NanoX... multimaus a soft 1.05

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » čtv 08 srp, 2019 4:54 pm

Zdravim, věděl by pls někdo co s tímhle spojením? Se shiftem na displeji myši blikaji dole čísla funkcí.
Nastaveno cv7=79, četl jsem že je to tím softem v myši 1.05, vrátit to ale na 1.04 zaboha nejde.
Takže netuším zda celé tohle propojení funguje správně a není to špis do koše.
Diky za rady
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jirkah » čtv 08 srp, 2019 7:26 pm

Tady ta kombinace není funkční .Někde je tady o tom vlákno , že to nejde http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=11401&p=254358#p254358.Já jsem koupil DR5000 a aktualizovaná myš maká tak jak má, ale chápu , že ne každý si to může dovolit protože to stojí jako jedna lokomotiva :-) . www.digikeijs.cz
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 317
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » pát 09 srp, 2019 6:06 am

Vrátit 1.04 není problém, tam ty funkce nejsou implementované vůbec, takže se nedá říct, že to nefunguje.
Přepni si NanoX do režimu Roco a bude ti fungovat.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » pát 09 srp, 2019 11:39 am

Ahoj, jak vrátím MM na soft 1.04? Zkoušel jsem to přehrát, nejde mi to.
A nanoX mám nastavenou cv7=79... to je ok, že?
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » pát 09 srp, 2019 12:59 pm

Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod Trixt » pát 09 srp, 2019 4:32 pm

Fuldo, omlouvám se, že do toho zasahuji, ale Jiko97 to již tenkrát s tebou řešil. Ty jsi mu radil, že při aktualizaci MM na 1.4 z 1.5 stačí mít zatrženu volbu "Nekontrolovat předchozí verzi", ale jemu to zřejmě tenkrát nefungovalo. Měl by ale potvrdit, že tak skutečně učinil a tu volbu zatrhl. Druhá tvá rada byla nastavit NanoX do režimu Roco. Měl jsi tím na mysli, že by tedy CV7 mělo být nastaveno na hodnotu 76? Vím, že psát rady dokola je těžké, ale to již tak na fórech chodí. Modelová železnice za to stojí. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V (1998-2006), centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 773
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » pát 09 srp, 2019 6:38 pm

To je právě to. Většina lidí nechce číst pořádně. Nestačí si přečíst tu polovinu. Práce s CV7 je o sekvenci, takže je potřeba zadat CV7=50, počkat na blikající LEDku a pak zadat CV7=78 nebo 79 a počkat až přestane blikat.
To samé změna verze na MM, já jsem si to zkoušel a vím že to jde. Dělal jsem to několikrát, když jsem si vyhledával chyby toho softu.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » pát 09 srp, 2019 7:10 pm

Četl jsem poctivě . Ani při zatrzeni volby to neslo přehrát. Jsem z Prahy, klidně někam dojedu na přehrání, pokud by byl někdo ochotný mi to přehrát . Nastaveni nanoX chapu taky až teda na možnost s tou nulou... cv7 je 44 nebo 45, to nevim k cemu je...
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » pát 09 srp, 2019 8:15 pm

Prodlužování nuly je technika, která se používá pro provoz analogové lokomotivy na digitálním kolejišti. Některé dekodéry s touto volbou nefungují správně.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » sob 10 srp, 2019 5:13 am

Ještě mne napadla jedna věc, která tu nezazněla - jaké verze utilit vlastně používáš?
(malá nápověda: sleduj to množné číslo v otázce)
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » sob 10 srp, 2019 6:45 am

Měl jsem půjčenou z21, a maintenence 1-14, ta mi nefunguje vubec , pak 1-13.. ta to taky nepřehřejte a zkoušel jsem i 1-12 a ta to taky neda.
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » sob 10 srp, 2019 6:46 am

Ještě sem měl staženou mm restore v1.04. exe, ten soubor jsem nerozchodil
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » sob 10 srp, 2019 7:30 am

MM restore (MM update) je pro RocoMotion.
Verze 1.12 je poslední, která obsahuje soft 1.04 ale nejsem si moc jistý, protože starý changelog v ní už není a nové verzování ještě ne.
Já používám 1.10, ta je v pohodě.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod jiko97 » sob 10 srp, 2019 7:32 am

Tu nemám a nejde už ani stáhnout. Psal jsem ti soukromou zprávu...
jiko97
 
Příspěvky: 45
Registrován: pon 08 pro, 2014 3:37 pm

Re: NanoX... multimaus a soft 1.05

Příspěvekod fulda » sob 10 srp, 2019 9:58 am

Tak jsem si cvičně rozbalil svojí z21 a zjistil, že opravdu od nějaké doby nelze downgradovat.
Takže jedině jestli ti nepomůže jirkah
Metoda kterou jsem používal už není k dispozici a editovat hex se mi nechce.

edit:
Bezva, bylo to součástí software pro centrálu 1.28. Takže z21 už neumožňuje downgrade. Navíc v utilitě 1.14 to ještě vylepšili.
Naposledy upravil fulda dne sob 10 srp, 2019 10:08 am, celkově upraveno 1
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků