Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » pát 03 črc, 2020 9:27 am

MirekTT píše:Nejprve si bezpečně zapamatuješ a poznamenáš polaritu/orientaci pouzdra vůči desce (ten proužek).

Žádný smazatelný proužek orientaci pouzdra neurčuje snad od počátku věků. Vždy jen tvar pouzdra. V tomto případě jiné zkosení jedné z hran pouzdra.
MirekTT píše:Ta součástka počítej bude tak do desetikoruny, tak si jich kup víc.

Aby se mohl s těmi náhradními vždy o výroční den vyfotit...
MiG
 
Příspěvky: 1120
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 03 črc, 2020 9:41 am

MiG píše:
MirekTT píše:Ta součástka počítej bude tak do desetikoruny, tak si jich kup víc.

Aby se mohl s těmi náhradními vždy o výroční den vyfotit...

Pokud je to MAX485, tak ten stojí 60-80 Kč bez DPH.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2510
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » pát 03 črc, 2020 9:50 am

:arrow: MiŠ
Zeptám se kolegů, zdali mi dovolí oddeklit centrálu, co ji máme u mne ve sluníčku. Též stejně jako Pater tipuji, že to bude rozhraní linky. Pokud to bude dokonce RS485, mám jich doma někde ještě kbelík, takže kdyby se ti nechtělo do GM, pošlu. Se zbytkem se pak nezapomeň vyfotit a poslat Migovi výroční fotku, ať má památku na dobře míněné rady. :wink: :lol: :mrgreen:
Jestli můžeš vyfotit celou desku, bylo by fajn, ať to nemusím hledat.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » pát 03 črc, 2020 3:44 pm

Ahoj Michale , tak jsem ti to vyfotil na mojí centrále.

Jirka
Přílohy
MIS.jpg
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 350
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 03 črc, 2020 3:48 pm

Tak je to 3.3voltová odrůda RS485 od Texas Instruments.
https://www.ti.com/product/SN65HVD72
datasheet:
https://www.ti.com/lit/pdf/sllse11
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2510
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » pát 03 črc, 2020 3:57 pm

Bohouši dá se to koupit u nás ? Já našel odkaz jen na Alika na 10 ks

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... gRAQQqXOPG
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 350
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » pát 03 črc, 2020 3:59 pm

Moc ne, v GES, ani GM nic, našel jsem jen totok https://www.soselectronic.cz/products/t ... 72d-153562
Ty co mám doma, jsou na 5V.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 03 črc, 2020 4:03 pm

To může být problém. Ještě ebay, tam jsou čínské tak za 50 Kč a z UK za pětinásobek.
Určitě to nebude mít GME, možná Mouser, TME, a pod. Podívám se. Ale určitě by to šlo nahradit i 485 od jiného výrobce.
Edit: Ten SOS je originál, za slušnou cenu. Plus poštovné.
Dražší: https://cz.mouser.com/Semiconductors/In ... 72&FS=True
TME je nevede.
Naposledy upravil BohousP dne pát 03 črc, 2020 4:10 pm, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2510
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » pát 03 črc, 2020 4:08 pm

Ale všiml jsem si , že tu součástku co jsme fotili u Michala má jiné hodnoty než mam Já .Já mám mladší centrálu srpen 2019 a Michal jí pořizoval 2017 , tak jestli tam neudělali nějakou změnu.
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 350
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » pát 03 črc, 2020 4:15 pm

Nevýhoda SOS je, že minimální objednávka je 200Kč.
MiG
 
Příspěvky: 1120
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 03 črc, 2020 4:15 pm

jirkah píše:Ale všiml jsem si , že tu součástku co jsme fotili u Michala má jiné hodnoty než mam Já .Já mám mladší centrálu srpen 2019 a Michal jí pořizoval 2017 , tak jestli tam neudělali nějakou změnu.

To není pravděpodobné. Je to standard už možná 30 let...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2510
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » pát 03 črc, 2020 4:27 pm

BohousP píše:Určitě to nebude mít GME, možná Mouser, TME, a pod. Podívám se. Ale určitě by to šlo nahradit i 485 od jiného výrobce.
Edit: Ten SOS je originál, za slušnou cenu. Plus poštovné.
Dražší: https://cz.mouser.com/Semiconductors/In ... 72&FS=True
TME je nevede.

Možná toto?
https://www.gme.cz/st3485ebd-so8-stm-thomson
MiG
 
Příspěvky: 1120
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pát 03 črc, 2020 6:30 pm

MiG píše:
BohousP píše:Určitě to nebude mít GME, možná Mouser, TME, a pod. Podívám se. Ale určitě by to šlo nahradit i 485 od jiného výrobce.
Edit: Ten SOS je originál, za slušnou cenu. Plus poštovné.
Dražší: https://cz.mouser.com/Semiconductors/In ... 72&FS=True
TME je nevede.

Možná toto?
https://www.gme.cz/st3485ebd-so8-stm-thomson

Skoro jistě.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2510
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 06 črc, 2020 12:01 pm

Ahoj, děkuji za rady i pomoc s fotkou.
Když koupím ten chip, z odkazu, stačí ho vyměnit, nebo se nějak programuje?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 2072
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod vvitty » pon 06 črc, 2020 1:11 pm

jirkah píše:Ale všiml jsem si , že tu součástku co jsme fotili u Michala má jiné hodnoty než mam Já .Já mám mladší centrálu srpen 2019 a Michal jí pořizoval 2017 , tak jestli tam neudělali nějakou změnu.


Ty ctyri pismenka budou kod tydne vyroby a pripadne z jake vyrobni linky pochazeji.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url=https://www.pojezdy.eu/eshop]sdf[/url]
vvitty
 
Příspěvky: 2188
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků