GenLI-USB

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: GenLI-USB

Příspěvekod atiTT » ned 17 úno, 2013 10:46 am

Máš to pripojené cez usb/serial konvertor?
v nastaveniach portu máš 9600 8 žiadna/none 1 hardvérové?
Musí to fungovať, mám to odskúšané.
atiTT

Příspěvekod mizl » ned 17 úno, 2013 12:11 pm

Ono by asi bylo lepší, kdyby někdo, kdo má toto zařízení, napsal podrobný návod krok za krokem co a jak a kde nastavit. Jak postupovat. Jak tak tak koukám a pročítám tuto diskuzi, tak by se to hodilo jako sůl.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod atiTT » ned 17 úno, 2013 12:46 pm

Na hsi nepotrebuješ žiadne nastavenie, len toho seriového portu.
Ostatné je už záležitosť v TC.
Keď si dávaš kontakt indikátor si vyberieš LDT HSI-88- left Bus alebo right bus. Od paca modul nemá middle.
Adress od 1 do 31 input 1 až 16.
Mne to ide na XP, win7 64B som neskúšal, ale aj to môže byť problém.
atiTT

Příspěvekod Xpaulus » pon 18 bře, 2013 8:45 pm

atiTT píše:... Keď si dávaš kontakt indikátor si vyberieš LDT HSI-88- left Bus alebo right bus. Od paca modul nemá middle.

Tuto vyseuvedenou vetu jsem nepochopil.
Jak dyz davam kontakt indikator do bloku tam mi to zadne moznosti nenabizi, tedy krome zalozky "pripojeni -typ digitalniho systemu "
viz obr.

USBliS88 mi funguje, jen zapasim s S88, ta mi zatim nejede.
Přílohy
indikator.jpg
pripojeni -typ digitalniho systemu
Xpaulus

Příspěvekod fulda » pon 18 bře, 2013 9:15 pm

Xpaulus píše:
atiTT píše:... Keď si dávaš kontakt indikátor si vyberieš LDT HSI-88- left Bus alebo right bus. Od paca modul nemá middle.

Jak dyz davam kontakt indikator do bloku tam mi to zadne moznosti nenabizi, tedy krome zalozky "pripojeni -typ digitalniho systemu "
viz obr.

Ta věta se taky týká možnosti že někdo používá HSI a ne LI interface.
Na tvojem obrázku by pak šla přehazovat položka "digitální systém"
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Xpaulus » ned 24 bře, 2013 7:46 pm

Mam GenLiS88 z dcc koleje http://www.dcckoleje.kx.cz/s88usb.html , tedy od Marka. Duvod byl zacatecnicky, priste koupim hotove zarizeni.
Nicmene toto je uz funkcni a jde z nej TrainzControler v 5.8 (dale TC) pripojit a ovladat masina (https://www.dropbox.com/sh/r8f0tliyffmynb6/of3QAXz4Z8/jedemasina.avi?m).

Potud no problem. TC je pripojen pres USB jako virtual COM 18, obe zeleny led sviti, zbyle obcas probliknou, ale nejdou bloky v TC, respektive indikatory ze sbernice s88.

Puvodne jsem je zkousel svuj zbastleny modul s88 z dcckoleje, ale nesel. Proto jsem poridil hotovy modul od STE, ale ten nejede taky.
Problem jsem prikladal "zlobivosti" GenLiS88 , jak jsi Fuldo psal v SZ, proto jsem prestal pouzivat S88 na GenLiS88, a mam pripojenou NanoX centralu.
Symptomy jsou vsak stejne a jsou tyto:

1. jednoducha draha ma 8 bloku s fyzickymi indikatory na adrese 65 vstup 1-8.
Pomoci dccdcc v COM komunikaci jsem si overil ze s88 je nastaveno na adresu 65.
v priloze zip je draha

2. Centrala zapojena, na S88 sviti zelene napajeni, konektor zapojen na spravne strane od NanoX, vyrobena simulace kontaktu 1-8 (cerveny drat na fotce), ale bloky v TC nezcervenaji, kdyz spojuji rucne vstupy - a 1 atd...
Naopak, kdyz prilozim prst na konektor pripojeni (viz foto) a pohnu snim, tak zcervenaji vsechny bloky v TC.... takze tam jakasi komunikace probiha, jenze nevim jaka.
Viz video zde
https://www.dropbox.com/sh/r8f0tliyffmynb6/3f5izkJCTK?n=79629536#f:video1.avi

Je to uplne stejny prubeh (prokliknuti pri pohubu prstem na konektoru),jako kdyz S88 pripojim na GenLiS88 nebo na NanoX. Podotykam, ze jsem S88 od STE koupil, protoze jsem se domnival, ze ta ma zbastlena nefunguje. Koupim klidne i dalsi modulS88 k testu, ale nezna se mi, ze je problem v nem.

3. Kdyz pak sestavim AutoTrain s dvema bloky , tak se mi masina sice rozjede, ale nezastavi, protoze logicky ceka na okamzik indikace, ze je v bloku...cili jezdi furt dokola.

Co to muze delat?? Je to muj prvni pokus s TC , a trapim se s tim uz pres tyden.

update: a jeste jedne poznatek. Kdyz postupuji (kontroluji svuj postup) podle tohoto navodu z STE http://www.steelectronic.cz/soubor/025-li-usb-1-4-2009/ tak nastavim FLOW CONTOL virtualniho com portu USB na hodnotu Hardware, zpusobi mi muj kouzelny prst a jeho prejeti po konektoru delsi sviceni(zcervenani) vsech bloku.
Přílohy
prst.jpg
S88 od STE -cerveny drat volne je stetovaci pro vstupy. Prst je nad konektorem. Pripojeno na NanoX.
prst.jpg (7.93 KiB) Zobrazeno 6639 krát
TraninSCHEMAyrr.ZIP
Train controler draha s bloky a indikatory
(14.92 KiB) 243 krát
Naposledy upravil Xpaulus dne ned 24 bře, 2013 8:25 pm, celkově upraveno 1
Xpaulus

Příspěvekod TTJozsi » ned 24 bře, 2013 7:56 pm

Mas zle zapojeny modul s88!
Vystup je druhy konektor oproti prstu.
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi

Příspěvekod mizl » ned 24 bře, 2013 8:05 pm

Ahoj

Jistě jsou tu jiní experti nežli já, ovšem nemůžu si odpustit otázku jak máš nastavené bloky ??? Adresa - výstup. Dle popisu to tiž vypadá jako by jsi měl veškeré bloky nastavené na jedu adresu a jeden výstup. Koukni se na toto okno : http://mizl.rajce.idnes.cz/TrainConntro ... ection.jpg

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod TTJozsi » ned 24 bře, 2013 8:09 pm

Na plosaku su tie sipky oznacujuci smer vstup vystup.
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi

S88

Příspěvekod jakubklouda » pon 25 bře, 2013 7:30 pm

Mám objednaný Fuldův GenLiMaxi z N-Šopíku, ale dotaz zní jinak. Dá se použít s detektory S88 z DCC kolejí, případně jaký je rozdíl mezi ním a tím co má Fulda na stránkách. Já jen jestli použít už kdysi vyleptanou desku nebo si udělat desku novou podle Fuldova PCB (Hlavní díly jsou stejné... ).

Díky
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod Xpaulus » pon 25 bře, 2013 8:57 pm

TTJozsi píše:Mas zle zapojeny modul s88!
Vystup je druhy konektor oproti prstu.

nene, mam to podle navodu , vstup je do centraly
vystup je preci do dalsiho modulu S88 v rade
Xpaulus

Příspěvekod Xpaulus » pon 25 bře, 2013 8:58 pm

mizl píše:Ahoj

Jistě jsou tu jiní experti nežli já, ovšem nemůžu si odpustit otázku jak máš nastavené bloky ??? Adresa - výstup. Dle popisu to tiž vypadá jako by jsi měl veškeré bloky nastavené na jedu adresu a jeden výstup. Koukni se na toto okno : http://mizl.rajce.idnes.cz/TrainConntro ... ection.jpg

Michal

To tak sice vypada, ale mam to na adrese 65 vystup 1 az 8 vse podle cisel vstupu. To jsem kontroloval snad 10x
Xpaulus

Re: S88

Příspěvekod Xpaulus » pon 25 bře, 2013 9:03 pm

jakubklouda píše:Mám objednaný Fuldův GenLiMaxi z N-Šopíku, ale dotaz zní jinak. Dá se použít s detektory S88 z DCC kolejí, případně jaký je rozdíl mezi ním a tím co má Fulda na stránkách. Já jen jestli použít už kdysi vyleptanou desku nebo si udělat desku novou podle Fuldova PCB (Hlavní díly jsou stejné... ).

Díky

Hele po me zkusenosti: To co je na DCC koleje muze fungovat, kdyz to zbastlis a das za to treba 300 Kc. Za Modul S88 z DIGI-CZ das vice, ale je 100% funkcni a usetris cas s ozivovanim elektroniky a pajenim, tedy pokud nejsi fanda do elektro, ktery se v tom vyziva...je to ma, mozna nesdelitelna, zkusenost, ale veci v N-shopiku na DIGI-Cz dela profik a jsou profi provedeni a moje zkusenost je, ze kvuli petikoruny opravdu cas ztracet nehodlam, zejmena tim, ze si to zbastlim sam s nejistym vysledkem a pak resim kdo mi to ozivi nebo opravi , nekam s tim musit jit, poslat..to je porad cas a trapeni...
Ale kazdy, at se rozhodne sam. Zname to. Rodice nam taky neco doporucovali a my si to delali po svem :)
Xpaulus

Příspěvekod Houmr » úte 26 bře, 2013 6:15 am

No já zase musím dodat, že pokud si člověk něco zbastlí sám a oživí si to, pak pro něho není problém si další věci udělat a navíc si je vždy bez problémů zase umí opravit. Ale jak píšeš je to věc názoru.

jakubklouda píše:Mám objednaný Fuldův GenLiMaxi z N-Šopíku, ale dotaz zní jinak. Dá se použít s detektory S88 z DCC kolejí, případně jaký je rozdíl mezi ním a tím co má Fulda na stránkách. Já jen jestli použít už kdysi vyleptanou desku nebo si udělat desku novou podle Fuldova PCB (Hlavní díly jsou stejné... ).
Díky

Ano můžeš ho použít.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod jakubklouda » úte 26 bře, 2013 9:26 am

Houmr píše:No já zase musím dodat, že pokud si člověk něco zbastlí sám a oživí si to, pak pro něho není problém si další věci udělat a navíc si je vždy bez problémů zase umí opravit. Ale jak píšeš je to věc názoru.

Díky

Ano můžeš ho použít.

Díky. Už jsem něco málo zbastlil a mám na to všechny díly doma, takže pak hurá na pokusy.
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi