fulda píše:zdeno píše:Zase tak trosku podraz, protoze diskuze se zvrhla na nespolehlivost Loconetu !! To je ale u tebe normalni, ze si zase potrebujes kopnout.
Promiň, já jsem si právě myslel, že se chceme vyvarovat tomu zvrhnutí a prezentovat, že LocoNet je/není vhodný jako univerzální sběrnice.
Jak tady již zaznělo, existuje část akcí, které jsou na LocoNetu vyřešené a fungující - to je například ovládání mašin, pokud používají funkce do F12. A pak je tu celá řada věcí, které jsou na LocoNetu vyřešeny velice nevhodně. A to je například používání příslušenství (zejména pokud mám více než jeden ovladač), používání funkcí F13+, nastavování zařízení a možná ještě další, které jsem zatím neměl potřebu použít.
Omluva akceptovana

---
Vsechno je popsane v manualu a vlastne neni potreba cokoliv menit, mozna pridat, ale to je o necem jinem.
Problem je v tom, ze Uhlenbrock si jede po sve koleji a dlabe na vsechny a vsechno.
Pokud to je duvod na odsuzovani, tak odsuzuj Uhlenbrock a ne uzivatele a programatory. Jinak zatim neni dovod na paniku, vse se da vyresit upgrade. A to neni jen problem Locnetu, to delaji vsichni, vcetne Roco

Teda funkce F13+ uz neni problem, teda aspon pro moje ovladače, ktere se daji prepnout na obe centraly.
---
Co se tyka prislusenstvi, tak tady jsme 100 roku za opicemi, prevazuje analog a prechod na automatizaci je vec jednotlivcu. Troufam si tvrdit ze jich vic nez 10 v Cechach a na Slovensku neni.
Komercni veci jako treba Hamburg jsou uplne mimo tema.
Proto tvrdim, ze zatim je zbytecne neco vymyslet, neni pro to vytvoreny trh a objednavky.
Jedine snad jako hobby, ale to je potom problem se prosadit.