viewtopic.php?f=43&t=5462&p=151053#p151053
boobika píše:.....
napětí v kolejích lze nějak nastavit? myslel jsem, že je to dané centrálou a zesilovačem (roco mm).
co se týče nákupu levného startsetu - je to složité. informací zde je plno, ale jedna část říká multimaus super, další část nanoX super a dalších milion názorů na zařízení, které je nejlepší. vybral jsem jak jsem vybral, netvrdím, že v budoucnu něco vylepším, ale mám to jen na takové drobné ježdění (jak lze provést na 185x65cm) a ty 3 lokomotivy nějak ošéfuji
1. napeti v kolejich - to zalezi na DCC centrale, kterou si koupis. Doporucuji si koupit centralu, ktera to napeti umoznuje nastavit nebo centralu, kterou dodrzuje normu NMRA pro dane meritko.
2. starset - velikost kolejiste je pouze jednim z parametru pri vyberu vhodneho systemu. Bohuzel jsi se asi stal obeti "rad mudrcu", kteri radi a prosazuji pouze jeden system za kazdou cenu ikdyz pro daneho uzivatele neni optimalni. Vzhledem k tomu, ze modelujes americky provoz je treba k teto skutecnosti prihlednout.
3. kolejova smycka - doporucuji si vybrat jiny system nez ten, ktery je zalozen na detekci zkratoveho proudu na nekolikawatovem resitoru, osobne ja bych si mapravy takto "opalovat" nenechal, ale rozhodnuti je na tobe.