Railbox RB1110 - informace

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Railbox RB1110 - aktualizace

Příspěvekod HonzaM » pon 26 srp, 2024 6:35 am

Nutnost instalace driveru je uvedena v návodu k centrále, je tam i odkaz kde lze driver stáhnout.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod petermedved » pon 26 srp, 2024 3:53 pm

Skúšal som.Neuspešne.
Stiahol a nainštaloval aj jeden aj druhý driver a nič nefungovalo to
petermedved

Příspěvekod _vlk » sob 05 říj, 2024 4:46 pm

Pořídil jsem si tuto centrálu, digitál zatím objevuju, mám 2 dotazy:
1. K centrále byl přiložen kód na prémiovou verzi aplikace, ale nedokážu ho tam zadat. Při snaze "Přejít na prémiovou verzi" to hned odkazuje na platbu.
2. Jak se dostanu ke čtení hodnot CV z dekodéru ZIMO? Aplikace nabízí CV-hodnoty podle NMRA (1-29), nebo vlastní RB dekodéry.
_vlk

Příspěvekod HonzaM » pon 28 říj, 2024 8:07 am

Podle informace od výrobce plánují počátkem roku 2025 doplnění protokolu WiThrottle. Potom bude centrálu možné použít i s ovladačem ESU Mobile Control II.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaV » úte 10 pro, 2024 8:39 pm

_vlk píše:Pořídil jsem si tuto centrálu, digitál zatím objevuju, mám 2 dotazy:
1. K centrále byl přiložen kód na prémiovou verzi aplikace, ale nedokážu ho tam zadat. Při snaze "Přejít na prémiovou verzi" to hned odkazuje na platbu.
2. Jak se dostanu ke čtení hodnot CV z dekodéru ZIMO? Aplikace nabízí CV-hodnoty podle NMRA (1-29), nebo vlastní RB dekodéry.

jdeš to koupit. a během nákupu je možné zadat ten "voucher".
Staví TT modulovku - Herrnwalde k roku 1927
ČERVENÁBÍLÁMODRÁ

A zdědil krabici BTTB a vystavil si ji ve vitríně.
HonzaV

Re: Railbox RB1110 - informace

Příspěvekod HonzaV » úte 10 pro, 2024 8:56 pm

jinak mám teď RB1100 a asi se mi to líbí. pro domácí použití mi to přijde ok hodnota. Hejbe to aplikací RailBox na androidu výhybkama na MGP dekodérech, hejbe to mašinama. Z21 apka v iOS se k tomu připojila a ve FREE verzi nabízí ovládat jednu LOKO, pro syna 4yo ideál.
RailBox apka na mapce "staví cesty", ovládá LOCO. Ještě na MGP nemám detektory obsazení, takže "panel" view ještě nepoužívám. mám tu trochu divočejší testovací zmatek, o to je to zábavnější...
IMG_5099.jpeg
Staví TT modulovku - Herrnwalde k roku 1927
ČERVENÁBÍLÁMODRÁ

A zdědil krabici BTTB a vystavil si ji ve vitríně.
HonzaV

Příspěvekod HonzaM » úte 07 led, 2025 12:50 pm

Railbox s novým rokem přichází s novou verzí aplikace verze 2.12, v níž je dost novinek. Aplikace se nainstaluje automaticky v této verzi, aktualizuje se take dosavadnímu uživateli, jestliže si vybere instalaci v Google Play, pokud měl aktivovánu verzi premium, bude ji mít i v nové verzi. Stojí za to se podívat na stránku https://www.railbox.pl/post/weso%C5%82y ... Bwi%C4%85t (zadáním do Google překladače bude v češtině).
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » sob 01 úno, 2025 12:59 pm

Trochu jsem zkoušel možnosti nové aplikace k ovládání centrály (tu lze bezplatně stáhnout z firemního webu Railboxu, verzi premium je nutné dokoupit, majitel centrály ale dostane kód pro bezplatné stažení této verze). Aplikace umožňuje ovládání vlaků, ale také vytvoření layoutu. Tím pak lze ovládat výhybky a také vytvářet cesty zadáním odkud-kam kliknutím na kolej, což je velmi jednoduché. V nastavené cestě se přestaví všechny výhybky a cesta se zvýrazní. Novinkou je, že se u nastavené cesty nastaví do stavu "volno" všechna návěstidla na cestě. Návěstní dekodéry RB3122 i RB4400 umožňují používat návěstní znaky ČSD/ČD.
Návěstní znaky RB3122.jpg

Na následujícím obrázku je ukázka layoutu, na němž je zřejmá nastavená cesta i s postavenými návěstidly. Po zrušení cesty se návěstidla automaticky vrátí do stavu "stůj".
Layout RB.jpg

Nastavená cesta zablokuje všechny výhybky na trase, nelze je přehodit ani manuálně. Lze nastavit současně i další cestu (pokud není kolizní), možnost nastavení kolizní cesty je blokována. Zatím jsem neměl možnost návěstní systém vyzkoušet, nemám totiž dosud potřebná více světelná návěstidla umožňující připojení jednotlivých LED k dekodéru.
Aplikací lze ovládat výhybky na kolejišti jak s běžnými DCC dekodéry, tak prostřednictvím LocoNetu (ovládání dekodérů MGP mám vyzkoušeno, včetně možnosti stavění cest, ovládání návěstního systému MGP ovšem nastavovat nelze).
Bude to chtít ještě získání dalších praktických zkušeností, nicméně při lidové ceně centrály je to pŕíjemné překvapení.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod pavmar » čtv 13 bře, 2025 9:30 am

Nedávno jsem centrálu Railbox RB1110 zakoupil, s očekáváním spíše základního prvku pro nějaké testování lokomotiv na stole, ale po prvních testech jsem zjistil že naprosto v pohodě zastoupí moji DR5000. Bez problému komunikuje s Multimouse a wifi mouse, včetně aplikace Z21. Navíc jsem zakoupil i modul RB4400 vyzkoušet možnosti ovládání vlakové cesty jejich dekodérem návěstidel. Návěstidla nepotřebují žádný další dekodér. musím říci že za cenu 2790kč vidím pohodovou centrálu pro malé a střední kolejiště, která v pohodě nahradí Digikejs, Roco a další centrály které jsou za více než trojnásobnou cenu.

480308276_9070130759739871_8955328790334806261_n.jpg
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Re: Railbox RB1110 - aktuálně

Příspěvekod HonzaM » pát 02 kvě, 2025 9:33 am

[list=][/list]Centrála se jako užitečná náhrada za DR5000 (která již bohužel delší dobu na trhu chybí) objevila na modulovém setkání pořádaném ve spolupráci mezi sekcemi N Zababov, klubu N ČSD a školním kroužkem školy Karla Jeřábka počátkame května 2025. Dosavadní zkušenosti jsou dobré a do značné míry je schopná DR5000 nahradit. Na tomto setkání na centrále RB1110 probíhal veškerý provoz.
RB1110.jpeg
Naposledy upravil HonzaM dne sob 03 kvě, 2025 7:37 pm, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod fulda » sob 03 kvě, 2025 1:50 pm

Škoda, že má tu nectnost s adresou fredu. Nebo škoda, že nikdo neví, po jaké době neaktivity odhlásí (a jestli vůbec odhlásí) fred od lokomotivy. Takhle bylo nutné posouvat adresy lokomotiv.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod HonzaM » sob 03 kvě, 2025 7:34 pm

fulda píše:Škoda, že má tu nectnost s adresou fredu. Nebo škoda, že nikdo neví, po jaké době neaktivity odhlásí (a jestli vůbec odhlásí) fred od lokomotivy. Takhle bylo nutné posouvat adresy lokomotiv.

Nevím odkud tyhle nesmysly bereš, možná jsi něměl k dispozici centrálu s aktuálním fw. Právě na tuto centrálu běží už třetí den modulové setkání v Roudnici, pokud nevěříš, můžeš se pŕijít přesvědčit ještě zítra dopoledne. Ani jednou se nestalo že by nedošlo k odhlášení Fredu a k žádnému posouvání adres ani řešení jiných problémů docházet nemuselo. V provozu bylo použito několik výrobních sérií Fred a Fredi, použit byl také jeden OTO MD. K programování adres Fredů byla používána aplikace Digikeijs a alternativně také ovladač Digitrax DT402.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod fulda » ned 04 kvě, 2025 6:57 am

:D Asi jsem byl v úplně jiné Roudnici než ty, ale to nevadí. Já byl v té, kde byl Dan a Aleš. A tam tedy asi mají nějakou nesprávnou verzi nebo co. Však on ti Dan poreferuje až se vrátí.
fulda

Příspěvekod HonzaM » ned 04 kvě, 2025 7:55 am

fulda píše::D Asi jsem byl v úplně jiné Roudnici než ty, ale to nevadí. Já byl v té, kde byl Dan a Aleš. A tam tedy asi mají nějakou nesprávnou verzi nebo co. Však on ti Dan poreferuje až se vrátí.

Já v Roudnici teď jsem a nikdo mi o problémech nereferoval.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod fulda » ned 04 kvě, 2025 9:15 am

Zeptej se na lokomotivu s adresou 68.
fulda

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi