Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
mpinta píše:
.....Mašiny rozdílné vykazují odchylky především při rozjíždění, brzdění, změnách směru jízdy. Jde však jen o krátké okamžiky při změně rychlosti (1-2 s),.....
Jirka_US píše:Zkoušel jsi měřič rychlosti v JMRI (speedometer) ? Pokud ne, tak bych tím asi začal, nastavení 2 senzorů je otázka asi 10s. A pak bych to porovnal s tím co mám.
Chyba ca. 1% je reálné číslo ať uź použiji software nebo “ruční” nastavení. Z toho usuzuji, že problém s velkou pravděpodobností nebude ani OS počítače, ani LocoNet ani USB převodník. Myslím, že jazýčkové relé+magnet má na přesnost větší vliv než ostatní zmíněné faktory.
BohousP píše:Zkuste se podivat na tento meric rychlosti - ma opticke snimani. http://www.eshop-honzikovyvlacky.cz/honzikovyvlacky/eshop/11-1-DIGI-CZ/0/5/428-Univerzalni-meric-modelove-rychlosti
zdeno píše:videl jsem to, ale nevyhovuje. Je to pro mne polotovar, ktery treba pracne dokoncit na ulohu, kterou potrebujem.
Nezhazujem to, pro nekoho to muze byt dobre, ale ja mam vyssi naroky na obsluhu a nasledne kalibrovani loko na spojeni do vicenasobne trakce.
Moje idea je takova, krouzi loko do kruhu a na dvou usecich merim rychlost na urcity stupen ovladace. Chcem vytvorit tabulky, kde kazda ze ctyr moznych skupin loko bude mit definovanou rychlost na dany stupen na ovladaci.
Pokazde kdyz loko projede, tak mi ukaze rychlost. Pres OPS programovani zmenim CV 67-94 a zase testuji.
---
Cim dal vic uvazujem o mericim vagonu, ktery by mne neomezoval a ukazoval okamzite on-line rychlost a ja bych jen nastavoval CV67-94 v realnem case.
BohousP píše:Zkuste se podivat na tento meric rychlosti - ma opticke snimani. http://www.eshop-honzikovyvlacky.cz/honzikovyvlacky/eshop/11-1-DIGI-CZ/0/5/428-Univerzalni-meric-modelove-rychlosti
zdeno píše:udelal jsem si okruh, osadil jazyckove rele a nefunguje to dobre.
Problem jsou pristupy prevodniku Loconet na Com port nebo USB a zpracovani v PC, kdy casy se pohybuji od 1 do 50mS na zpracovani paketu B2, plus se k tomu pridavaji priority Loconetu. Takze chyba je okolo 52mS a to uz je kurnik dost.
Rychlost pri 100km/hod je 10 000 000cm / 3600vt. / 87scale = 31,93 cm/ vt. Takze 50mS je chyba 31,93/20 = 1,6 cm, coz je kurnik dost, pokud si uvedomite, ze jedna loko ujede za vterinu o 1,6 cm vic nez ta druha
Ta chyba se pochopitelne zmensuje s rychlosti, ale i tak pri polovicni rychlosti je to stale o 8mm rozdil na kazde vterine. Takze za deset vterin je to 8cm a to je dost na poradny prusvih.
Navic mam takovy blby dojem, ze chyba je mnohem vetsi, podle toho, jakou prioritu tomu daji samotne Wokna pri mnohonasobnem multitaskingu, ktere Wokna provozuji. Navic to vubec nemam pod kontrolou a kazdy prujezd loko ukazuje neco jine v rozmezi 0-7%.
Mozna tam mam chybu, o ktere nevim a docela by mne potesilo, kdybych to mohl dotahnout do nejakeho rozumneho konce.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků