Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
kvasha píše:tak LEDky dorazily. Docela fofr. Začínám zvolna testovat. Líbí se mi hlavně možnost pomocí funkcí 2-7 nezávisle rosvěcovat vždy sérii po 3 LED. 2 - zapne 3 bílé; 3 - zapne 3 modré, takže svítí 3 b a 3m; 4 k tomu zapne další 3 bílé, takže svítí 6 b a 3 m, atd... funkce 1 rozvítí/zhasne celou sadu. 9b a 9m. Pokud rozvítíte např. funkcí 5 (3 modré), tak funce 1 přestává být aktivní a nefunguje ani jako vypnutí.
V tuto chvíli vidím problém instalace do vagonu. Chtěl jsem je instalovat do lůžkových vozů ČD WLABmz z té řady Unesco. Vagon má ale pevnou střechu, takže budu muset řezatNevím si také rady jaká kolečka (nápravy) použít a jak zajistit sběr signálu z kolejí?!
kvasha píše:spodem?! jak to myslíš?!
Zdenek Valter píše:kvasha píše:spodem?! jak to myslíš?!
No jako oděláš spodek, to zpravidla jde, pak vyndáš střeva a do obráceného výlisku vložíš .....
Nebo ta sřecha je plná a není tam místo ?
kvasha píše:Zdenek Valter píše:kvasha píše:spodem?! jak to myslíš?!
No jako oděláš spodek, to zpravidla jde, pak vyndáš střeva a do obráceného výlisku vložíš .....
Nebo ta sřecha je plná a není tam místo ?
je, pardon omlouvám se. já už byl myšlenkama u toho napájení. Bohužel u těchto vagonů je plná střecha a podlaha se sedačkama (lehátkama) je k tomu asi přilepená. Bude potřeba to nějak šikovně "odlomit". Ale už jsem tenhle vagon opustil a už mám rozebranýho jednoho švýcara od ROCO Exlusiv. ...
vape777 píše:To kvasha: predpokladám, že tie vozne sú H0. Ja som to dával do TT. Princíp by mal byť podobný, popíšem teda, ako to je u mňa. Vozeň má jednostranne izolované dvojkolie. V podvozku sú dvojkolia uložené hrotovo v kovových púzdrach, takže sú vodivo prepojené s kostrou týchto púzdier. K tomu sú pripojené vstupné vodiče dekódera, pričom každý podvozok zbiera jeden z pólov z koľajnice. Ak vozeň má uložené dvojkolia v plastových púzdrach, je možné dopnenie mosadzných púzdier napr PeHo s pripájanými vodičmi. v tomto prípade je možné zabezpečiť pomocou izolovaných poloosí to, aby sa každé koleso podieľalo na zbere napätia z koľají. Tým sa zvýši spoľahlivosť. Toto riešenie sa chystám použiť pre dvojosé vozňe zo stavebníc LPH.
kvasha píše:netuší někdo, kdo měl ty LEDky s tím funkčním dekodérem v ruce, jak se řeší zkracování?! předpokládám, že budu muset dodržet "koncový odpor". Takže po zkrácení tam naletovat odříznuté LEDky zpátky. Jak to mám ale udělat, když potřebuji "tišťák" zkrátit o celý jeden blok spojů?! Když to nechám jen odříznuté, tak LEDky nesvítí?! díkas.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků