od Jirka_US » ned 01 kvě, 2016 3:01 pm
Mozna jsem se vyjadril ne uplne presne, ma poznamka byla k cetnosti aktualizaci JMRI, nikoliv jak casto aktualizuje TP na zaklade JMRI. Myslim, ze je zrejme, ze to je mimo kontrolu vyvojaru JMRI. Aktualizace probiha ca. 1x za 1-2 mesice, coz si myslim, ze je dostatecne. Ma osobni zkusenost je, ze od otevreni "ticketu" probehla aktualizace do 1 mesice.
Nekolik poznamek:
- Jak daleko je ceska lokalizace JMRI nesleduji, ale nejake usili v tomto smeru bylo
- DecoderPro umoznuje programovat nekolik servo dekoderu, je treba se vyjadrit konkretne, co chybi.
- Obecne pokud nejaky dekoder v databazi chybi je treba otevrit "ticket" a pozadovat aktualizaci, stezovat si zde na DF asi moc efektivni nebude.
- U "samo domo" (DIY) dekoderu je nekolik moznosti
1) podivat se na obecnou sablonu/kartu NMRA, na kterou by mel jit "naroubovat" jakoukoliv dekoder, ktery dodrzuje standardy NMRA.
2) Pokud sablona nevyhovuje, vytvorit si vlastni a tu odeslat JMRI, aby ji mohli pouzivat i ostatni. Staci se podivat do zalozky dekoderu a je zrejme, ze takovych dekoderu je tam nekolik.Jsou oznacene jako "public domain" nebo DIY.
- Ja jsem zkousel kombinaci TC/TP a JMRI od Windows ME az po W7 s LocoNetem a zadnou kolizi jsem nezaznamenal u nekolika PC. Je treba to popsat detailne nebo zeptat se u Lenze, proc k te kolizi dochazi.
- Jinak uzivatelum Lenze nebo NanoX se muze lehce stat, ze spousta uzitecnych funkci je "skryta", protoze JMRI nabidka (GUI) se meni podle pouziteho systemu (respektive podle nastaveni) a snadno muze dojit k omylu, ze "tam" neco chybi....
Zde nekolik dotazu k TP
1) Jak ma TP vyresene programovani central Digitrax, DS64, LocoIO, BDL168 + dalsi prislusenstvi od Digitraxu ?
2) Jak ma TP vyresene programovani CV vyssich nez 255 napr. u dekoderu ESU ?
3) Je nejaka graficka vizualizace funkcniho mapovani u dekoderu ESU podobne jako to ma DeocerPro ?
4) Je nejaka graficka vizualizace nebo pomucka jak programovat CV67-94, abych nemusel "otrocky" programovat vsech 28 CV, napr. pokud chci mit logaritmicky prubeh rychlostni krivky ? TC ma sice kalibraci rychlosti, ale to je jine tema...
Myslim, ze dalsi vyhoda v pripade DecoderPro je spojeni centraly DCC++ a RPi, na kterem bezi DecoderPro, jako vedlejsi programovaci stanice na modularskych setkani, kdy ostatni PC jsou v provozu. Jinak receno za malo penez hodne muziky....
Jirka