Ivan: podotykam, ze jsem podle Zdena blbec a pindac nesmyslu, takze to ber s rezervou. Ale v podobne kombinaci jsem to pouzival, tak jsem si dal trochu experimentu a....
1/ proc bys chtel (musel ?) PC pripojovat pres USB, zatimco Tablet ma WiFi ? Stejne tak je dobre mozne pripojit i PC pres WiFi (staci nejaky USB dongle s wifi adapterem) nebo pres LAN (centrala ma UTP konektor). USB potrebujes jen pro konfiguraci nekterych vlastnosti centraly pomoci konfiguracniho programu ... potrebujes to provadet behem normalni prace ?
2/ pres USB jde rocrail pripojit takto: typ controlleru 'xnet', device asi COM2, Type LI-USB
tady se omlouvam, musis zkouset, na Linuxu registruje /dev/ttyACM0, /dev/ttyACM1, /dev/ttyACM2 - a /dev/ttyACM1 (druhy v poradi) je ten spravny. Domnivam se, ze to bude COM2; na Windoze RocRail nemam.
V nastaveni DR5000
se ujisti, ze v nastaveni LAN je protokol Z21/WlanMaus a jako port je
21105 (default port podle dokumentace). JMRI umoznuje port upravit na libovolnou hodnotu, ale rocrail a mobilni appky ne - cislo musi souhlasit. Momentalne tu mam dotykac pres WiFi a na notebooku JMRI pres LAN + Rocrail pres WiFi - a vsechny 3 si dokazi s DR5000 povidat ... teda aspon udelat emergency STOP

Dost doporucuji co jde dratem pripojit dratem. Protokol Z21 je nespojovany (UDP) a pri rizeni nechces aby se neco 'ztracelo'; wifi se navic muze frekvencne tlouct jinou wifi v okoli...