Centrála pro modulovku

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála pro modulovku

Příspěvekod Pavel-HP » úte 09 pro, 2014 4:26 pm

... Prepnuti do "airplane" modu deaktivuje hlasove a datove sluzby nikoliv WiFi a BT ...

Někdo tady kecá, na svém mobilním telefonu čtu naprosto jasně "Režim v "letadle" vypne všechna bezdrátová připojení. tečka.
Pozor, pokus hokus a mobilní telefon nekecá. Mám v zobrazovacím řádku krásný letadlo a mobil ani nehlesne. Jakékoliv připojování ať wifi nebo bluetootu je bezpředmětné. Ten návod k obsluze nezaškodí prostudovat.

Omlouvám se všem ostatním za OT.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 09 pro, 2014 4:48 pm

Ne že bych chtěl ovládat kolejiště přes telefon nebo tablet,ale protože jsem zvědavý,tak jsem to na svém stroji zn.Samsung vyzkoušel s tímto výsledkem.Po aktivaci režimu letadlo se vše deaktivuje,nicméně pak v pohodě zapnu jak WiFi,tak Bluetooth,ale nejdou aktivovat mobilní sítě.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod rawen » úte 09 pro, 2014 5:28 pm

Děkuji všem, kteří odpověděli na moje (doufám jednoznačné) otázky a
prosím admina o zamčení.
Telefony si prosím řešte na jiném fóru. (A co mám doma jsem v úvodu jasně napsal.)

Děkuji, Radek
rawen

Příspěvekod vrbav » úte 09 pro, 2014 5:59 pm

1. Kup si od Zdena centrálu na Loconet, je to adekvátna náhrada DCS 100, ovládače OTO, adekvátna náhrada Fredov navyše s funkciami do F 28, alebo Fredy,
boostery doporučujem Spax od Zdena, overené a odskúšané...

Nie že by som Zdenovi robil reKlamu, ale fakt to šlape, je to najlacnejšie a pritom kvalitné riešenie Loconetu, minimálne centrála a Spax boostre...

2. Kup si Minibox a Fredy......máš Loconet, ale očesaný Miniboxom, .....do stredočeského kraja som tento rok predal 2 nepotrebné kusy....

3. Digitrax DCS 100 a pod v ČR a SR sa nedá kúpiť, len dovoz z USA alebo z Nemecka, najbližší predajca v Berlíne a Fredy.....

4. Intellibox Basic je krok späť, IBX II je drahý a Fredy

5. Systém ROCO, každý má doma MM.....

http://www.modulybrno.cz/napajeni-modulu

overené a odskúšané...napr. Považský modelári...

6. Skoro by som zabudol na Z 21, ....ale o tom sa tu už písalo...

A nezabúdaj na boostre......tie Spax sú najlepšie, možeš na ne pripojiť aj ROCO kocku......každopádne doporučujem...

To je všetko.....
Naposledy upravil vrbav dne úte 09 pro, 2014 7:11 pm, celkově upraveno 5
vrbav

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 09 pro, 2014 6:10 pm

rawen píše:Děkuji všem, kteří odpověděli na moje (doufám jednoznačné) otázky a
prosím admina o zamčení.
Telefony si prosím řešte na jiném fóru. (A co mám doma jsem v úvodu jasně napsal.)

Děkuji, Radek

No když jsi tak prudérní,tak mi prosím osvěž paměť. :D Já se v úvodu dočetl pouze to,že máš Rosničku,nějaké moduly.Pod tím máš uvedená Tebou zvažovaná řešení ovládání,ale o tom co máš doma ani slovo.Možná jsi to uvedl na 2 nebo 3 straně,ale to už zase není v úvodu. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod rawen » úte 09 pro, 2014 6:20 pm

Ahoj.
Beru to tak, že jsem se zeptal, dostal odpovědi a soukromě anebo ve vláknu doladil nejasnosti. První dvě tři stránky za které jsem kolegům velmi vděčný.
Potom se tu, tak jak často v jiných vláknech, začaly řešit "jiné věci".

A také mi stačí jedna odpověď a není třeba ji neustále a eště raz opakovať.

Radek
rawen

Příspěvekod Jirka_US » stř 10 pro, 2014 6:36 am

BohousP píše:Já sice Apple nepoužívám, ale chytrofounů jsem měl již několik. Na každém z nich se po volbě "Airplane mode" vyply všechny vf služby (tedy GSM, data, WiFi , BT atd. - tak, jak to dnes většinou vyžadují letecké společnosti).

Jake predpisy mas na mysli a o jakych spolecnostech hovoris? Velke a z hlediska bezpecnosti vyznamne letecke spolecnosti nabizi na palube WiFi.
K cemu by to bylo, kdyby se v "airplane" modu nedala zapnout sluzba WiFi na palube letadla...Tedy presne stejna funkce, jakou potrebuji zeleznicni modelari.
BohousP píše:Zůstala možnost čtení, editace, her, přehrávače atd.

Takto fungovaly telefony starsi generace, tady ale byla rec o smartphonech...
BohousP píše:Bavit se o rozdílu mezi "deaktivováním" a "vypnutím" snad není podstatné. Každou jednu z těchto služeb lze zapnout samostatně.

Podstatne to je, v airplane modu nelze provozovat hlasove a datove sluzby (cellular services), takze je nelze ani samostatne zapnout, to je prosim podstata toho "airplane" modu. Myslim, ze ML to vystihl jako obvykle velmi spravne a vystizne.
BohousP píše:Správně mělo být "s vypnutými službami GSM".

Urcite spravne to neni, protoze je treba zamezit/vypnout/deaktivovat vsechny hlasove a datove sluzby (cellular services) nejen tedy GSM.
BohousP píše:A o vhodnosti tohoto řešení se na výšeuvedeném odkazu skutečně mluví ... jen závěr není jednoznačný.

Zaver je jednoznacny: WiFi v "airplane" modu pouzivam k me spokojenosti k ovladani kolejiste vice jak 3 roky, hlavne staveni vlakovych cest je prijemna zalezitost,
u trakce davam prednost BT, protoze muzu jezdit na "slepo" a bez problemu (tj.bez izolepy) clovek zvladne i 2 ovladace soucasne.

to vrbav:
Jestli muzu pridat komentar:
1) Chybi ti tam system NCE, pravdepodobne ovladac c.1 mezi modulari (mimo Fremo).
2) Ac davam prednost jinym systemum, tak Lenzuv system bezdratoveho ovladani trakce mne celkem prijemne prekvapil, hlavne cenou.
Takze muzes jeste stale doplnovat.....
Jirka
Jirka_US

Příspěvekod BohousP » stř 10 pro, 2014 8:26 am

Tak nás Jirka_US poučil o leteckých předpisech, rozdílu mezi GSM a celular services. Jen jednu věc takticky přeskočil. A to, že VĚTŠINA smartfounů zapnutím letadlového módu vypne také WiFi. Naštěstí, většina lidí to ví.
Skutečně, tak jak to zde napsal kdosi výše, kam jeden odborník přispěje, tam už tráva neroste ... :mrgreen:

Admine, v souladu s Rawenem a dalšími, prosím zavřít vlákno než to tu sklouzne k dalším hádkám o nejvhodnější teplotě teplé vody ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod mizl » stř 10 pro, 2014 6:03 pm

... a zase další zamknuté vlákno :roll: .... za chvíli nebudeme moct nikam psát :mrgreen: ... a to k vůli komu ???

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod jkiss » čtv 11 pro, 2014 8:59 am

No ...ako by som...
pokiaľ je diskusia na vecnej úrovni a diskutujú sa technické záležitosti, nevidím dôvod uzamykať diskusiu...
Pokiaľ má niekto iný názor a znalosti, to je dôvod na zamyslenie, resp vecnú argumentáciu.
Diskusia je zrelá na uzamknutie, ak sa netolerancia názoru zvrhne a osobné útoky a osočovanie...
Nechcem sa nikoho zastávať, ani na nikoho útočiť, ale osobný dojem bol a je, že predmetom osobného útoku práve Jirka_US. On sa pýtal (akým spôsobom je úplne iná vec), ale nikoho neosočil...
naopak iný diskutujúci jeho - ano.

A príklad k "odbornej stránke" GSM je naozaj "len" podmnožina cellular services... a podobne by som mohol spochybniť aj iné tvrdenia v tejto diskusii, ale zjavne na to nie je správna chvíľa...

Vážení diskutujúci: uvedomte si, že táto diskusia nie len tom, kto si presadí svoju pravdu, a kto má patent na rozum...túto diskusiu budú čítať aj stovky ďalších ľudí, a tí si s vašim dovolením urobia svoj názor na úroveň príspevkov a ich autorov...
jkiss

Příspěvekod saman55 » čtv 11 pro, 2014 10:58 am

Lidi to číst nebudou, jelikož tomu nebudou rozumět. Je to příliš odborná diskuze a pánové by si měli otevřít své vlastní vlákno kam bude chodit pár vyvolených a tam se dohadovat o odborných věcech které vždy když se to trochu hodí zavlečou laikovi do dotazu. Víc nemá cenu to komentovat.
Jirka-saman55
saman55

Příspěvekod zdeno » čtv 11 pro, 2014 11:13 am

saman55 píše:Lidi to číst nebudou, jelikož tomu nebudou rozumět. Je to příliš odborná diskuze ....

vsak sem chodis proto, aby si se neco naucil ??
---
Nebo si snad myslis, ze jsem vsechny vedomosti nasel na ulici ??
Za tim se skryva spousta roku studovani a experimentu. A taky omylu a chyb.
zdeno

Příspěvekod saman55 » čtv 11 pro, 2014 12:33 pm

Mě to až tak dopodrobna nezajímá a nevím jestli někoho z laiků to zajímá. Každého zajímá jak co připojí, jak to naprogramuje , vaše pakety sem tam a vnitřní funkce jsou mi jedno. Když to nechodí tak stejně nemam vybavení jak to zjistit a to momentálně vím o čem píši jelikož sem dělal mechanika měření a regulace a o elektroniku sem se i zajímal. Tím končin tady s tou diskuzí.
Jirka-saman55
saman55

Příspěvekod zdeno » čtv 11 pro, 2014 2:53 pm

saman55 píše:Tím končin tady s tou diskuzí. Jirka-saman55

Problem je v tom, ze tech, kteri to skutecne ovladaji, spocitam na prstech jedne ruky. A pokud je nastvete, tak se to opravdu budete muset naucit. ;-)
zdeno

Příspěvekod zaplef » úte 17 bře, 2020 7:49 pm

Zdravím, nějak jsem přelouskal vlákno a jen se zeptám ze zvědavosti. Jakou centrálu používá OstraMo? Dočetl jsem se, že se jedná o RKDCC, našel jsem zmíňku i na stránkách FREMO, ale odkaz (patrně na dokumentaci) je již neživý. Z jiného vlákna jen vím, že funguje ve spojení s PC s OS MS-DOS, což by nemusel být problém. Děkuji.
zaplef

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi