Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
TTmili píše:Možná teď budu za pitomce, ale vzhledem k tomu že jsem až tenhle týden poprvé čuchnul k pořádné centrále (místo Roco MM a zesilovače jsem si pořídil Tillig Daisy II) tak jsem narazil na zajímavou věc. Pokud vím, tak v dekodérech lze nastavovat akorát v CV29 "sady" 14/27 a 28/128 jízdních stupňů, takže bych očekával, že se dekodér přizpůsobí centrále. Nicméně skutečnost je jiná (aspoň u Daisy II), pokud mám v paměti ovladače pro lokomotivu (jakoukoliv) s nastavenými 28 jízdními stupni, všechno funguje bezvadně. Ale jakmile do ovladače zadám 128 jízdních stupňů a po rozjetí lokomotivu "odreguluju" na nulu, tak se mi sama zastaví okamžitě, bez toho aby šla po brzdné křivce. Čím to nevím, nepřišel jsem na to, věřím že je to pouze o nějakém nastavení, ale jakém a kde jsem se v manuálech nějak nedočetl. Poradí někdo kdo do téhle problematiky víc vidí?
TTmili píše:O tomhle obecné povědomí mám, ale i tak díky. Dělají to všechny dekodéry, Kuehn N025 počínaje a Zimo MX648 konče. Všechny mám v CV29 nastavené na 28/128 jízdních stupňů, tím jsem si jistý. A pokud jezdím s nastavenými 28 jízdními stupni i na ovladači, je všechno vpořádku, rozjezdy i zastavování běhají přesně jak mám nastaveno v dekodéru. Pokud ale ovladač přepnu na 128 jízdních stupňů, tak všechno sice taky pořád funguje, ale jen do chvíle kdy stočím kolečko na stupeň 0, pak se lokomotivy chovají jako při nouzovém zastavení, prostě zastaví na fleku.
A ještě jedna věc je zajímavá, úplně první dekodér co mám (Kuehn N025), kupovaný je už možná 8 let nazpátek, mi vůbec nejde načíst, mašina sice jezdí, všechno funguje, ale centrála ten dekodér na programovací koleji nepřečte.
TTmili píše:O tomhle obecné povědomí mám, ale i tak díky. Dělají to všechny dekodéry, Kuehn N025 počínaje a Zimo MX648 konče. Všechny mám v CV29 nastavené na 28/128 jízdních stupňů, tím jsem si jistý. A pokud jezdím s nastavenými 28 jízdními stupni i na ovladači, je všechno vpořádku, rozjezdy i zastavování běhají přesně jak mám nastaveno v dekodéru. Pokud ale ovladač přepnu na 128 jízdních stupňů, tak všechno sice taky pořád funguje, ale jen do chvíle kdy stočím kolečko na stupeň 0, pak se lokomotivy chovají jako při nouzovém zastavení, prostě zastaví na fleku.
TTmili píše:A ještě jedna věc je zajímavá, úplně první dekodér co mám (Kuehn N025), kupovaný je už možná 8 let nazpátek, mi vůbec nejde načíst, mašina sice jezdí, všechno funguje, ale centrála ten dekodér na programovací koleji nepřečte.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků