Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
fulda píše:
Ferda: to máš tak - Jirka%US si vysnil dekodér a on mu ho zatím nikdo nevyrobil.
Jirko: začneme jednoduchým příkladem - pošli nám prosím jméno dekodéru, který půjde nastavit tak, aby se po stisku F5 dozběhl motor na rychlost 50 a při F6 rozběhl na rychlost 70. Jinak se budeme muset shodnout na tom, že vůbec nevíš o čem mluvíš.
Jirka_US píše:Myslím, źe to je stále dokola. Buď nepochopení čteného textu nebo zlý umysl podsouvat mně něco co jsem nikde nepsal jak je zde asi běžným zvykem...Já jsem takovou funkčnost nikde nikdy nepopisoval....
Tak se zase trochu zamyslíme:
Jak ti pomůže advanced consisting?
Normálně se advanced consisting používá k tomu, že když spojuji soupravu, tak vagónům, které jsou uprostřed zakážu používat přední a zadní světla, takže když pak rozsvítím soupravu, tak si vagóny nesvítí na sebe.
Tak a představa, ře zapojím vysavač do doupravy a zároveň vymaskuju jeho funkce na jeho základní adresu mi jaksi nesedí, protože to prostě nemá cenu ho vůbec přiřazovat do soupravy.
fulda píše:Ferda: to máš tak - Jirka_US si vysnil dekodér a on mu ho zatím nikdo nevyrobil.
Jirko: začneme jednoduchým příkladem - pošli nám prosím jméno dekodéru, který půjde nastavit tak, aby se po stisku F5 dozběhl motor na rychlost 50 a při F6 rozběhl na rychlost 70. Jinak se budeme muset shodnout na tom, že vůbec nevíš o čem mluvíš.
Jirka_US píše:ne to není komerční dekodér.
Jirka_US píše:Pokud považuješ debatu za akademickou, tak si myslím, źe součástí akademické debaty je i schopnost samostatně si určité informace vyhledat a nikoliv spoléhat pouze na někoho jiného. Navíc při tomto procesu si člověk docela slušně rozšíří rozhled a zjistí, jak to děkají někde jinde za kopečky, což je určitě legitimní cíl akademické debaty.
Myslím, že zde několikrát zaznělo z vašich úst něco jako a co nato strýček google nebo okno vpravo nahoře označené jako "Hledej" ? Nebo mně snad chcete namluvit, źe ostatním dáváte rady, ale sami se jimi neřídíte....
Jirka_US píše:ad maskování funkcí na úrovni loko:
1) ano může to tak fungovat.
2) nicméně vycházíš z nesprávného předpokladu, že všechny loko dekodéry tuto možnost mají, tedy mapování funkcí při advanced consisting (CV21,CV22), ne u všech loko to bude tedy fungovat tak jak popisuješ.
3) to maskování musíš udělat u všech loko, které budou tahat vysavač. Debatu o "otlučené" lokotce bych si dovolil přeskočit, to asi patří do vlákna "začátečníci..."
4) pokud "zamaskuješ" zvuky u nějaké loko, pak ty zvuky nemůžeš použít ani na jiné adrese soupravy.....
Závěr bych udělal takový, že je asi vhodnější udělat mapování pro advanced consisting přímo ve vysavači, jak jsem navrhoval.
Jirka_US píše:Tak a představa, ře zapojím vysavač do doupravy a zároveň vymaskuju jeho funkce na jeho základní adresu mi jaksi nesedí, protože to prostě nemá cenu ho vůbec přiřazovat do soupravy.
Vymaskoval jsi funkce na jeho základní adrese, ale pojedeme na consist adrese (10), tedy na této adrese (10) budou funkce vysavače aktivní, přesně jak potřebujeme, je na tom něco nelogického?
Jirka_US píše:Vtip je v tom, že zde popisuji návrh na vylepšení dekodéru do vysavače o funkční mapování při advanced consisting na základě svých zkušeností, takže se nejedná o akademickou debatu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků