Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
boobika píše:fulda: u té centrály nanoX píšou, že umí číst CV - umí to zobrazit na multimausu, pokud bych ho chtěl použít jen jako ovladač?
boobika píše:pokud jsem to vyčetl správně, může mít napájecí zdroj pro booster střídavý i stejnosměrný výstup. pokud to je správně a boosteru nevadí společný zdroj (16V 150VA stř.) pro vyhýbky a dalších pár kravinek, není problém.
boobika píše:Technický dotaz - co jsou rychlé diody?
zdeno píše:Jinak poskytujes dost malo informaci.
Jaky tam mas zdroj ?
Napajis booster stridavym nebo stejnosmernym napajenim ?
zdeno píše:fulda píše: P.S. taky máte pocit, že se GMe čím dál víc snaží, aby nikdo nepoužíval jejich web? Ty vyskakující reklamy jsou opravdu protivné.
pouzivej ADBlock, teda pokud mas Ohnivou lisku![]()
trosku to zpomali, ale to je to nejmensi, co muzu udelat proti reklamam.
Nikdy neměř laciným voltmetrem DCC. A když už změříš, tak tu hodnotu nikde nepublikuj.boobika píše:- je nutné řešit snížení napětí ze cca 19V naměřených na koleji?
Jako pokus určitě, nic tím nepokazíš a není to drahé.boobika píše:- pokud ano, je dobré použít např. diodový můstek z gm (co dával odkaz Fulda)?
Ano, jen trochu doufám, že chápeš stejně jako já slovo "sériově".boobika píše:- pokud ve druhém bodě je odpověď ano, tak u koupeního můstku stačí spojit kontakty plus s minus a "střídavé" kontakty zapojit sériově k vedení do koleje.
Zhruba o 1,4V za každý takový usměrňovačboobika píše:- o kolik voltů se mi poté sníží napětí?
Ano, to je pravda. Viz má poznánka u prvního bodu.boobika píše:- pokud u vybraného dekoderu píšou rozsah napětí 10-35V, tak je to přece ok a dost velká rezerva ne?
Barbucha píše:zdeno píše:fulda píše: P.S. taky máte pocit, že se GMe čím dál víc snaží, aby nikdo nepoužíval jejich web? Ty vyskakující reklamy jsou opravdu protivné.
pouzivej ADBlock, teda pokud mas Ohnivou lisku![]()
trosku to zpomali, ale to je to nejmensi, co muzu udelat proti reklamam.
Vono je to i v Chrome, ale spousta lidí si to nějak neumí najít… Já vidím jen tu reklamu, která mě zajímá, čili žádnou.
fulda píše:Nikdy neměř laciným voltmetrem DCC. A když už změříš, tak tu hodnotu nikde nepublikuj.boobika píše:- je nutné řešit snížení napětí ze cca 19V naměřených na koleji?
fulda píše:Jako pokus určitě, nic tím nepokazíš a není to drahé.boobika píše:- pokud ano, je dobré použít např. diodový můstek z gm (co dával odkaz Fulda)?Ano, jen trochu doufám, že chápeš stejně jako já slovo "sériově".boobika píše:- pokud ve druhém bodě je odpověď ano, tak u koupeního můstku stačí spojit kontakty plus s minus a "střídavé" kontakty zapojit sériově k vedení do koleje.
boobika píše:Fulda psal, že se nesmí měřit levným přístrojem. Vím, že úplně levné šunty mají problém změřit třeba výstupní napětí z frekvenčních měničů, které používáme v práci, ale se svým soukromým jsem zatím problém neměl (klešťový multimetr v hodnotě "značkové" lokomotivy se zvukem). Dokážu si představit, že na osciloskopu by to bylo super, ale to každý doma nemá,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků