Proč nemám rád LocoNet

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod Jirka_US » pát 08 čer, 2018 1:54 pm

vvitty píše:Ze se vubec ptam...
Pro odpoved na dilema MA nebo NEMA se zeptejte primo u zdroje, to zaruci ze nedojde ke zkresleni informace.

To bylo Vase dilema, ne moje proc bych se mel ptat na dilema nekoho jineho....
A pokud se tyka citace manualu, tak jsem ho citoval jednou a v zapeti to admin smazal....takze bohuzel nemohu slouzit....musite si to vyridit s adminem.
A pokud se tyka odpovedi na otazky, ja jsem Vam polozil nekolik otazek a bohuzel dodnes jste neodpovedel ani na jednu.Myslim si, ze odpoved na tak trivialni otazku jestli je muj obvod shodny s Vasim neni snad tak tezke odpovedet, jsou pouze 2 moznosti ANO, NE. Nic vic jsem neocekaval.
Jirka
Jirka_US

Příspěvekod fulda » pát 08 čer, 2018 2:10 pm

vvitty píše:
Jirka_US píše:Podivej se napr. na navod k T334 cast Die Digitalisierung, 2.odstavec je u neho pro jistotu vykricnik a zacina slovickem Bitte....a venuj pozornost vete kde je napsano "Digitalspannung von max.14Volt....a pak nasledujicim 2 vetam.

Co pisi nasledujici vety? Pro ty kdo nemaji T334 od Tilliga....

Ona existuje továrně digitalizovaná verze? co tam je za dekodér?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod JendaTT » pát 08 čer, 2018 2:28 pm

A není ten problém se 14V u Tilligové Rosni jen v tom, že Tillig tam doporučuje dát jím brandovaný dekodér?
Jde jen o to, že třeba Zimo má napájecí napětí mnohem vyšší, takže mu nějakých 18V vůbec nevadí. A předpokládám, že na motor si slušný dekodér pustí to, co je potřeba...
JendaTT

Příspěvekod JendaTT » pát 08 čer, 2018 2:30 pm

Jasně, je to 04614 s NEM651.
JendaTT

Příspěvekod JendaTT » pát 08 čer, 2018 2:32 pm

fulda píše:
vvitty píše:
Jirka_US píše:Podivej se napr. na navod k T334 cast Die Digitalisierung, 2.odstavec je u neho pro jistotu vykricnik a zacina slovickem Bitte....a venuj pozornost vete kde je napsano "Digitalspannung von max.14Volt....a pak nasledujicim 2 vetam.

Co pisi nasledujici vety? Pro ty kdo nemaji T334 od Tilliga....

Ona existuje továrně digitalizovaná verze? co tam je za dekodér?

Tillig doporučuje tento.
JendaTT

Příspěvekod Ferda » pát 08 čer, 2018 2:34 pm

1) Nemám představu co píše Tillig v návodu k T334, neboť ho nevlastním a navíc to co píšeš je pro mě naprosto nesrozumitelná hatmatilka.
2) Mi to zní, jako by Tillig vyráběl něco, co nesplňuje základní normy.
3) Pokud dodává něco na náš trh, pak je povinen k tomu dodat návod v češtine.
4) Až ti budu chtít vysvětlit, že neumíš řídit auto, tak ti také mohu odcitovat pár ždibců z návodu k Infinity QX50.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod JendaTT » pát 08 čer, 2018 2:41 pm

Ferda píše:

1) Nemám představu co píše Tillig v návodu k T334, neboť ho nevlastním a navíc to co píšeš je pro mě naprosto nesrozumitelná hatmatilka.
2) Mi to zní, jako by Tillig vyráběl něco, co nesplňuje základní normy.
3) Pokud dodává něco na náš trh, pak je povinen k tomu dodat návod v češtine.
4) Až ti budu chtít vysvětlit, že neumíš řídit auto, tak ti také mohu odcitovat pár ždibců z návodu k Infinity QX50.

Tady je ta 04614 i v češtině.
JendaTT

Příspěvekod Ferda » pát 08 čer, 2018 2:47 pm

Děkuji. Toto již umím přečíst.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod hummus » pát 08 čer, 2018 3:30 pm

hmm, 14V. Pro TT to asi má smysl.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod JendaTT » pát 08 čer, 2018 4:21 pm

Hádal bych, že je to kvůli použití 12V motorků, které nejsou dimenzovány na vyšší napětí a mohou se spálit. Nebo přehřívat a pak se deformuje umělá hmota modelu. Zkrátka - aby neřešili reklamace díky použití "levnějších" komponent.
JendaTT

Příspěvekod belgarat » pát 08 čer, 2018 4:53 pm

Jirka_US píše:A s tim merakem, to jsi si opet popletl s jinym vyrobcem shodou okolnosti provozujici XpressNet neb se jeho DCC napeti, az tak ne uplne shoduje s tim co doporucje NMRA a zarucni podminky firmy Tillig u TT lokomotiv.

Hele, vsiml sis, ze se bavite to XPressNetu a DCC napeti na nem nema vubec co delat ? Xpressnet je, pokud je mi znamo ridici sbernice mezi ovladaci a centralou. Napeti, fyzicka i linkova prenosova vrstva nema NIC spolecneho s DCC.
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod belgarat » pát 08 čer, 2018 5:04 pm

Jirka_US píše:
[BC 02 00 41] Request status of switch LT3 ().
[B4 3C 50 27] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x50 (Thrown).
[B0 02 30 7D] Requesting Switch at LT3 to Closed (Output On).

Jak vidis u LocoNetu to mozne je....

Muzes prosim pro nas pomalejsi rict, kde presne v 2. packetu (LONG_ACK) je zakodovano, ze se jedna o Thrown stav vymeny LT 3 ? Myslim prave ten LT3, ne "nejaky switch". Pokud by tam ta informace nahodou nebyla, vyhledej si ve Wikipedii heslo "race condition".
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod fulda » pát 08 čer, 2018 6:33 pm

JendaTT píše:Jasně, je to 04614 s NEM651.

A-ha, takže to není digitalizovaná mašina, ale mašina s přípravou.
A odhadem mají dekodér, který neregulje výstupní napětí, ale používá ho přímo a proto tam mají tu poznámku. Podle mne by bylo správné napsat, že máš používat takový dekodér, který zajistí napětí na motoru max xxV nebo tak něco.
No asi jim psal návod nějaký inteligent co Jirko?
fulda

Příspěvekod fulda » pát 08 čer, 2018 6:36 pm

belgarat píše:
Jirka_US píše:A s tim merakem, to jsi si opet popletl s jinym vyrobcem shodou okolnosti provozujici XpressNet neb se jeho DCC napeti, az tak ne uplne shoduje s tim co doporucje NMRA a zarucni podminky firmy Tillig u TT lokomotiv.

Hele, vsiml sis, ze se bavite to XPressNetu a DCC napeti na nem nema vubec co delat ? Xpressnet je, pokud je mi znamo ridici sbernice mezi ovladaci a centralou. Napeti, fyzicka i linkova prenosova vrstva nema NIC spolecneho s DCC.

To je Jirkova poslední záchrana, tak mu to nekaž. Víš že nic jiného než plácat o napětí neumí, tak co už s ním.
fulda

Příspěvekod fulda » pát 08 čer, 2018 6:42 pm

belgarat píše:
Jirka_US píše:
[BC 02 00 41] Request status of switch LT3 ().
[B4 3C 50 27] LONG_ACK: Command station response to switch state request 0x50 (Thrown).
[B0 02 30 7D] Requesting Switch at LT3 to Closed (Output On).

Jak vidis u LocoNetu to mozne je....

Muzes prosim pro nas pomalejsi rict, kde presne v 2. packetu (LONG_ACK) je zakodovano, ze se jedna o Thrown stav vymeny LT 3 ? Myslim prave ten LT3, ne "nejaky switch". Pokud by tam ta informace nahodou nebyla, vyhledej si ve Wikipedii heslo "race condition".

Mno a zase jsi to pokazil, o tom už Jirka nechtěl nic slyšet a už na to nikdy v životě nebude reagovat, už to zaznělo třeba TADY a to je špatné, to by mohl leckdo pochopit že LocoNet je na kočku a vůbec se pro ovládání příslušenství nehodí.
fulda

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi