GenLI-USB

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: GenLI-USB

Příspěvekod fulda » pát 11 led, 2013 2:51 pm

a-ha, to jsem si nevšiml.

Takže - napájet to můžeš AC i DC, jak se ti hodí.(Track out se mocnehodí)
Najdi si nějaké trafo nebo adaptér.
Pokud bude AC tak něco mezi 6 - 14V AC, nebo 8-18V DC. Bezvadně se hodí zdroje od notebooku, adaptéry od walkmana nebo tak něco.
Pro začátek, dokud v tom nemáš žádné S88 moduly, tak stačí cca 300mA, až začneš používat S88, tak kolem 1A (1000mA)
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod beatowen » pát 11 led, 2013 4:33 pm

Ok super a jeste se zeptam to kde je + a kde - na svorce je jedno?
beatowen

Příspěvekod Myšpulín » pát 11 led, 2013 6:50 pm

beatowen píše:Ok super a jeste se zeptam to kde je + a kde - na svorce je jedno?

Pokud to baští i střídavé napětí (je tam usměrňovací můstek), kde se mění + a -, pak si to stejnosměrné napětí přebere správně, čili je to jedno.
Pokud by tam byla jen jedna dioda a využívalo se jen jedné půlvlny, pak by to jedno nebylo, při obrácené polaritě by to napájení opět nemělo. Ale to asi není tento případ.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod fulda » sob 12 led, 2013 2:41 pm

Ano, je tam gretz, takže je jedno kam připojíš + a kam -
fulda

Příspěvekod beatowen » sob 12 led, 2013 10:27 pm

Tak jsem to zkusil zapojit
pouzil jsem toto trafo

https://dl.dropbox.com/u/62092479/GenLI ... 1%2014.jpg

V podstate to nijak nepomohlo Xbus LED nic nedela a ani Train CO se nepripojil.
Ceho jsem si ale vsimnul ze se po zapojeni externiho napajeni asi cca po 20 sekundach hodne rozpali tato soucasta

https://dl.dropbox.com/u/62092479/GenLI/rozpalena.jpg

Nevim jak moc to ma topit ale neudrzim na ni prst to asi normalni neni co?
beatowen

Příspěvekod fulda » sob 12 led, 2013 11:17 pm

To moc normalni neni.
Odkud jsi? Muzes to nejak odnest Honzovi na reklamaci?
fulda

Příspěvekod beatowen » ned 13 led, 2013 11:38 am

Jo jsem z Prahy jen jsem si chtel byt jisty ze nebudu reklamovat neco co funguje aly myslim ze jsem vse delal spravne.
beatowen

Příspěvekod beatowen » sob 26 led, 2013 7:15 pm

Tak jsem to dnes vymenil a maka to :)

Jenom pro ostatni podotknu ze mi to nebehalo bez externiho napajeni!
beatowen

Příspěvekod sergej_peeteeee » pát 15 úno, 2013 7:55 pm

Ahoj nemáte někdo náhodou zkušenosti s modulem Gen-li maxi HSI? Hlavně jak ho nastavit v TC 7.0 už jsem zkusil vše a stále nic nejede :-(
TC běží na systéme Win 7 64bit
sergej_peeteeee

Příspěvekod Myšpulín » pát 15 úno, 2013 9:11 pm

Nevím jak v TC 7, ale v TC 8 je volba: Littfinski (LDT) - LDT HSI-88. Snad to je ono. Vytvoří to tři zběrnice (Left Bus, Middle Bus, Right Bus) a každá adresa na každé zběrnici má 16 vstupů.
Myšpulín

Příspěvekod sergej_peeteeee » sob 16 úno, 2013 9:55 am

Myšpulín píše:Nevím jak v TC 7, ale v TC 8 je volba: Littfinski (LDT) - LDT HSI-88. Snad to je ono. Vytvoří to tři zběrnice (Left Bus, Middle Bus, Right Bus) a každá adresa na každé zběrnici má 16 vstupů.

Jo to mám všechno nastaveno ale když si vytvořím první blok a dám mu adresu 1 s výstupem 1 a k maxovi připojím první modul tak to nic nedělá :-( a s tím nevím co dál. Zkoušel jsem různě přepínat výstupy ale také nic
sergej_peeteeee

Příspěvekod mizl » sob 16 úno, 2013 11:05 am

sergej_peeteeee píše:Jo to mám všechno nastaveno ale když si vytvořím první blok a dám mu adresu 1 s výstupem 1 a k maxovi připojím první modul tak to nic nedělá :-( a s tím nevím co dál. Zkoušel jsem různě přepínat výstupy ale také nic

Jen doplním, že peeteeee používá centrálu LENZ ... S peeteeee tento problém řeším přes E-mail. Ovšem já nemám s GEN-Li maxi žádnou zkušenost a proto mu neumím poradit.

Peeteeee se nemohl dostat do nastavení Puty. Napsal mi tento E-mail :

Tak už jsem se dostal do tabulky putty. Musel jsem vypnout TC a vypnout napájení do modulu maxi pak se mi zobrazilo okno putty připojil jsem tedy napájení do maxe a připojil k pc centrálu ale to už se nic nestalo je možné že je to tím že to hsi nejde nastavit?

Doufám, že peeteeee promine, že jsem si dovolil zveřejnit jeho E-mail. Snad to pomůže vyřešit jeho problém.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod sergej_peeteeee » sob 16 úno, 2013 11:59 am

mizl píše:
sergej_peeteeee píše:Jo to mám všechno nastaveno ale když si vytvořím první blok a dám mu adresu 1 s výstupem 1 a k maxovi připojím první modul tak to nic nedělá :-( a s tím nevím co dál. Zkoušel jsem různě přepínat výstupy ale také nic

Jen doplním, že peeteeee používá centrálu LENZ ... S peeteeee tento problém řeším přes E-mail. Ovšem já nemám s GEN-Li maxi žádnou zkušenost a proto mu neumím poradit.

Peeteeee se nemohl dostat do nastavení Puty. Napsal mi tento E-mail :

Tak už jsem se dostal do tabulky putty. Musel jsem vypnout TC a vypnout napájení do modulu maxi pak se mi zobrazilo okno putty připojil jsem tedy napájení do maxe a připojil k pc centrálu ale to už se nic nestalo je možné že je to tím že to hsi nejde nastavit?

Doufám, že peeteeee promine, že jsem si dovolil zveřejnit jeho E-mail. Snad to pomůže vyřešit jeho problém.

Michal

Samozřejmě že promine :-) jen to chce přijít nato kde je zakopaný pes. Jan abych ještě udělal upřesnění Gen-li maxi HSI mám připojen v TC 7.0 na com4 je tam přihlášený a nastavený jako LDT. V manuálu je napsáno že nemá střední výstup jako ldt takže je jen levý a pravý. Když vytvořím dva bloky levý a pravý a nanich nastavým adresy 1 výstuy 1 a k HSI připojím dva moduly S88 tak to nic neindikuje. Moduly jsou odzkoušené na staré H-centrále kde fungují.
sergej_peeteeee

Příspěvekod Myšpulín » sob 16 úno, 2013 4:24 pm

Tento HSI neznám, manuál jsem neštudoval, tak se asi blbě zeptám. Má první modul S88 opravdu adresu 1? U klasického GEN-LI se nechá softwarově nastavit, standardní je však 65.
Myšpulín

Příspěvekod sergej_peeteeee » ned 17 úno, 2013 8:42 am

Myšpulín píše:

Tento HSI neznám, manuál jsem neštudoval, tak se asi blbě zeptám. Má první modul S88 opravdu adresu 1? U klasického GEN-LI se nechá softwarově nastavit, standardní je však 65.

Včera se mi povedlo že se ti zobrazilo na pc první modul má adresu 1 s výstupy 1-8 druhý modul má adresu 1 s výstupy 9-16 další zase 2 atd.... Jenže to šlo chvilku a pak se to odhlásilo z pc když to teď připojím tak bliká jen žlutá ledka aby to fungovalo tak svítít nesmí a musí při indikaci probliknout zelená a to už mi teď zase nejde. Neduším v čem je chyba nebo kde? Žádný manuál k tomu nikdo nenapsal :-(
sergej_peeteeee

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi