zdeno píše:Blbci to nepochopi, znali to nepotrebuji. Tak si to myslel ?? To je tvuj nazor, ja s nim az tak nesuhlasim.
Tak nejak som cekal, kdy se nekdo objevi a oznaci ma za premudreleho chvalenkara.
V zadnem pripade. Poukazuji na to, ze kdyz _NENI_ dobra dokumentace, nastupuji "experimentalni zkusenosti", ktere jsou - do ZNACNE miry - neprenosne, a to i kdyz znalec ma snahu a cas pomahat. Nekdo takovy stav muze povazovat za konkurencni vyhodu, ja jej povazuji za uzivatelskou nevyhodu. Vec uhlu pohledu.
Castecne to byla opravdu zjistovaci otazka: to vazne loconet komunita za tu dobu nevypracovala nejake konsolidovane "best practices" nebo "nahradni specifikaci, jakou by mel sakra Digitrax vydat sam" ? Pokud ano, kde takove povidani najdu ?
belgarat píše:Mas moznost se realizovat, pro mne je snazsi si vyrobit presne to, co potrebujem.
Mozna bych mohl - "pro dobro lidstva", ackoliv _JA_ LocoNet nepotrebuji - leda pro Railcom z DR5k, a ten snad funguje uspokojive. Jiste ale vidis rozdil mezi JMRI, ktere muze pouzit (a pripadne si dodelat) KAZDY a "Zdenova udelatka", ke kteremu neni zdrojak, neni ani prelozeny kod... za sebe bych jednoznacne volil z duvodu 'bezpecnosti' JMRI: to tu bude dokud neumrou diskova pole Githubu, coz bude myslim pozdeji nez mne (a mozna Tebe) veme Zubata.
Takze POKUD bych mel naladu udelat nejakou upravu k JMRI - ze je zajimave sledovat i spatne packety chapu, pri tvoreni zarizeni se deji divne veci. Muzes trochu ozrejmit (kdyztak na nejake ukazce prosim) co znamena "spatny packet" - udelam si lepsi predstavu, jestli to pripadne dokazu nebo jsem 'prefoukl papoucha' (opet). Co to je teda 'spatny packet': neznamy opcode, vadny checksum, nebo i 'nespravna data' ke konkretnimu opcode ? Tohle vsechno JMRI zahazuje (na to jsi asi narazil uz nekolikrat pri vyrobe loconet zarizeni, ze) ? Myslis, ze si dokazu - s nejakym usilim 'spatny packet' vyrobit, abych zkusil jestli jej Monitor odchyti (a nezahodi) ? Jak (softwarove si muzu data stream umele poskodit, zadny problem, ale to neni uplne ono) ?
Ale co s temi casovymi znackami ? Jsou spatne jakoze rozjete se skutecnou komunikaci (napr. pozdejsi cas nez se objevi na drate - o kolik, graduje to, nebo je to v +- nejakem okoli spravneho casu), ci dokonce ve spatnem poradi - nebo je spatne formatovani / zobrazeni ? Monitor s casovymi znackami viz napriklad zde:
https://user-images.githubusercontent.c ... 5936b1.png Mala presnost ? (merit se da na nanosekundy ... ale je nutny se smirit s tim, ze se ve skutecnosti nemeri cas vyskytu, ale cas predani ze strany OS; tezko rict, jak se to pak da vyuzit k ladeni casovani v HW).