cernos píše:Fuldo: Problém s přehozením výhybky 2 pod jedoucí soupravou odjíždějící z úseku 7 při přejezdu přes úsek 3 by šel teoreticky vyřešit posunutím úseku 3 co nejblíž k výhybce 1?
Ano, dá se to řešit různě.
cernos píše:Proč bude relé při průjezdu nádražím cvakat? Chápu (asi) co se má ve vratné smyčce dít, ale proč by mělo relé přehazovat při průjezdu nádražím?
To bylo obrazně. Jen že relátko v modulu cvaká a to je legrační.
cernos píše:Spínací koleje jsem zmínil z důvodu povrchní znalosti analogu, opravdu spíš použiju detektor obsazení - to je předpokládám ta Zpětná vazba S88?
Ano, nebo existuje RS8, tu propaguje lenz.
cernos píše:Michal.Kubista: Přesně tohle jsem měl na mysli. TCO tam bude na sto pro (proto jsem ho zmiňoval), tak jsem jen nevěděl jak tam zapojit "něco" co by mi tyhle existující tlačítka sepnulo. Protože jsem tak trochu elektro-analfabet, mohl bys mi s tím optočlenem pomoct?
Ono to není tak jednoduché . stávající softwary pro TCO to ani jeden neumožňuje. Přepínačovej bude přehazovat vyhybky při odjezdu soupravy ze spínače a tlačítkovej přehazuje semo tamo.
cernos píše:Snažím se to pořád alespoň malinko automatizovat bez použití PC. Vzhledem k tomu, že jsem schopen napsat různé programy v různých jazycích, vím že PC je pro toto jako stvořené. Vím ale také to, že by se to při nejhorším dalo udělat za pomoci nějakých NANDů - do toho se mi ale nechce.
Pokud ovládáš programování, tak si můžeš přeprogramovat něco jako vlastní TCO. Není to těžké.