Těžko poradit bez konkrétní velikosti nebo plánu. Kdybych dnes stavěl větší tzn. nelokálkové nádraží, tak dostane ústřední zámek a klíče
Pokud není třeba zpětné vazby, tak do určité velikosti bude vítězit analog. Pak už to začne být moc komplikované a digitál do toho vnese zjednodušení. Minimálně tím, že pult propojím s kolejištěm jen jedním tenkým kabelem. V tuto chvílí asi nevidím žádný rozdíl mezi systémy, kromě nutnosti použít centrálu. Ale v mnaha případech to není problém, protože ji stejně všichni mají.
V okamžiku, kdy budu chtít jen jednoduchou zpětnou vazbu bez logiky,tj. třeba jen zobrazovat polohu výhybky nebo obsazení úseku, začíná pro mne být technicky jednodušší LocoNet. Zaprvé nemusím tahat další sběrnici pro cestu zpátky, což začne být markantní v případě modulů, kde člověk tahá DCC pro trakci, LocoNet pro ovladače a teď přijde DCC pro příslušenství, zpětnou vazbu jako S88 a ještě možná XBus nebo něco takového k čemu připojím pult. Poslat paket z LocoIO do LocoIO a rozsvítit LEDku na panelu umí člověk za 5min. A pořád nepotřebuju centrálu. Ale samozřejmě pokud nevím nic o LocoNetu a naopak stavím vše DCC, tak vítězí DCC, protože můžu přeskočit krok "Naučit se LocoNet". DCC jsem si také stavěl, ale samotné DCC je prostě bastl, který mi pro komplexní řešení nevyhovuje.
A to nejsložitější je komplexní řešení ZZ s vazbou výhybek, kolejových obvodů a návěstidel. Asi to nejlepší co znám jsou stanice v Zababově v Nku. Je to tak trochu poloprofesionální řešení (založené na DCC LENZ), vypadá to super, ale řízení z obrazovky PC (JOP) není většině lidí po chuti. Když jsem hledal řešení pro Starou Paku, tak DCC bylo taky zvažováno, ale nakonec zvítězil LocoNet z několika důvodů, které tu padly. Majitel si nemusí kupovat DCC centrálu, budeme používat jen jeden dekodér pro všechno (varianta DCC + S88 vycházela na tři typy obvodů), veškerou logiku budeme mít v PC nevalného výkonu v SW zadarmo. Podotýkám, že jsem stejný programátor jako elektronik, tzn. amatér. Kdybych v mém vývojovém týmu v práci prohlásil, že umím Javu nebo Python, tak umřou smíchy.