Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Jakub2005 » pon 14 srp, 2017 9:26 am

Chtel bych se zeptat jestli by sel digital z21 start pripojit na koleje piko a gleis. Popripade jak. A kdyz bude na jednom kolejisti zapojeny analog i digital jestli to bude nejak vadit. To analogove pripojeni bych chtel na stare svitici vagonky Schicht
Jakub2005
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 13 srp, 2017 2:28 pm

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod radula63 » pon 14 srp, 2017 10:08 am

Digital (kterýkoli) připojíš ke kolejím stejně jako analog. V tom není problém.
Avšak - NELZE MÍT NA JEDNOM KOLEJIŠTI ANALOG I DIGITAL NARÁZ. Buď máš připojeno ke kolejím jedno nebo druhé. Ale uklidním tě tím, že analogové vagónky ti budou svítit i na analogu i na digitálu, tam stále (i když budou stát).
Raďula 63 -TT
http://www.kzm-praha.cz/
Psi štěkají, karavana jede dál...
Uživatelský avatar
radula63
 
Příspěvky: 930
Registrován: čtv 28 kvě, 2009 6:15 pm
Bydliště: kraj Vysočina - okres Třebíč

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Miloš Pavlát » pon 14 srp, 2017 10:27 am

Pokud máš vagony staré tak budou osvětleny žárovičkami. Původní jsou na 12V a bude nutno je pro digital vyměnit za žárovičky pro napětí min 16V. Jinak bude interier svítit moc a mohl by se teplem poničit. Je však možné, již byly osazeny v minulosti žárovkami na 16V. Já je v době analogu měnil podle toho co bylo po ruce, takže každá část interieru svítila jinou intenzitou. Při přechodu na digital jsem to sjednotil na vyšší napětí.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 230
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod sidlo » pon 14 srp, 2017 10:59 am

Po přechodu na digitál bych to doporučil sjednotit na LED osvětlení řízené dekodérem. Získá se tím možnost řídit rozsvěcení/zhášení celého/části vozu kdykoliv a kdekoliv.
Předělání na žárovičky 16 V je nouzové řešení.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2158
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Jakub2005 » pon 14 srp, 2017 5:49 pm

Diky za odpovedi! :D
A bude vyhodne si koupit set se z21 a lokomotivou multimausem atd.. A jeste jestli nejak ty dratky pujdou pripojit na digitalni konektor od piko
Jakub2005
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 13 srp, 2017 2:28 pm

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Miloš Pavlát » úte 15 srp, 2017 10:57 am

Jakub2005 píše:A bude vyhodne si koupit set se z21 a lokomotivou multimausem atd..

Odpověď budeš muset najít sám například ve zdejším foru v tématu DCC v praxi a ve své peněžence.
Jakub2005 píše:A jeste jestli nejak ty dratky pujdou pripojit na digitalni konektor od piko

Máš-li na mysli tuto přípojnou svorkovnici, pak budeš muset tento kabel střihnout a upravit konec pro vsunutí do svorkovnice.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 230
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod fulda » úte 15 srp, 2017 12:21 pm

Roco Z21 má šroubovací svorkovnici.
Potřebuješ jen kus drátu a šroubovák:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Miloš Pavlát » úte 15 srp, 2017 1:02 pm

Omlouvám se za omyl. Fuldovi děkuji za opravu.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 230
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Jde Roco z21 start připojit na koleje piko a gleis?

Příspěvekod Jakub2005 » úte 15 srp, 2017 3:54 pm

Diky! Ale jak to bude s programovanim lokomotiv ?
A co kdyz si teda koupim Roco z21start set 51259
( podle me obsahuji vsechny start sety obsahuji to stejne nenom jine lokomotivy atd. Budu tam myt vsechno na zapojeni? Moc se v tom nevyznam tak me neukamenujte:D
Jakub2005
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 13 srp, 2017 2:28 pm


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník