repro ve vagónu(já taky ne).
KYKLOP68