PaMi píše:Navrhoval bych založit vlákno "HonzaM a jeho duševní ----- nad Z21" kam by mohl psát dokola svoje neustále opakující se příspěvky (jak jde k centrále zapo jit jaký ovladač apod. co jsme tady mohlí číst snad už tisíckrát).
--------------------- Neopakoval bych se, kdyby stále někteří (třeba zrovna fulda pár příspěvků zpět) netvrdili, že Z21 bez tabletu nabo smartphonu provozovat nejde.
PaMi píše:Mám ale tady konkrétní dotaz. HonzaM v příspěvku v jiném vlákně o přípřeži mimo celé řady urážek na Fuldu píše, že toto Z21 umí řešit. Takže se ptám: centrála umí "zkalibrovat" každou lokomotivu a podle toho řídit její rychlost?
P.S. já na toto pomocí TrainControlleru a TrainProgrammeru používám obyčejnou LENZ centrálu, ale musím kvůli tomu zapínat počítač. Proto by mě zajímalo, jestli tohle Z21 má zakomponavané v sobě a případně jakým způsom lokomotivy kalibruje.
Rád bych věděl. jak provozuješ TrainController a TrainProgrammer bez zapnutí počítače, to neumím. A jak si Tvůj Lenz pamatuje kalibraci ke každé adrese lokomotivy. Vtip řešení Z21 je v tom, že se uživatel nemusí starat o to jak programovat charakteristiku dekodéru (zjišťovat jaký dekodér v mašině je a kterými CV se podrobná charakteristika nastavuje, což nemusí být u dekodérů různých výrobců stejné, u některých to dokonce ani nejde - mám takový zvukový dekodér dodaný originál v jedné mašině od Minitrixu), ale že si centrála pamatuje ke každé mašině jakou rychlostní charakteristiku má.
edit