od miroslav lengyel » ned 31 bře, 2013 7:30 pm
No tak teď je to vidět lépe.Takže jak jsem psal,všechna spojení mezi koly,napájením motorku a osvětlením se musí přerušit.Snažil jsem se Ti zakreslit kam přijdou napájet jednotlivé kablíky od dekodéru a červenými křížky to,co musíš odpájet a zahodit.Zeleně jsem označil předřadný rezistor k diodám,ten musíš zachovat,jinak je odpálíš.Snad jsem to označil dobře a není to ta větší součástka vedle.Předpokládám,že vlastníš měřák a vše si řádně proměříš.
Červený-přívod z pravé koleje
Černý - přívod z levé koleje
Oranžový - napájení motorku,kde byl původně drát z pravé koleje
Šedý - napájení motorku,kde byl původně drát z levé koleje
Žlutý - výstup osvětlení pro směr vzad
Modrý - společný vodič pro funkční výstupy
Šipkami máš označené pájecí body pro přívod napájení od mašiny.Stejné úpravy musíš provést na mašině jen s tím rozdílem,že k tomu osvětlení přivedeš Bílý kablík pro jízdu vpřed.Samozřejmě do mašiny musíš přivést i ten modrý kablík.Záleží na tom,kde máš místo pro dekodér.Pokud je víc místa v mašině,tak budeš mít mezi mašinou a tendrem těch kablíků víc než pokud dekodér umístíš do tendru.Pak budeš mít mezi mašinou a tendrem pouze 4 kablíky.Červený+Černý-přívod proudu od kolejí do dekodéru a Žlutý+Modrý-napájení osvětlení pro jízdu vpřed.Znovu ale důrazně upozorňuji na přerušení všech propojení mezi napájením z kolejí,motorem a osvětlením,tak jak je vyobrazeno v odkaze,který jsem ti poslal.Pokud se na to necítíš,tak oslov nějakého elektrotechnika ze svého okolí.Jinak tady je Pražáků halda,takže Ti snad někdo píchne,kdyby jsi se do toho nechtěl pouštět sám.
- Přílohy
-

-

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.