CV3 a CV4

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Morris Zapp » čtv 18 kvě, 2017 6:55 am

V tom případě se přiznávám, že už tomu nerozumím ani zbla: na jednu stranu píšeš, že vyvíjíš automatizační funkcionality, které jsou potřeba právě na modulovce (zdeno píše: na domaci kolejiste, kde krouzi vlaky do nemoty je to zbytecne, pokud se nemeni delky vlaku. ale na velke kolejiste (modulovka), kde se meni delky vlaku, je to celkem vyhodne), a teď mi napíšeš, že modulovka je mimo jakoukoli automatizaci. Tak jsem z toho jelen...
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 680
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » čtv 18 kvě, 2017 7:22 am

trosku se ti to pomichalo, ja jsem puvodne psal o zmene CV3 a CV4, to nema s automatizaci nic spolecne.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1700
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Kajinek11 » pon 25 bře, 2019 2:31 pm

Mohu se Vás zeptat:

1. jak máte nastaveny CV3, CV 4 a CV5? (prosím konkrétní hodnoty pro TT)Jde mi to co nejlepší kompromis mezi normální jízdou a jízdou posunovací. Spíš ale posun. Nikdy nebudu jezdit více jak 60km/h přepočtových v TT. Zkouším najít nějaké ideální nastavení, ale pokaždé jsem trošku nespokojen. Můžete tedy poradit? Když mám plynulý posun tím, že si nastavím nižší CV5 tak zase mi pak při malém pootočení ovladače loko trošku vyrazí, nebo moc flekuje..

2. druhá otázka. Dá se nastavit na 0 (nulovou) hodnuto ovladače MM výběh lokomotivy na volnoběh a otočením do druhého směru brzdit? Tak jako to mají RC autíčka? To by bylo super.. nevím proč to tak sakra není udělané standardně.
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod MiG » pon 25 bře, 2019 2:55 pm

Kajinek11 píše:Mohu se Vás zeptat:

1. jak máte nastaveny CV3, CV 4 a CV5? (prosím konkrétní hodnoty pro TT)Jde mi to co nejlepší kompromis mezi normální jízdou a jízdou posunovací. Spíš ale posun. Nikdy nebudu jezdit více jak 60km/h přepočtových v TT. Zkouším najít nějaké ideální nastavení, ale pokaždé jsem trošku nespokojen. Můžete tedy poradit? Když mám plynulý posun tím, že si nastavím nižší CV5 tak zase mi pak při malém pootočení ovladače loko trošku vyrazí, nebo moc flekuje..

A vámi používaný dekodér nemá tzv posunovací režim, při němž sníží maximální rychlost cca na polovinu a vliv CV3 a CV4 (sníží rozjezdové a dojezdové konstanty)?
Zpravidla funkcí 3 případně i 4.
MiG
 
Příspěvky: 928
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Kajinek11 » pon 25 bře, 2019 4:31 pm

Ano, určitě má. Jsou všechny ZIMO, ale nechal jsem si tam nahrát zvuky od Jacka a kvůli ABC (nefungovalo) jsem musel udělat reset CV8,0. Teď mám rozhašené CV3,4,5 a asi i nějaké další. A možná právě i ten posun a na F4 mi to nijak nereaguje. Rychlost je furt stejná. Tak se to snažím nějak nastavit. Jedná se o více projektů. Reset jsem provedl skoro u všech dekodéru cé mám, Brejlovci, Bardotky, Sergeje...
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Luděk » pon 25 bře, 2019 4:50 pm

Pokud je dekodér v továrním nastavení, tak u Zima je posun ovládán F3
Uživatelský avatar
Luděk
 
Příspěvky: 134
Registrován: pát 09 pro, 2011 5:29 pm
Bydliště: Brno

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod jipol57 » pon 25 bře, 2019 4:50 pm

Nastavování funkcí F3, F4, se nastavuje na CV124. V návodu to najdeš a můžeš si to vyzkoušet. Já osobně si nastavuji CV 124,6. Na F3 mám jen světla pro posun. Jízda je normální. Ale zapnutím F4 se křivky rozjezdu a brždění zrychlí asi o 1/4. Čímž se jízda reguluje téměř jako přímé ovládání kolečkem. To používám pro přesné najíždění na soupravy a tak.
jipol57
 
Příspěvky: 201
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Miloš_P » pon 25 bře, 2019 6:01 pm

Jacek má na webu u zvukových projektů uvedená nastavení všech CV, která je potřeba nastavit po resetu dekodéru.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 398
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Kajinek11 » pon 25 bře, 2019 6:24 pm

Miloš_P píše:Jacek má na webu u zvukových projektů uvedená nastavení všech CV, která je potřeba nastavit po resetu dekodéru.


Ježíš, toho jsem si nevšiml. Díky. Ale jak tak koukám není to pro všechny projekty. Snad to bude fungovat i na jiné projekty. Snad když použiji Bardotku pro Sergeje, snad to moc nerozhodím.

Tak už zbývá jen otázka jestli by se dalo brzdit druhým směrem na ovladači.
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm
Bydliště: Rumburk

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod MiG » pon 25 bře, 2019 8:57 pm

Tovární nastavení dekodérů ZIMO je, že F3 snižuje maximální rychlost a F4 snižuje časové konstanty dané CV3 a CV4.
MiG
 
Příspěvky: 928
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Morris Zapp » úte 26 bře, 2019 9:06 am

Kajinek11 píše:Tak už zbývá jen otázka jestli by se dalo brzdit druhým směrem na ovladači.
To by se mi taky líbilo (zvukové dekodéry by to potřebovaly jako sůl), ale takhle DCC nefunguje. Leda tak naprogramovat si vlastní dekodér.
TT, moduly, epocha III/IV
Uživatelský avatar
Morris Zapp
 
Příspěvky: 680
Registrován: ned 04 dub, 2010 3:06 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod mpinta » úte 26 bře, 2019 9:21 am

MiG píše:Tovární nastavení dekodérů ZIMO je, že F3 snižuje maximální rychlost a F4 snižuje časové konstanty dané CV3 a CV4.

Tak to si rozhodně nemyslím.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 652
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod Tomas Lebeda » úte 26 bře, 2019 9:31 am

mpinta píše:
MiG píše:Tovární nastavení dekodérů ZIMO je, že F3 snižuje maximální rychlost a F4 snižuje časové konstanty dané CV3 a CV4.

Tak to si rozhodně nemyslím.

dle manualu ZIMO http://www.zimo.at/web2010/documents/MX-KleineDecoder_E.pdf
strana 23., kapitola 3.13:
Pro aktivaci F3 pro poloviční rychlost a F4 na odstranění hybnosti je třeba nastavit CV #124 = 23
Default hodnota je 0.
Mpinta má pravdu.
Tomas Lebeda
 
Příspěvky: 203
Registrován: úte 24 led, 2017 12:41 pm
Bydliště: Praha 6

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod mpinta » úte 26 bře, 2019 9:54 am

Tomas Lebeda píše:
mpinta píše:
MiG píše:Tovární nastavení dekodérů ZIMO je, že F3 snižuje maximální rychlost a F4 snižuje časové konstanty dané CV3 a CV4.

Tak to si rozhodně nemyslím.

dle manualu ZIMO http://www.zimo.at/web2010/documents/MX-KleineDecoder_E.pdf
strana 23., kapitola 3.13:
Pro aktivaci F3 pro poloviční rychlost a F4 na odstranění hybnosti je třeba nastavit CV #124 = 23
Default hodnota je 0.
Mpinta má pravdu.

Teď jsem přečetl zcela nový ZIMO MX618N. CV124=3
Já bych to s těmi default hodnotami moc nerozebíral. Je to mírně závislé i na dekodérech a především na verzi jejich firmwaru.
Co vím, tak počáteční nastavení ZIMO bylo, ohledně POSUNu a Deaktivace CV3 a CV4, vždy kompletně vypnuté.
Jak už řečeno, nastavuje se to v CV124, což je z historických důvodů, nově CV155, CV156.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 652
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod JenikPluto » úte 26 bře, 2019 10:05 am

Něco málo k tématu...

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 181
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků