Proč nemám rád LocoNet

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod HonzaM » čtv 14 čer, 2018 5:25 am

Uvažoval jsem o tom, proč fulda založil toto vlákno. Důvodem jasně bylo najít a zdůraznit teoreticky možné problémy LocoNetu, které by mohly způsobit nevhodné chování jednotlivých prvků. Neslyšel jsem ale že by kterýkoli uživatel jakýkoli uváděný problém prakticky pocítil. Říká se, že kdo chce a umí, hledá zpúsoby, kdo nechce nebo neumí, hledá důvody. Fulda píše, že má LocoNet prostudován víc než kdokoli ze zde diskutujících, ovšem místo aby hledal jak jím uváděné problémy obejít, uvádí je jako důvod proč LocoNet nepoužít. Kdyby byl LocoNet tak špatný jako on píše, asi by ho nepoužíval Digitrax, Roco ve své vlajkové lodi, černé Z21, nebo Digikeijs. Oba posledně zmíněné mají vedle LocoNetu i XpressNet a umožňují tak uživateli současně využívat výhody obou sběrnic.
Účel vytvoření vlákna je tedy zřejmý, nekupujte zařízení využívající výhod LocoNetu, ale jen mnou vyvíjené zařízení, založené na sběrnicích XpressNet a S88. Samozřejmě bez jakéhokoli objektivního zhodnocení nevýhod těchto sběrnic, například že S88 je jednosměrný a má omezenou kapacitu počtu detekovaných useků.
Naposledy upravil HonzaM dne čtv 14 čer, 2018 5:43 am, celkově upraveno 2
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod BohousP » čtv 14 čer, 2018 5:33 am

smazáno autorem
Naposledy upravil BohousP dne čtv 14 čer, 2018 6:26 am, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2029
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod HonzaM » čtv 14 čer, 2018 5:42 am

smazáno autorem
Naposledy upravil HonzaM dne čtv 14 čer, 2018 7:08 am, celkově upraveno 1
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod fulda » čtv 14 čer, 2018 6:44 am

HonzaM píše:Uvažoval jsem o tom, proč fulda založil toto vlákno.
Vzhledem k tomu, že jsem ještě neumřel, tak není potřeba nade mnou dělat archeologii, ale je možné se normálně zeptat.
Mno a nebo si to přešíst v prvním postu tohoto vlákna.

Založil jsem ho přesně proto, že jsem do jiného vlákma mapsal, že jsem si udělal hezkou hračku pro XpressNet a skupina blbců okamžitě začala toto vlákno plevelit nablblejma poznámkama o tom, že LocoNet je nejlepší a že LocoNetu nerozumím a kdovíco ještě. Možná to někomu přijde normální, ale já jsem ze staré školy a za nás se v mailových konferencích na fidonetu ctilo pravidlo - když nemáš co říci, tak mlč.

Já jsem neměl potřebu o LocoNetu nic říkat, prostě jsem si v minulosti udělal průzkum a z toho mi vyšlo, že se pro použití s kostičkou nehodí, ačkoli se na první pohled zdálo, že bude lepší. Ale nevyšlo to, z mnoha důvodů se mi prostě nehodil. Ale když se v tom někdo chce rýpat, tak proč ne.

Vím že žijeme v Čechách a že se zde neodpouští, když má někdo něco lepšího, proto v klidu přehlížím výpady některých, kteří se snaží svou závist maskovat za házení bláta, no co už.

Konec konců Honzo, ty by jsi mohl vědět, jak věci pracují - asi tady nebudu vytahovat jednu tvou zábavnou storku, kde jsi se strašně čertil nad měřením v centimetrech/metrech/kilometrech, ale určitě si na ní vzpomeň.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4243
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod zdeno » čtv 14 čer, 2018 6:53 am

fulda píše:když nemáš co říci, tak mlč.

co kdyby si sam dodrzoval toto pravidlo ?? Ono na tebe pasuje jako usite !!
Na Loconet jsi pouhy teoretik a to jeste mizerny, takze se venuj tomu, co umis.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod fulda » čtv 14 čer, 2018 7:22 am

Mno a když už se v tom h*\/ně hrabeme, tak asi okomentuji i zbytek textu.
HonzaM píše:Uvažoval jsem o tom, proč fulda založil toto vlákno. Důvodem jasně bylo najít a zdůraznit teoreticky možné problémy LocoNetu, které by mohly způsobit nevhodné chování jednotlivých prvků. Neslyšel jsem ale že by kterýkoli uživatel jakýkoli uváděný problém prakticky pocítil.
Já jsem prosím uvedl naprosto konkrétní pří kterém se mi pomatlají informace na display ovladače. Nikomu to nepřijde blbé, já to považuji za velký problém a je to pro mne jeden z důvodů nepokračovat. Jestli to ostatním nevadí, tak OK.
HonzaM píše: Říká se, že kdo chce a umí, hledá zpúsoby, kdo nechce nebo neumí, hledá důvody.
Ano to se říká, ale pořád se neřeklo, proč bych měl sakra LocoNet uctívat? To ať si dělá někdo jiný, já jsem se rozhodl, že se mi nehodí, dokonce si subjektivně myslím, že se vůbec nehodí na domácí kolejiště Ožekávám, že nejpozději třetí diskutující napíše, že na FREMO ho používají všichni, ale FREMO není domácí kolejiště.
HonzaM píše:Fulda píše, že má LocoNet prostudován víc než kdokoli ze zde diskutujících
Víc než kdokoli z té trojice, která má potřebu vše komentovat. Jsou tady jiní, kteří mají větší přehled, ale ti takticky mlčí.
HonzaM píše:ovšem místo aby hledal jak jím uváděné problémy obejít, uvádí je jako důvod proč LocoNet nepoužít.
A můžeš mi říci, proč bych to dělal? Prostě a jednoduše, pro moje kolejiště se nehodí. Pro můj způsob ovládání kolejiště se nehodí, nechce se mi trávit zbytek života tím, že budu vysvětlovat někomu, proč ten či onen prvek nefunguje v kombinaci s tímto prvkem. Raději si zvolím technologii, která mi lépe vyhovuje. Vím že se s Trabantem se dá dojet třeba do nepálu, ale já tam laději létám letadlem. Je to prostě moje volba.
HonzaM píše:Kdyby byl LocoNet tak špatný jako on píše, asi by ho nepoužíval Digitrax,
Nechtěl bych se hádat, ale zrovna Digitrax bude podle mého názoru držet LocoNet tak dlouho, dokud z něj budou prachy.
HonzaM píše: Roco ve své vlajkové lodi, černé Z21, nebo Digikeijs.
Ano, u Roco to chápu jako stejný důvod, proč Volkswagen vyrobil Bugati Veyron. Prostě prezentace, že na to máme. Ale prodejní verze z21 je bez LN.
HonzaM píše:Oba posledně zmíněné mají vedle LocoNetu i XpressNet a umožňují tak uživateli současně využívat výhody obou sběrnic.
Na to se dá odpovědět i tak, že proč tedy nepoužívají ten nejlepší LN?
HonzaM píše:Účel vytvoření vlákna je tedy zřejmý, nekupujte zařízení využívající výhod LocoNetu, ale jen mnou vyvíjené zařízení, založené na sběrnicích XpressNet a S88.
Skutečně? Tak o tom tedy moc nevím. Po pravdě, já jsem první kdo řekne - nekupujte si nic. Já si nejraději dělám věci jen pro sebe. Udělat něco tak, aby to dokázali ovládnout lidé s jiným způsobem myšlení než je moje je mnohem těžší, než dělat něco jen pro sebe.
HonzaM píše: Samozřejmě bez jakéhokoli objektivního zhodnocení nevýhod těchto sběrnic, například že S88 je jednosměrný a má omezenou kapacitu počtu detekovaných useků.
Honzo, jak si tu objektivitu představuješ? Neměl by jsi se trochu zamyslet nad tím co tu píšeš? Pokaždé když otevřeš toto téma, tak se po chvíli ukáže, že tvoje tendenční řeči nejsou k ničemu a jen prezentují tvou neznalost. Pro XpressNet není S88 jediná možnost, smiř se s tím. S88 je jedna z možných sběrnic, patří mezi ty nejjednodušší (a proto je také nejsnáze dosažitelná). Její omezení na počet vstupů je blábol, je to jen posuvný registr, může být tak dlouhý, jak dlouhý si ho poskládám. Většina výrobců si stanovuje nějaké přiměřené délky podle očekávání svých zákazníků, ale technicky může být mnohem, mnohem delší, než omezení LocoNetu na 2000 vstupů. Je to zhruba podobně blbé, jako napsat, že na LocoNet lze připojit jen 128x LocoIO.

Obecně - soustřeď se raději na vlastní rozvoj a ne na to, jak ti každý ubližuje.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4243
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod zdeno » čtv 14 čer, 2018 7:50 am

fulda píše:než omezení LocoNetu na 2000 vstupů. Je to zhruba podobně blbé, jako napsat, že na LocoNet lze připojit jen 128x LocoIO.

tady je videt, ze tomu vubec nerozumis, ono moznost neco pripojit neznamena, ze to opravdu jde.
Tak nejak jsem cekal, ze mi to nekdo omlati o hubu, protoze to vubec neni pravda a jen jsem to sem hodil na zkousku, ci to nekdo pozna a da mi to poradne sezrat.
Aj Loconet ma sve limity a ty jsou poradne tvrde. Napriklad proud 15mA potrebny na ziveni sbernice Loconet.
To, ze na to nikdo neprisel znamena, ze tu vlastne neni nikdo, kdo tomu opravdu rozumi a pracuje s tim.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod fulda » čtv 14 čer, 2018 8:50 am

zdeno píše:tady je videt, ze tomu vubec nerozumis
... a jsem za to rád.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4243
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod belgarat » čtv 14 čer, 2018 8:54 am

zdeno píše:Aj Loconet ma sve limity a ty jsou poradne tvrde. Napriklad proud 15mA potrebny na ziveni sbernice Loconet.
To, ze na to nikdo neprisel znamena, ze tu vlastne neni nikdo, kdo tomu opravdu rozumi a pracuje s tim.


Tak mozna to nikoho nezajima, protoze reseni pro ty, kteri potrebuji rozsahlejsi layout asi existuje: http://dcc-mueller.de/loconet/lnpull_e.htm.

Kazdopadne v predchozi diskusi vubec neslo o ELEKTRICKE vlastnosti LocoNetu, cast prispevku je opet mimo misu.
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 981
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod BohousP » čtv 14 čer, 2018 8:58 am

zdeno píše:Aj Loconet ma sve limity a ty jsou poradne tvrde. Napriklad proud 15mA potrebny na ziveni sbernice Loconet.
To, ze na to nikdo neprisel znamena, ze tu vlastne neni nikdo, kdo tomu opravdu rozumi a pracuje s tim.


Nezlob se Zdeno, to je známá věc, zde již mnohokrát popisovaná (a to s LocoNetem nepracuji, resp. jen úplně okrajově). Ale souvisí spíš s elektro specifikací, než s definicí paketů ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2029
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod zdeno » čtv 14 čer, 2018 11:37 am

BohousP píše:to je známá věc, zde již mnohokrát popisovaná

prave proto mi to mel nekdo omlatit o hubu.
---
Cele to bylo jen o zaujatosti a sebestrednosti nekterych lidi a vubec neslo o nejaky Loconet !!!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod belgarat » čtv 14 čer, 2018 11:44 am

Jo, ta zaujatost, sebestrednost, buranstvi se opravdu ukazaly na vybornou.
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 981
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod Rudolf » čtv 14 čer, 2018 4:37 pm

Jestli se ještě jednou tady zopakují osobní útoky a urážky, tak autor dostane BAN na 1.měsíc. To je poslední varování !!!

Admin
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod vrbav » čtv 14 čer, 2018 5:50 pm

Tak čo Pacoši, keby ste nemali Paca Canadu, čo by ste pajcovali.....asi nič....a kto je tu taký čo niečo svoje vytvoril, je to Zdeno...a ostatní na Loconet sú bohužial len teoretici.......no ukážte čo ste vytvorili......toto je oficiálna otázka na diskusii vlaky.net...čo si dokázal, ak nič tak si k...t, .....tak prečo to neaplikovať aj na DCC.
S pozdravom
Naposledy upravil vrbav dne čtv 14 čer, 2018 6:17 pm, celkově upraveno 1
vrbav
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod JenikPluto » čtv 14 čer, 2018 6:16 pm

Hm, zdá se, že další vlákno dozrálo... :-)

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 151
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků