Railbox RB1110 - informace

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Railbox RB1110

Příspěvekod HonzaM » pát 27 říj, 2023 8:55 pm

zdeno píše:
HonzaM píše:Promiňte kolegové, ale diskuze o napájecích zdrojích do tohohle vlákna nepatří, k centrále si může majitel koupit certifikovaný zdroj, vlastnosti centrály s tím nijak nejsou ovlivněny. Pojďme diskutovat o vlastnostech centrály a diskuzi o zdrojích by měl administrátor přesunout do samostatného vlákna.

nemas tak uplne pravdu, pretoze k teto centrale je dodavan rizikovy zdroj.

To je ale chyba a problém dodavatele nebo výrobce a lze to řešit jiným zdrojem, já například používám spinaný zdroj 15 V s dvojitou izolací, protože ten původní zdroj nemohu použít kvůli napětí.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 28 říj, 2023 2:18 pm

Zdenek Valter píše:Tak jsem se snažil připojit se k štastným majitelům, ale na Aukru jsem jí už nenašel a u výrobce mi nešlo zaplatit platební kartou.
Dělám něco špatně?

Takže díky Michalovi je už centrála opět dostupná na Allegru. Já jsem dle jeho rad nainstaloval i aplikaci a ušetřil nějaké mince při nákupu.
Koupil jsem si tomu i jeden dekodér od nich na hraní.
Zdenek Valter

Příspěvekod michal_n_cz » sob 28 říj, 2023 3:25 pm

Zdenek Valter píše:Takže díky Michalovi je už centrála opět dostupná na Allegru. Já jsem dle jeho rad nainstaloval i aplikaci a ušetřil nějaké mince při nákupu.
Koupil jsem si tomu i jeden dekodér od nich na hraní.

Slevu 200,- získate při registraci přes tento odkaz:
https://allegro.cz/kampan/pozvanka/LWSvQARD
nakupovat pro uplatnění slevy je třeba přes tu aplikaci, což je trochu nepohodlné, ale jde to naházet do košíku přes PC a přes aplikaci to jen dokončit.
Pak je také možné si zdarma na zkoušku zaregistrovat smart - 5x doručení zdarma. Toto doručení zdarma lze uplatnit při objemu nákupu od jednoho prodejce nad 299 při doručení na výdejní místo (zásilkovna, nebo Weido) nebo 499 na adresu. I když doručení zdarma nevyužijete, tak ceny doručení do česka z polska na výdejní místo startují na 49czk.
Mi po prvním nákupu asi po týdnu došli další kupony na 200,200,300czk, tyto mají omezenou platnost. Je možné je uplatnit na jednorázový nákup a to i od více prodejců za min.,499 resp 599czk.
michal_n_cz

Příspěvekod HonzaM » sob 28 říj, 2023 3:35 pm

Zabýval jsem se různými pokusy. Zjistil jsem například nestandardní chování LocoNetu. Pokud se totiž připojí druhý FRED se stejnou adresou, ztratí ten první možnost lokomotivu ovládat (aniž by na to byl obsluhující sztojvedoucí jakkoli upozorněn) a lokomotivu ovládá jen ten druhý, po odpojení lokomotivu opět ovládá ten první. Správně by se na tom druhém v okamžiku připojení nastavená adresa zrušila a lokomotivu dál ovládá ten první. Centrálu lze ovládat například ovladačem TCS-RC (viz obrázek), protože centrála disponuje wifi protokolem Z21 WLAN. Zkoušel jsem i možnost doplnění protokolu WiThrottle, který umožňuje ovládání ovladačem ESU Mobile Control II. Nejprve jsem zkoušel interface Loconet-WLAN od Uhlenbrock, to ale nemělo úspěch. Lokomotivu sice bylo možné ovládat, jenže po zvolení jiné lokomotivy se kromě té nově zvolené pohybovala i ta předchozí. S interface Digitrax tento problém nenastal. Bohužel nen možné ani jeden z těchto interfaceů využít pro komunikaci s ovladačem wiFRED (viz sousední vlákno).
Centrála stejně jako "černá" Z21 má pouze připojení LocoNet T, pro připojení boosteru lze stejně jako v tom případě použít desku RSCLD, která navíc poskytne čtyři připojky pro rozvod LocoNetu k ovladačům. Prakticky jsem to ověřil s boosterem Digitrax.
Přílohy
RSCLD pro RB1110.jpg
RSCLD pro Z21.jpg
RSCLD pro Z21.jpg (31.39 KiB) Zobrazeno 2565 krát
TCS-RC.jpg
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod zavovi » sob 04 lis, 2023 11:22 am

Zdravím,
díky Honzovi Merhautovi jsem měl možnost tuto centrálu vyzkoušet a slíbil jsem, že mu k tomu něco povím. Rozhodl jsem se to tedy sepsat trochu důstojněji na web: https://www.zavavov.cz/modelova-zelezni ... -dokazali/
Není to úplně objektivní, srovnávám to vždy s centrálou TCS-2 a se svými zkušenostmi. Ale to srovnání je u všeho vždy napsáno tak, aby to bylo jasné. Snažil jsem se být hodně nad věcí a tak některé věci i chválím a za mě z toho vyšlo tak 50/50.
H0-DCC
Centrála TCS: http://www.zavavov.cz/tcs-2
Ovladač TCS-RC: http://www.zavavov.cz/tcs-rc
zavovi

Příspěvekod michal_n_cz » sob 04 lis, 2023 3:36 pm

zavovi píše:Zdravím,
díky Honzovi Merhautovi jsem měl možnost tuto centrálu vyzkoušet a slíbil jsem, že mu k tomu něco povím. Rozhodl jsem se to tedy sepsat trochu důstojněji na web: https://www.zavavov.cz/modelova-zelezni ... -dokazali/
Není to úplně objektivní, srovnávám to vždy s centrálou TCS-2 a se svými zkušenostmi. Ale to srovnání je u všeho vždy napsáno tak, aby to bylo jasné. Snažil jsem se být hodně nad věcí a tak některé věci i chválím a za mě z toho vyšlo tak 50/50.

Mě by zajímalo jak jsi testoval RS? Já totiž mám od RB i další komponenty a mimo jiné i kodér RS zpětné vazby. Prostě němec v lednu prodával na ebay od eura polské dekodéry, konec někdy dopoledne v prac. den - pro prodejce fiasko, ale já jsem získal za pár EUR zase pár hraček. No ten se zdál s mou centrálou LZV100 mrtvej nebo odpálenej.
Mezitím jsem si přečetl Fuldův článek o jeho RS modulu. O ten modul totiž taky používá Roco počítání zařízení tj. naprogramuju 61, ale má adresu +4 - tj. 65. S LZV100 funguje...
Díky Fuldo!!!
Ty další dekodére od RB jsou zajímavé svou velikostí - hodně malinké - bez krabiček - tak jsem si k nim ve Fusion namaloval takové vaničky a s pomocí kolegy v klubu vytiskl. Jak už jsem v minulosti zmínil velice zajímavý je dekodér návěstidel a jeho snadné programování. Zároveň to má všude ten symbol smajlíka v ozubeném kolečku - což by mělo umožňovat to nastavování přes tu aplikaci a Railcom.
Přílohy
Railbox_DCC.jpg
Railbox.RS.ebay.jpg
michal_n_cz

Příspěvekod zavovi » sob 04 lis, 2023 4:19 pm

michal_n_cz píše:Zdravím,
O ten modul totiž taky používá Roco počítání zařízení tj. naprogramuju 61, ale má adresu +4 - tj. 65. S LZV100 funguje...

Díky za info, vyzkouším to a kdyžtak dopíšu do článku. Zkoušel jsem to s Lenz LR101. Mám doma ještě LDT RS-8, ale ten nemám moc rád, tak ho ani moc netestuju.
H0-DCC
Centrála TCS: http://www.zavavov.cz/tcs-2
Ovladač TCS-RC: http://www.zavavov.cz/tcs-rc
zavovi

Příspěvekod michal_n_cz » sob 04 lis, 2023 4:48 pm

zavovi píše:
michal_n_cz píše:Zdravím,
O ten modul totiž taky používá Roco počítání zařízení tj. naprogramuju 61, ale má adresu +4 - tj. 65. S LZV100 funguje...

Díky za info, vyzkouším to a kdyžtak dopíšu do článku. Zkoušel jsem to s Lenz LR101. Mám doma ještě LDT RS-8, ale ten nemám moc rád, tak ho ani moc netestuju.

Ono to možná bude opačně - naopak, pokud ta centrála RB má adresaci Roco tak bude třeba na centrále s adresací Lenz naprogramovat 69, aby na Railboxu měl 65... Proč je LDT v nemilosti? Málo nastavení nebo on má myslím takové jednodušší možná jinak citlivé detektory...
michal_n_cz

Příspěvekod Dandy » sob 04 lis, 2023 4:53 pm

Co jsem zjistil:
Nejde naprogramovat DR4018
Loconet-funguji jen ovladače. Nejdou mi vyhybky Servo5 od MGP, nejde zpětná vazba DR4088LN.
Toto mi napsal výrobce:

Ok, now the situation is more clear.
Unfortunately, you hit some very unpopular situation.
1. There was one report about a problem with DR4018 but at the end the client switched to another device so we didn't investigate it further.
2. DR4088LN is a LocoNet feedback module which is currently not supported.
3. SERVO5 od MGP looks again as some LocoNet device and may not be supported.
We have plans to extend LocoNet support as currently it is limited to LocoNet throttle only. If you can wait for 2-3 weeks we will add support for the LocoNet feedback devices as well as this SERVO5 and will send you a new firmware for the command station together with steps on how to update it.
Dandy

Příspěvekod michal_n_cz » sob 04 lis, 2023 5:38 pm

Dandy píše:Co jsem zjistil:
Nejde naprogramovat DR4018
Loconet-funguji jen ovladače. Nejdou mi vyhybky Servo5 od MGP, nejde zpětná vazba DR4088LN.
Toto mi napsal výrobce:

Ok, now the situation is more clear.
Unfortunately, you hit some very unpopular situation.
1. There was one report about a problem with DR4018 but at the end the client switched to another device so we didn't investigate it further.
2. DR4088LN is a LocoNet feedback module which is currently not supported.
3. SERVO5 od MGP looks again as some LocoNet device and may not be supported.
We have plans to extend LocoNet support as currently it is limited to LocoNet throttle only. If you can wait for 2-3 weeks we will add support for the LocoNet feedback devices as well as this SERVO5 and will send you a new firmware for the command station together with steps on how to update it.

Jasně, něco nejde. Faktem je že komunikují, nám taky nešlo více Fredů a teď jdou. Poslal jsem dotaz prodejci, kdy zas vystaví centrálu (Zdeněk chtěl) do pár minut odpověď.
michal_n_cz

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 04 lis, 2023 6:04 pm

Jen info - zde jsem založil vlákno ke zdroji k této centrále viewtopic.php?f=7&t=14661
Zdenek Valter

Příspěvekod zdeno » sob 04 lis, 2023 6:12 pm

michal_n_cz píše:Jasně, něco nejde. Faktem je že komunikují, nám taky nešlo více Fredů a teď jdou.

vsak je tu tri zadky odbornikov na Loconet, ti urcite Polakom poradia !!
zdeno

Příspěvekod HonzaM » sob 04 lis, 2023 6:47 pm

V současném stavu centrály mám vyzkoušeno propojení kolejiště osazeného kompletně MGP a ovládacího panelu s centrálou RB1110. Centrála ovládá jen jízdu vlaků, neumožňuje z centrály ovládat výhybky ani přijímat zpětné hlášení, o to se stará ovládací panel MGP, z nějž se ovládají výhybky, cesty a návěstidla a na němž se zobrazuje obsazení kolejí vlakem ovládaným z centrály. Centrála v současném provedení podporuje pouze protokol Lenz LAN a nebude tedy například umožňovat takové kolejiště ovládat aplikací TrainController. To bude muset autor centrály vyřešit.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod Zlámalík » ned 05 lis, 2023 1:13 am

zdeno píše:
michal_n_cz píše:Jasně, něco nejde. Faktem je že komunikují, nám taky nešlo více Fredů a teď jdou.

vsak je tu tri zadky odbornikov na Loconet, ti urcite Polakom poradia !!

Zdeno, držel jsem se dlouho zpět, ale nedá mi to už.
Ta prasečí radost z toho, že někomu něco nefunguje, je k nevydržení, co? Kdybys byl co k čemu, tak pomůžeš nebo aspoň mlčíš, ale touha po pomstě je silnější, že? Škoda.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod zdeno » ned 05 lis, 2023 6:19 am

Zlámalík píše:Ta prasečí radost z toho, že někomu něco nefunguje, je k nevydržení, co? Kdybys byl co k čemu, tak pomůžeš nebo aspoň mlčíš, ale touha po pomstě je silnější, že? Škoda.

Mam radost a bavim se na tom, ako nuly, co nic nevedia, se ma snazi urazet a odsuzovat.
Ked uz o tom nic nevis, aspon o tom nepis a mlc.
zdeno

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi