Nahrání zvuku do dekodérů

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Nahrání zvuku do dekodérů

Příspěvekod Jacek » stř 17 srp, 2011 9:55 am

GaborM píše:
Jacek píše:Ta M 152.0 např. na první a druhý stupeň (hydromechanika) jede na plné otáčky motoru. Pak se ale zařadí druhý blokovaný stupeň a motor je spojený s nápravou čistě mechanicky, mění otáčky podle rychlosti jízdy.

Toto je podľa mňa zatiaľ nerealizovateľné. Hlavne tá druhá pasáž, kde motor mení otáčky podľa rýchlosti. Urobiť zvukovú verziu plynulej regulácie otáčiek dieselového motora v dekodéry sa aspoň zatiaľ nedá.

Teoreticky by to jít mohlo, stejným způsobem jako zvuk trakčních motorů u brejlovce. Hádám, že pro celý rozjezd je použitý dlouhý zvuk rozjezdu?
Jacek

Příspěvekod spikeHO » stř 17 srp, 2011 10:27 am

GaborM píše:Toto by ma zaujímalo. Máte na mysli oblasť CV 276-286? Ďakujem.
Už som sa s tým hral, ale zatiaľ narážam na problém simulácie zaťaženia. A tiež narážam na problém, že hocktorá dieselová lokomotíva má úplne iný zvukový prejav keď ťahá vlak do kopca a iný keď by ten istý vlak ťahala po rovine. To sú dve rôzne nahrávky, medzi ktorými by sa bolo treba pripínať podľa záťaže, samozrejme s príslušnými prechodmi a to je naozaj problém.

Já si s tím hrál asi dva dny, ale jen se zvuky parních mašin co jsou v dekoderu od výrobce. Aby to bylo k něčemu musí se provést kalibrační jízda k určení základního zatížená motoru CV302 = 75 potom to funguje. Při jízdě do stoupání zvuk nejen zesílí ale změní se i jeho charakter. v klesání se zvuk téměř vytratí.

Pro vliv zatížení pro motorové lokomotivy by mělo sloužit CV280 ale k tomu jsem se zatím nedostal. není čas....

citace z manuálu:

Tímto může být (minimálně provizorně ve verzi sw
15) nastavena reakce Dieselova motoru (vyšší a
nižší stupeň otáček a výkonu u dieselhydraulických
lokomotiv, chod/chod naprázdno u dieselelektrických
a řazení u dieselmechanických lokomotiv) na zatížení (zrychlení, stoupání, klesání).
= 0: bez vlivu, závislost rychlosti motoru
až 255: velký vliv.
Důrazně doporučujeme nejprve provést měřicí
jízdu s CV302 = 75 (viz výše!).
spikeHO

Příspěvekod GaborM » stř 17 srp, 2011 6:48 pm

Jacek píše:
GaborM píše:
Jacek píše:Ta M 152.0 např. na první a druhý stupeň (hydromechanika) jede na plné otáčky motoru. Pak se ale zařadí druhý blokovaný stupeň a motor je spojený s nápravou čistě mechanicky, mění otáčky podle rychlosti jízdy.

Toto je podľa mňa zatiaľ nerealizovateľné. Hlavne tá druhá pasáž, kde motor mení otáčky podľa rýchlosti. Urobiť zvukovú verziu plynulej regulácie otáčiek dieselového motora v dekodéry sa aspoň zatiaľ nedá.

Teoreticky by to jít mohlo, stejným způsobem jako zvuk trakčních motorů u brejlovce. Hádám, že pro celý rozjezd je použitý dlouhý zvuk rozjezdu?

Toto si budem musieť dať do dekodéra a vypočuť si to :-). Ale nedávam tomu veľkú nádej. Zvuk trakčného motora ovplyvňujú CV296-299, kde sa dajú nastaviť veľmi zaujímavé veci :-) V podstate dám voľnobeh ako keby trakčný motor a posuniem mu spustenie. Ovšem, čo s tým bude robiť práve CV299, to si musím naozaj vypočuť.
GaborM

Příspěvekod GaborM » stř 17 srp, 2011 6:54 pm

spikeHO píše:Já si s tím hrál asi dva dny, ale jen se zvuky parních mašin co jsou v dekoderu od výrobce. Aby to bylo k něčemu musí se provést kalibrační jízda k určení základního zatížená motoru CV302 = 75 potom to funguje. Při jízdě do stoupání zvuk nejen zesílí ale změní se i jeho charakter. v klesání se zvuk téměř vytratí.

Pro vliv zatížení pro motorové lokomotivy by mělo sloužit CV280 ale k tomu jsem se zatím nedostal. není čas ...

Tu je najväčší priekak práve v tých potrebných 5 metrov koľaje, podľa možnosti rovných, pre použitie CV302. Taký priestor nemám :-(
GaborM

Příspěvekod TTJozsi » stř 31 srp, 2011 5:00 pm

TTJozsi píše:To isté aj u Zimo, továrenský neprehraješ. Vyskúšané na dekodéry MX646, N VT12.5 priamo u Gábora Meszároša. Dekodér vykazoval niakú komunikačnú chybu a zvuk sa nedal prepáliť. :evil:

Ahojte!
Ano bola to pravda, ale len bola! 8)
Dá sa prepáliť! Dneska poobede vyskúšané na cd okuliarnikovi!
Pred programovaním treba CV 144 prepísať na 0. Potom to už krásne ide prepáliť. Netreba k tomu žiadny "špeciálny" kód alebo hocičo.
Aj ja som si to myslel že to nepôjde, a predsa to ide.
Teraz v okuliarniku hraje najnovšia verzia zvuku pre okuliarnik! Ďakujem Gábor! :)
TTJozsi
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi

Re: Lokodekodér ESU 3,5

Příspěvekod Milanhb3 » pon 10 říj, 2011 11:44 am

Včera jsem zkusil dát zvukový lokodekodér ESU od Modely Bis do Brejlovce.
Měl jsem ho jen tak položený vedle mašiny a dost mě překvatilo jak " topil" - hřál se.Teplota tak odhadem cca 40 stupňů
Proto,že jsem to zkoušel poprvé sám ,tak mě to dost překvapilo.
Je to normální?
Omlouvám se,že jsem to napsal sem,ale nechtěl jsem zakládat nové téma,když to tak trošku souvisí.
Milan
Milanhb3

Příspěvekod Jacek » čtv 26 dub, 2012 9:38 am

Tak jsem to po čase zkusil zrealizovat:
http://jacek-modely.cz/ v článku o 810.122 je video
Jacek

Příspěvekod Houmr » čtv 26 dub, 2012 10:23 am

No já bych řekl super. :D
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jacek » stř 15 srp, 2012 1:19 pm

Na stránky http://jacek-modely.cz/ jsem dal článek a videa s ozvučenými brejlovci.
Jacek

Příspěvekod TTpepe » čtv 16 srp, 2012 7:03 pm

Zdravím.Chlapi poradte,prosím,kde a kto by mi nahral zvuk Sergeja TT Letohrad.Mám čistý ESU Loksound micro NEM652 na drôtikoch.Na Slovensku je to akosi problém.
TTpepe

Příspěvekod Jacek » ned 13 led, 2013 6:20 pm

Na stránky http://jacek-modely.cz/ jsem dal články o nových verzích zvuků pro brejlovce. Kromě videí jsou tam i zvukové ukázky nahrané přímo z dekodéru.
Jacek

Příspěvekod shodan » úte 05 úno, 2013 7:34 pm

Jak to tady tak ctu... tak by me tedy zajimalo, jestli jde prehrat (flashnout) zvuk z tovarni ROCO 72923 jinym zvuke? diky... jestli to neni blokovany
shodan

Příspěvekod atiTT » úte 05 úno, 2013 8:01 pm

Keď má zimo dekodér tak CV144 prepísať na 0 a kľudne sa to dá prepáliť.
atiTT

Příspěvekod Jacek » stř 24 dub, 2013 4:14 pm

Opět jsou nějaké novinky u zvuků ZIMO - http://www.jacek-modely.cz/
Jacek

Příspěvekod JaroHo » pon 30 pro, 2013 11:58 am

zdravím,
takže když to jde přehrát, co je třeba k programování na koleji? Centrála Z21 například? Nebo extra škatule na programování? EDIT: takže asi bych musel mít centrálu ZIMO MXDECUP a podobné MX31/32.
Jacka zvuky jsou bomba(poklona pane) dnes jsem se díval na video jednoho modeláře s t478.1010 Roco s JBR a tu mám taky a myslel jsem si že ten tovární zvuk je docela dobrej. no není, už ho tam nechci :mrgreen: chci JBR, JBR :wink:

Ale přemýšlím, jak to tam dostat a jestli má cenu si to tam dávat sám nebo zaplatit poštovný 80 korun a poslat rovnou 3 dekodéry na přehrání Jackovi.
jo a v Bertách MTB je zřejmě taky zimo? Asi ano.
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi