Digitalizace PIKO 372ČSD

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 08 pro, 2006 7:47 am

Tak jsem to rychle vyzkoušel (dekoder Lenz Gold, centrala LZV100 a LH100). Pri prvnim stupni model opravdu cuka, při druhem mene a pri tretim a vic jede plynule. Na 100% mohu rici, ze je to otazka motoru a prevodu, nikoliv dekoderu. Pri male rychlosti je neucinny setrvacnik. Ted zalezi na tobe, jestli prekousnes tu malou rychlost, nebo das novy motor. Treba se to provozem (az se zajedou prevody) muze zlepsit. Vic pro tebe v tuto chvili udelat nemohu.
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 08 pro, 2006 8:07 am

Panove VELKY OMYL !!! Zmenil jsem CV50 z hodnoty 0 (23kHz) na 1 (19Hz !!!) a je po problemu !!!! Takze odvovavam co jsem slibil a opak je pravdou :D . Takze zmen parametr z high na low a je to. Nejsem si jisty, jestli to Lokmaus 2 dokaze. Pokud ne, tak se stavt a udelam to na pockani. Jo a zkousel jsem dekoder ROCO a ten CV50 nebere. Zkus CV49 na parametr 0. Pak by to take melo byt lepsi. Pokud ne, tak pouzij jiny dekoder. Uf. Uz musim pracovat :D
Michal Dalecký

Příspěvekod MPT » pát 08 pro, 2006 8:32 am

Michal Dalecky píše:Panove VELKY OMYL !!! Zmenil jsem CV50 z hodnoty 0 (23kHz) na 1 (19Hz !!!) a je po problemu !!!! Takze odvovavam co jsem slibil a opak je pravdou :D . Takze zmen parametr z high na low a je to. Nejsem si jisty, jestli to Lokmaus 2 dokaze. Pokud ne, tak se stavt a udelam to na pockani. Jo a zkousel jsem dekoder ROCO a ten CV50 nebere. Zkus CV49 na parametr 0. Pak by to take melo byt lepsi. Pokud ne, tak pouzij jiny dekoder. Uf. Uz musim pracovat :D

Jak jsem psal, CV50 je u Roco dekóderu pro nastavení analogového režimu, takže frekvenci změnit asi nemůžu, zkusil jsem to CV49 a opravdu nastala velká změna, lokomotiva už dokáže jezdit krásně plynule a bez cukání,ale má to bohužel i druhou stránku, lokomotiva se nyní rozjíždí až asi při 4stupni, takže jsem přišel o pomalou jízdu :cry: Ale každopádně už vím, že to není motorem,ani převody,ale dekódérem, takže musím začít šetřit na nějakého Lenze. Nakonec jsem nemusel ani odstraňovat ty tlumivky... Bude něčemu vadit když tam nebudou?
Jo a nepodceňuj tak Lokmaus2 :D :D :D ona Myška taky zvládne nastavit spoustu věcí :D

A ještě - děkuji všem za pomoc...
MPT

Příspěvekod Pavel Dryml » úte 05 čer, 2007 12:13 pm

Já tento problém teprve budu řešit, ale asi bych mezi dekodér a motor vřadil kondenzátor o kapacitě okolo 100uF jo a kondenzátor nesmí být elektrolitický
Pavel Dryml

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 05 čer, 2007 12:28 pm

Pavel Dryml píše:Já tento problém teprve budu řešit, ale asi bych mezi dekodér a motor vřadil kondenzátor o kapacitě okolo 100uF jo a kondenzátor nesmí být elektrolitický

Proč bys to dělal ?????? :!: :!: :!:
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 05 čer, 2007 12:31 pm

Pavel Dryml píše:Já tento problém teprve budu řešit, ale asi bych mezi dekodér a motor vřadil kondenzátor o kapacitě okolo 100uF jo a kondenzátor nesmí být elektrolitický

Možná jsem něco nepochopil, dal bys ten kondík paralelně či do serie ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Krengor » stř 30 pro, 2009 5:29 pm

Ahoj,

k vánocům jsem si dodatečně koupil Lenz silver+. Snažim se to dosadit do BR180. Jezdí mi to, ale nesvítí. Když otočím dekodér, napíše to zkrat a pak se to rozbliká (což, jestli si myslím dobře je značení zkratu). Neměl by někdo fotky jak zapojit dekodér do této loko (371, 372, 180DB, 230DR) včetně osvětlení? Návody na dékodér jsem zkoumal a povedlo se mi v pohodě nastavit CV pro různé zrychlení, brždění apod. (takže si myslím mám v pohodě zapojený samotný dekodér). Ovládám to multikrysou. Je to můj první dcc model, takže se nezlobte za blbý dotaz.

Díky.
Krengor

Příspěvekod MAREKHO » stř 30 pro, 2009 6:48 pm

Tak jsem Ti to nafotil....
Oranžový musí být na označeném čtverečku (tuším, že je to čtvereček).
Dále ten malý přepínač vpravo-- musí se přepnout na DCC. dle fota.
Svítí při postavení na koleje, (zapnuto *) , pohnu regul. rychlosti- tak se změní barva na červenou.....
http://marekho.rajce.idnes.cz/DIGITALIZACE_CD_371_PIKO/
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod Krengor » stř 30 pro, 2009 6:52 pm

Díky moc!

Trochu paradox je, že jsem zjistil, že moje loko má dvoukabelové zapojení osvětlení, takže budu muset pájet.
Krengor

Předchozí

Zpět na DCC v praxi