Esu Switchpilot servo - problém

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Esu Switchpilot servo - problém

Příspěvekod Jirka78 » úte 28 dub, 2015 1:57 pm

Přesně to mi došlo hned, co jsem dopsal poslední příspěvek, nahlodala mě ta tvá poznámka o rychlém konci experimentování a protože ten anglickej návod nosím už 14 dní do práce, tak to tu vidím - strana 32. Jak dorazím z práce a uložím rodinu, jdu na to. Škoda, že nejde dát pohlavek po netu,mohlo se mi rozsvítit dřív.
H0 cca 3. - 4. epocha DCC
Jirka78

Re: Esu Switchpilot servo - problém

Příspěvekod Jirka78 » čtv 21 kvě, 2015 6:58 pm

Tak jsem dneska zjistil, že jsem minule asi zapomněl odeslat příspěvek, tak to sepíšu znova.

Laboroval jsem s tím CV50 ( postupně jsem nastavoval od 0 - 7, vypnul a zapnul a zkoušel přehazovat ) a ještě dokoupil na zkoušku servo HXT900 a digi servo HKSCM9 . HXT se chová vpodstatě totožně jako TG9e . Při nastavování CV50 jsem zjistil, že bity 0 a 1 nemají žádný vliv, pouze bit 2 který vypíná napájení serva po aktivaci ( CV50 = 4 a víc ) zabraňuje tomu chvění po zapnutí. Pokud přehodím výhybku, dojde nejprve k chvění serva ( cca půl vteřiny ) a pak jede do správné polohy, někdy je ale hlučnější. Nicméně je to vcelku funkční, ale moc mě to neuspokojilo.

Následně jsem použil digi servo a je po problému !!! Nastavení CV50 nemá žádný vliv a servo běhá naprosto perfektně.

Takže u mě je jasno a pokud by někdo měl zájem o 5 analog serv, tak je rozummně prodám, nebo vyměním za 3 ty digi. Dohoda je skoro jistá. :wink:

Jirka78
H0 cca 3. - 4. epocha DCC
Jirka78

Předchozí

Zpět na DCC v praxi