ovládaní dotykovým tabletem

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: ovládaní dotykovým tabletem

Příspěvekod Jirka_US » sob 29 pro, 2012 3:35 pm

To D:
Obávám se, že tohle vše ten systém neumožňuje,

Ja se obávám, že ten systém toho umí naopak více a dále již bez komentáře:

http://www.ringengineering.com/RailProT ... rision.htm
Jirka
Jirka_US

Příspěvekod mizl » sob 29 pro, 2012 3:42 pm

D píše:mizl:
Nerad bych, aby došlo k nedorozumění, ale mé reakce se vztahují k nápadu Jirky_US s využitím profi varianty systému přímého bezdrátového řízení vlaků bez centrály, ne k náhradě stávajícího XpressNet nebo LocoNet ovladače jeho bezdrátovou alternativou.

Aha. Tak to se omlouvám. Myslel jsem, že jsi reagoval na Fuldův příspěvek, že se jeho nápad z bezdrátovou myškou neshledal s pozitivní reakcí u modulářů.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod D » sob 29 pro, 2012 4:51 pm

Jirka_US:
Děkuji, takhle nějak jsem si to představoval, třebaže jednodušší bez displeje. U odkázané varianty se nedá dostat dekodér do menších modelů, než je H0. K ovládání příslušenství domácího kolejiště je ergonomie někde mezi Multimaus a Z21, tedy nic moc (panel je panel), stavění více prvků naráz to neumí (vlakové cesty). Vzhledem k nedostupnosti jakékoliv detekce polohy vlaků to také nemá žádné možnosti automatického provozu. Uvedené nevýhody však nemusí být pro mnoho modelářů překážkou. Být to kompatibilní s mým měřítkem, tak o tom uvažuji aspoň pro modulový provoz, nicméně centrála Z21 nabízí srovnatelný komfort při poloviční ceně i se zachováním kompatibility.
D

Příspěvekod Jirka_US » sob 29 pro, 2012 7:06 pm

ad zmíněný profi produkt:
1) cena a limitace na H0 - téměř jistě s tím něco firma bude v budoucnu dělat, zatím je na trhu ca 1 rok. Kuriozní je zde srovnání s firmou Lenz, jejíž produkty patří k těm dražším a určitě jsou na trhu produkty srovnatelné kvality za podstatně nižší cenu, psal jsem to již na jiném místě. Můj osobní názor je,že Lenz pro začátečníky rozhodně ne a nejen můj viz např. zde: http://www.honzikovyvlacky.cz/2012/04/0 ... -digitrax/
2) jedna z výhod je, že model můžu posadit na existující analogové kolejiště nebo i dokonce na DCC s tím,že využívám vše tak jak je s vyjímkou ovlivňování pohybu lokomotiv.
3) bezdrátový modul poskytuje oboustranou komunikaci, tedy ideální pro zpětná vazbu, něco co se v DCC obtížně realizuje (přinejmenším kompatibilita), o technických limitech ani nemluvě.
4) automatizace - asi nejlepší řeśení je PC + příslušný program, dekodéry k vyhýbkám firma nabízí a opět předpokládám, že se vyvoj nezastaví...

Jen tak mimochodem jaký profi dekodér umí stavění vlakových cest kromě DS54 a DS64 od Digitraxu (tedy bez použití PC) ? Oba tyto dekodéry příslušenství mají programovatelné výstupy, vstupy pro zpětnou vazbu,TCO a ještě stavění vlakové cesty vše v jednom, opět jsem již o tom psal.
Jirka
Jirka_US

Předchozí

Zpět na DCC v praxi