TCO a centrála LENZ LZV100

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod Charlie » sob 07 zář, 2019 6:35 am

Potřeboval bych radu. Koupil jsem si dva moduly TCO a když je připojím k centrále LENZ LZV100 tak to nefunguje. Prověřil jsem všechny adresy od 1 po 31 a výsledek je tento:

Adresy 1-14, 16-22, 24-26 a 28 jen bliknou při připojení a při STOPU nesvítí. Podle návodu by měly svítit klidným světlem při STOPU.

Adresa 15, 23, 27 a 29-31 blikají trvale hned po připojení, blikají i při STOPU beze změny. I tady by se mělo blikání změnit při STOPU na klidné světlo, ale blikají.

Takže nastávají pouze dva odlišné stavy. Nicméně žádná adresa nefunguje. Přepínač je nastaven na LENZ v poloze ON.
Používá někdo tuto kombinaci a funguje mu to? Děkuji.
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod belgarat » sob 07 zář, 2019 8:32 am

Vychazel bych z toho, ze nereaguje spravne na STOP, ktery posila _centrala_ jako broadcast (to znamena bez urceni zarizeni, ne jednom/vice konkretnim), To zamena nehledat pricinu v nastaveni XpressNet ID TCO ovladace ani v nastaveni adresace adres prislusenstvi.

Zkus nejprve dukladne proverit kabel vedouci do TCO; napriklad na nej navesit MultiMaus, jestli bude spravne reagovat, nebo testerem na UTP kabely.
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1307
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod Charlie » sob 07 zář, 2019 9:20 am

Se systémem Roco to funguje. Mám připojené 2 TCO ke sběrnici a oba se chovají stejně, stejně blikají tak bych řekl, že to v kabelech není. Alespoň myslím.
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod belgarat » sob 07 zář, 2019 12:19 pm

Charlie: nemas kolem sebe nejaky modelarsky klub nebo kolegu, co bezi na LENZ - ze bys mu do jiste funkcniho systemu vrazil svuj TCO ?
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1307
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod Charlie » ned 08 zář, 2019 12:05 pm

SHRNUTÍ:
Díky kolegovi z fóra který nabídl pomoc je problém vyřešen. TCO fungují. Problémy způsobovalo špatné nastavení ovladače LH100 při STOPU a špatná poloha přepínače č6 ROCO/LENZ. V návodu je uvedena špatná poloha přepínače. Děkuji všem za zájem a za snahu pomoci. Takže shrnutí do závěru. Na ovladači je třeba nastavit v případě STOPU volbu AUS aby byl odpojen proud z kolejí. Přepínač č.6 na TCO musí být v poloze ON jinak jsou adresy posunuté a TCO se nechová korektně.
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod Charlie » sob 14 zář, 2019 12:13 pm

Ještě bych se chtěl obrátit na kolegy co používají TCO jestli někdo používá tu novou verzi HEX souboru ( 1C pusch nebo jinou z ní odvozenou) která mění umístění výstupů a umí narozdíl od staré verze navolit jakoukouliv adresu. U starých TCO se volí buď nízké adresy do 52 nebo vysoké do 102. A protože potřebuji ještě jeden TCO, potřebuji mít možnost navolení ještě vyšší adresy. Používá tedy někdo tento software? Děkuji.
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Re: TCO a centrála LENZ LZV100

Příspěvekod komori » sob 14 zář, 2019 6:58 pm

Domnívám se, že autorem této konstrukce a HEX softu jsem já.
Poskytl jsem jí několika modelářům.
Při programování PICu se do jeho EPROMu vloží (libovolná) startovací adresa.
Případně napiš SZ.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků