Jenom pro doplnění čísla jsou násobky délky jednoho bitu (60μs).
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
fulda píše:A teď zase něco praktického. Arduino má celkem dost času při detekci obsazení a pokud se podívám třeba na Uhlenbrock 63340, tak ten umožňuje definovat každému vstupu individuální adresu. To u RS bus ani S88 není moc běžné, tak to neumím používat. A tak se chci zeptat, k čemu to může být prakticky použitelné? Používá to někdo??
fulda píše:Zdeno už tady několikrát napsal něco o prioritách komunikace v LocoNetu. Já se pokusím vložit obrázek kerej onehdá někde prezentoval Stefan Bormann když popisoval jednotlivé vrstvy LocoNetu. Tak tento obrázek popisuje časování paketů. Po ukončení vysílání paketu (posledního stop bitu z posledního bajtu), následuje čas CD (carrier detect), který definuje konec paketu. Následuje čas MD (Master Delay), to je čas, kdy může vysílat pouze master (centrála) a pak je čas PD (Priority Delay). To je čas který určuje důležitost zařízení. Ta zařízení, která se považují za důležitější, tak mají PD menší, ta, která jsou méně důležitá, tak mají větší PD. Podle normy má být PD ještě ovlivněno náhodným číslem.
HonzaM píše:K čemu myslíš? Každou jednotlivou detekci využívám samostatně, bez ohledu na umístnění na layoutu a bez ohledu z kterého prvku je snímána.
... takže jsi nakonec udělal to, co popisuju TADY s tím, že jsi použil tu metodu s pájením drátku přímo na převodník, kterou tady většina lidí odsoudila a proto jsem jí v textu zmínil jen okrajově ve fotodokumentaci?Jirka_US píše:Jako "nahradu" LocoBufferUSB jsem vyzkousel zde publikovane a pomerne jednoduche zapojeni:
http://pgahtow.de/wiki/index.php?title= ... et_sch.png
V pripade Arduino Mega jsem pripojil LN_OUT na pin c.6 ( je treba zkontrolovat popr. zmenit i prirazeni v SW) a LN_IN na pin c.48. Je treba rovnez propojit CTS pin prevodniku CH340 s pinem c.9 Arduina.
S centralou od Digitraxu zatim funguje bez problemu. Takze dalsi celkem logicky krok bude propojeni LocoNetu s DCC++ centralou.
Už jsem se bál, že to nenapíšešzdeno píše:Nic neni tak jednoduche, aby se to nedalo udelat slozitejsi.Zase je realita nekde jinde a jak je obvykle, nepise se vsechno.
(trochu to pokrátím, ty časy stejně nikoho nezajímají)zdeno píše:Protoze stop-bit u UART prenosu je "1", tak nemuze byt pouzity jako presna reference. Musi se pouzit posledni start-bit, ktery ma vzdycky hodnotu "0". Ted je irelevantni, zda jsou dalsi datove bity v hodnote "0".
To znamena ze od posledni zmeny hodnoty UARTu se musi pricist minimalne 600uS....
Ano, já osobně si myslím, že tohle je také jeden z důsledků zjednodušení 10Base5, které Digitrax provedl a uvědomil si jej až později. Jedná se o absenci toho, čím je v Ethernetu MAC adresa (podrobnosti zase na ZNÁMÉM místě), protože tím přišel o "random seed", který Ethernet úspěšně používá právě pro stanovení té náhodnosti. Proto se v tom praštěném apendixu 13 pokouší definovat "výrobní číslo", které má MAC nahrazovat.zdeno píše:Vypocet priorit musi byt opravdu nahodny a to je nekdy problem, protoze zarizeni od jednoho vyrobcu zacinaji pocitat stejne. Stava se, ze pokud se setkaji dve zarizeni se stejne vypocitanou prioritou, tak se neprihlasi ani jedno.
Kdo se při pokusech o pochopení nějakého systému "vykašle" na sledování historie a nebo na otázky "proč to tak udělali", ten si užije spoustu pěkné zábavy při "vynalézání kola".zdeno píše:bylo by dobre, kdybys zapomenul na nejake "predky" nebo "zadky" Loconetu a bral Loconet takovy, jaky je.
Zbytecne s tim obkecavas veci. Koho zajima nejaka 10base5 ??
Sbernice Loconet je navrhnuta a pouzivana podle nejake normy, ktera muze a nemusi s necim jinym souviset.
Michat synchronni a asynchronni typ sbernice, to je trochu mimo misu...
fulda píše:Mno když už jde řeč o pitomostech, tak Digirax v dokumentu LocoNet Personal Use Edition 1.0 SPECIFICATION na začátku třetího odstavce uvádí kde a jak se inspiroval. A pokud jsi četl třeba na té stránce na kterou neustále odkazuji, tak jsi se dočetl třeba: "Manchester encoding (first published in 1949) is ..." Takže tolik z dnešního dějepisu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků