CV3 a CV4

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » pon 01 kvě, 2017 6:27 pm

Zkusil jsem vymyslet ovladani rozbehove a brzdici krivky pres OPS (POM) a DCC pakety a jaksi to nedopadlo dobre.
Proste je to total nahodne a neni to vubec dobre. Testuje mi to Milan Cernohorsky a neni s tim vubec spokojeny.
Pouzivam DCC pakety, kazdy paket se opakuje 5x do DCC.
---
PreAmbel: 12 Bit, B00100001, B11101100, B00000011, B00001111, B11000001, = 7 Bit MF Decoder 33 Config Variable Access
prvni bajt je adresa 33 loko na POM (OPS)
druhy bajt je konfigurace a dva bity nejvyssi HIGH adresa CV
treti bajt je 8 bitu LOW adresa CV = 3
ctvrty bajt jsou zapisovane data = 15
paty bajt je EXOR kontrola
---
Pro CV4 je to podobne, jen se lisi adresa CV v tretim byte
---
Dokaze nekdo napisat, proc se to chova tak nejak divne ?
Dokonce se da napisat, ze co vyrobce, tak se kazdy dekoder chova jinak.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1440
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » úte 02 kvě, 2017 7:20 am

MiG píše:
zdeno píše:Dokaze nekdo napisat, proc se to chova tak nejak divne ?

Co si máme představit pod "tak nějak divně"?
Proste se to chova divne, neni v tom nijaky system.

zdeno píše:Dokonce se da napisat, ze co vyrobce, tak se kazdy dekoder chova jinak.

Protože u každého výrobce to číslo znamená trošku něco jiného. Jen nula je stejná.
mas nejake zkusenosti, nebo jen tak placas do vetru moudra ?
Pokud pozmas rozdily, bylo by dobre je popisat !


Nejspíš žádný výrobce nepředpokládá, že se hodnota v CV bude měnit tak, jako jízdní stupně.
Stejně i pětinásobné opakování asi není to pravé. Já, když měním CV dělám to vždy jen jednorázovým příkazem.

Podlle tohoto predpokladam, ze to moc nepoznas, paket DCC se povazuje za doruceny az po tretim odvysilani.
Je neco jine posilat tento paket v nadstavbe Loconet, Zimo nebo Xpressnet !!
Jinak programovani POM je urcene na programovani na sire trati, teda je predpoklad, ze se to pouziva casteji.
Mas nejake informace o tom, ci je tam nejake casove nebo mnozstevni obmezeni ?
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1440
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod vvitty » úte 02 kvě, 2017 9:53 am

MiG píše:Nejspíš žádný výrobce nepředpokládá, že se hodnota v CV bude měnit tak, jako jízdní stupně.
Stejně i pětinásobné opakování asi není to pravé. Já, když měním CV dělám to vždy jen jednorázovým příkazem.


S-9.2.1, starting from line 395.
Víc kdyžtak soukromě protože o divně se chovajícím DCC v podstatě nic nevím, mě na stole funguje většinou všechno :lol: .
Magazín - http://www.pojezdy.eu/ < > Komponenty pro modeláře - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 1874
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » úte 02 kvě, 2017 10:29 am

Zkusil jsem to napisat a zeptat se, i kdyz jsem tusil, ze to bude na dve veci.
Doufal jsem, ze se najde nekdo, kdo uz nad CV3 a CV4 neco delal a laboroval a patrne se mu to taky nezdarilo, protoze by o tom neco napisal.
---
Ona tam je jeste zvlastnost a to CV23 a CV24, ktere taky pracuji s rozbehovou a brzdici krivkou.
Ty ale pocitaji s nejakou hodnotou v CV3 a CV4 a potom delaji prepocet podle vzorce tam uvedeneho.
Taky tady pochybujem o tom, ze nad tim neco nekdo delal a zkousel.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1440
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod MiG » úte 02 kvě, 2017 11:01 am

Zdeno, ten algoritmus rampy nemusí být udělán tak, aby zvládal on-line změny časové konstanty.

S pozdravem
programátor PLC
MiG
 
Příspěvky: 656
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod fulda » úte 02 kvě, 2017 5:16 pm

zdeno píše:
MiG píše:
zdeno píše:Dokaze nekdo napisat, proc se to chova tak nejak divne ?
Co si máme představit pod "tak nějak divně"?
Proste se to chova divne, neni v tom nijaky system.

Inu není nad přesnou definici.

Já si s těma CV normálně hraji, ale bohužel si úplně přesně neumím představit slovo "divně".
Ale jsem s tím smířen, manželka se také dožaduje toho, abych ho chápal bez telepatie.

Obecně znám dva problémy - některé dekodéry berou změnu v úvahu až v případě, kdy si mají připravit novou křivku (tedy například při přepínání F3, nebo tak něco).

A pak, u moderních dekodérů se většinou křivka vytváří poměrně komplikovaným způsobem, takže je otázka, jestli tu tvorbu chápeš správně a nebo "nějak divně".

Náhodou TFM jsi nečetl?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4161
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod fulda » úte 02 kvě, 2017 5:24 pm

zdeno píše:Zkusil jsem to napisat a zeptat se, i kdyz jsem tusil, ze to bude na dve veci.
Těžký život když je člověk jediný génius mezi tupci a nikdo ho nechápe. :mrgreen:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4161
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod fulda » úte 02 kvě, 2017 5:39 pm

MiG píše:Smazáno.
Co s člověkem, který poradit vlastně nechce.
To jsi nevěděl? Zdeno nám prostě chtěl napsat, že mu nikdo nerozumí, protože on je jediný kdo to dělá dobře. Jako už poněkolikáté.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4161
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » stř 03 kvě, 2017 5:09 am

fulda píše:
MiG píše:Smazáno.
Co s člověkem, který poradit vlastně nechce.
To jsi nevěděl? Zdeno nám prostě chtěl napsat, že mu nikdo nerozumí, protože on je jediný kdo to dělá dobře. Jako už poněkolikáté.

Usmevne, vsak nic o tom nevite a jen si masirujeter EGO ?
Fulda neodolal a kopnul si, ackoliv sam nic neumi a vsechno jen kopiruje !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1440
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod fulda » stř 03 kvě, 2017 8:01 am

zdeno píše:Fulda neodolal a kopnul si, ackoliv sam nic neumi a vsechno jen kopiruje !!
No jo, ale to už jsem přece napsal....
Teda já jsem to globalizoval, že tady vlastně nikdo nic neumí a všichni to dělají špatně. Až na někoho teda.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4161
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod MiG » stř 03 kvě, 2017 8:17 am

EGO sem, EGO tam, komu já ho dneska dám... :D

Zdeno, my jsme ti s Fuldou poradili mnohem líp, než ty jsi nám popsal problém.
Ale to je tvůj problém.
MiG
 
Příspěvky: 656
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zdeno » stř 03 kvě, 2017 8:21 am

a v cem jste mi poradili, ja tam nic nevidim,
krome osobnich utoku, ktere jsou smesne a ukazuji, ze mate male ... , napriklad sebevedomi ;-)
---
Kruci, kdyz uz nic nevite, tak to aspon nedavejte vsem najevo !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1440
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod MiG » stř 03 kvě, 2017 8:26 am

Zrcadélko, zrcadélko, kdo je tady nejkrásnější...

Zdeno, o problému jsi nám napsal úplný h....o. Takže ti rady není.
Ale jsi vítěz, máš ho největšího.

To je tak vše, co k problému mám.

Jedinej, co tady ukazuje, že nic neví seš ty. Kdybys věděl, tak bys to byl schopen popsat, a to je to, oč tu běží.
MiG
 
Příspěvky: 656
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod zmar » stř 03 kvě, 2017 8:32 am

Do 'odborné' části debaty se nezapojím. Ale chtěl bych se zeptat, k čemu může být v praxi užitečné měnit hodnoty CV3 a CV4 'za živa' během provozu na kolejišti ? Proč nestačí si je nastavit natrvalo předem a ponechat beze změny po celou dobu provozu modelu ?
zmar
 
Příspěvky: 188
Registrován: sob 07 čer, 2014 7:00 am

Re: CV3 a CV4

Příspěvekod JendaTT » stř 03 kvě, 2017 8:33 am

Zdeno a proč nenapíšeš, co se děje, když ty tvé pakety posíláš do dekodéru?
1) Do jakého dekodéru to posíláš?
2) Z jaké centrály?
3) Přijme dekodér data? Změní se CV3 a CV4 na tebou poslané hodnoty? Pokud ne, tak na jaké?
4) Chová se pak dekodér dle dat do něj zapsaných? Ne dle těch tebou vadně poslaných, ale těch, která si dekodér skutečně zapsal!
5) Posíláš data v souladu s normou? Ve správném čase a formátu?
6) Atd...

Prostě popsat problém, popsat co vše jsi zkoušel a jaký byl výsledek...

Ale napsat, že se to chová divně... jako sorry, ale na to ti asi nikdo odpověď nedá.
JendaTT
 
Příspěvky: 350
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků