od TTmili » ned 20 dub, 2025 6:10 am
Malé hlášení, modul RailBox RB1310 byl pro komunikaci s počítačem skoro nepoužitelný, programy Uhlenbrock přes něj s centrálou nekomunikovaly vůbec (typuji souvislost s tím, že Uhlenbrock asi ke komunikaci po USB nebude používat Lenz LI100F protokol), program Rocrail se mi taky nepodařilo zprovoznit, s JMRI už to bylo lepší, sice to hlásilo nějaké chyby kolem Loconetu atd., ale fungovalo i načítání LNCV centrály a dalších. Co nefungovalo (překvapivě) bylo čtení dekodéru lokomotiv, JMRI se prostě v tu chvíli totálně zasukoval a konec. Modul tedy putoval zpět do polska, byť po Wifi běhalo vše. Pokud tedy má někdo Tillig Daisy II, Piko Smart Control light nebo nějakou jinou verzi Uhlenbrock Daisy II a chce mít možnost ovládání přes mobil/tablet, pak s tímhle modulem celkem dobře uspěje, cokoliv navíc po něm nelze chtít.
Aktuálně mám od HonzyM půjčený Uhlenbrock 63860 Loconet-USB-WLAN modul, vyzkoušel jsem zatím jen propojení s počítačem kvůli aktualizaci SW centrály Daisy II, je to docela porod, docela ten program (alespoň na Win11 64bit) padá a nahrávání SW se několikrát po sobě zasekává na různých procentech s odkazem na chybná vstupní data. Nicméně povedlo se, v centrále jsem měl SW 1.002 z roku 2014, po přehrání za 1.008 z roku 2021 již centrála po přepnutí do módu booster funguje jak jsem si představoval.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?