Dik za osvetu, zatim jen badam a zjistuji, co a jak, a tohle vneslo novy svezi vitr do meho planovani

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
alexander píše:Vrátim sa k pultu pre DCC.
Dá sa ísť cestou už spomenutého TCO, alebo existujú aj komerčné produkty.
Samodomo konštrukcia je tu:
http://www.dcckoleje.kx.cz/panel.html
Komerčné výrobky tu:
http://www.steelectronic.cz/rubrika/ovladaci-panel/
win111 píše:Kdo zkusil DCC, myslím, že by nevyměnil. DCC je prostě super. (...) I kdyby byl analog vytvořen do dokonalosti. Nikdy nemůže dosahovat možnosti DCC. To je jen můj názor. Hledej, čti ale rozhodnutí nechám na Tobě.
Morris Zapp píše:Stejně si myslím, že rozhodnutí DCC ano či ne by se mělo odvíjet od konkrétní aplikace, ne od pouhého nadšení. Já třeba mám posunovací obvod (tovární vlečku) s 10 výhybkami, trakce DCC (takže žádné odpojitelné úseky), ovládání zcela autonomní. Ovládám 10 výhybek sedmi přepínači, nic jiného tam není potřeba. Proč bych do toho dával DCC ovládání příslušenství? Co bych tím získal?
Morris Zapp píše:A trakce? Jak řešíte v DCC na domácím kolejišti vypuštění vlaku na trať a jeho reakci na návěstidla?
fulda píše:...a nebo je příkaz vlastností úseku koleje po které aktuálně souprava projíždí.
fulda píše:Morris Zapp píše:Stejně si myslím, že rozhodnutí DCC ano či ne by se mělo odvíjet od konkrétní aplikace, ne od pouhého nadšení. Já třeba mám posunovací obvod (tovární vlečku) s 10 výhybkami, trakce DCC (takže žádné odpojitelné úseky), ovládání zcela autonomní. Ovládám 10 výhybek sedmi přepínači, nic jiného tam není potřeba. Proč bych do toho dával DCC ovládání příslušenství? Co bych tím získal?
Konec konců je to každého osobní hračka, takže se tento názor nedá rozporovat.Morris Zapp píše:A trakce? Jak řešíte v DCC na domácím kolejišti vypuštění vlaku na trať a jeho reakci na návěstidla?
Vlak do kolejiště vypustím prostě tak, že mu pošlu příkaz "jízda" doplněnej o směr a rychlost. Vlak se podle svojí akcelerační křivky rozjede na požadovanou rychlost a v té pokračuje dokud nedostane další příkaz.
Pokud chci aby vlak na některou kolej reagoval jako na jednosměrnou, nebo zakázanou, pak použiju funkci ABC. To je funkce, kdy pomocí několika diod vytvořím informaci pro lokomotivu, že proti ní je zavřené návěstidlo a ona prostě zastaví (ostatní funkce zůstávají normálně v provozu, takže mohu svítit, ovládat spřáhla, zvedat pantografy...)
Truchu zábavné je, že mašinka nezastavuje okamžitě, ale postupně brzdí - podle toho jakou má nastavenou hmotnost soupravy.
V podstatě jak vychází z názvu - příkazové řízení. Lokomotiva (stejnětak jako vagóny a ostatní příslušenství v kolejišti) reagují na příkazy. Příkazy se mohou do systému dostat od uživatele pomocí ovladače, nebo od řídícího systému automatizase a nebo je příkaz vlastností úseku koleje po které aktuálně souprava projíždí. Vzhledem k tomu, že příkaz není přímou vlastností napájení, tak lze vytvářet různé zábavné kombinace.
rnekolny píše: ........ Pořád jsem zůstal na analogoném rozhraní ale celé je to řízeno jedním velkým mikroprocesorem. U tohoto řízení už není problém cokoliv změnit a přizpůsobit prostě jen upravím program a jede se dál. .......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků