Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Ivan píše:Zatím centrálu řešit nemusím (a snad ještě dlouho nebudu muset), ale TCS-2 by zřejmě byla favoritem.
Zdenek Valter píše:Jezdili způsobem modulovky
- kolejiště podobně jako u nás v KŽM Praha 4 - tedy jako modulovka - pro účely víkendového ježdění rozšířeno
- stanice dle jejich vybavení Analog, mechanika , elektronika
- trakce DCC
- Ovladače Fredi na Loconet
Zdenek Valter píše:V sobotu jsem byl u kluků v DDM Olomouc a narazil jsem tam na tuhle centrálu:
https://en.railbox.pl/products/RB1110/en
Kluci na ní jezdili.
Máte s ní někdo zkušenosti?
michal_n_cz píše: Jediné co nefungovalo byl starý typ Freda s procesorem PIC (ty co jsme kdysi stavěli právě v Olomouci na wokshopu). Bohužel mezitím výrobce skončil.
HonzaM píše:V září dal Uhlenbrock na trh centrálu Daisy II WLAN (cena u Modellbahn Lippe cca 170 €). Ta umožňuje současný provoz až 20 lokomotiv. Má LocoNet a WiFi s protokoly WiThrottle i Z21 a lze s ní proto používat jak FREDy, tak ovladače Roco WLANmaus a aplikaci Z21 na tabletu nebo mobilu, nebo WiFi ovladače ESU Mobile Control II a WiFRED. Sama centrála poskytuje pouze 2 A výstupní proud, má ale Loconet T i LocoNet B a lze k ní tedy připojovat LocoNet boostery. Prodává se také jako sada Daisy II s wifi ovladčem. Centrálu lze doplnit o rozhraní USB-LocoNet.
zdeno píše:michal_n_cz píše: Jediné co nefungovalo byl starý typ Freda s procesorem PIC (ty co jsme kdysi stavěli právě v Olomouci na wokshopu). Bohužel mezitím výrobce skončil.
Aj ty se daji opravit, vymenou jednoho odporu. Je tam totiz prilis vysoka priorita a tu treba snizit.
Kedysi o tom bylo neco pisane aj tu na webu, ale nechce se mi to hledat.
Ten samy problem mela na zacatku aj DR5000.
michal_n_cz píše:HonzaM píše:V září dal Uhlenbrock na trh centrálu Daisy II WLAN (cena u Modellbahn Lippe cca 170 €). Ta umožňuje současný provoz až 20 lokomotiv. Má LocoNet a WiFi s protokoly WiThrottle i Z21 a lze s ní proto používat jak FREDy, tak ovladače Roco WLANmaus a aplikaci Z21 na tabletu nebo mobilu, nebo WiFi ovladače ESU Mobile Control II a WiFRED. Sama centrála poskytuje pouze 2 A výstupní proud, má ale Loconet T i LocoNet B a lze k ní tedy připojovat LocoNet boostery. Prodává se také jako sada Daisy II s wifi ovladčem. Centrálu lze doplnit o rozhraní USB-LocoNet.
Celé mi to připomíná Piko SmartControl - krabička stejná, jen červenej plošňák. Ovlavač vypadá jakoby jen v jiné krabičce. Viděl jsem to z rychlíku v nějakém srovnání centrál na youtube, nejak jsem tomu nevěnoval pozornost, ale utkvělo mi v paměti, že je to nějaké slabé. Nevím jestli se to týkalo celku nebo jen výstupního proudu, čož by samozřejmě vůbec nemuselo být funkční omezení v případě trakce na další boostry, tak jak bývá zvykem.
HonzaM píše:Piko Smart Control byla zcela jiná centrála, vycházející z ESU, ta ale neměla LocoNet a měla jen WiFi protokol WiThrottle. To čemu je ta centrála Uhlenbrock Daisy II WLAN podobná je Piko Smart Control Light WLAN, ta ale ještě není na trhu. Měla by být v průběhu října, tak uvidíme.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků