SwitchPilot Servo dekodér V1.0

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Jan Svatoň » ned 30 lis, 2008 1:42 pm

Ahoj, nevím, jstli to tady už někde nezaznělo, jdou použít pro výhybkové dekodéry (mám od Marathon DP2U)?
Teď používám originál od Tilligu - fungují dobře, ale jsou hodně hlučná. Mají nějaké kontakty (zpětná hlášení)? Díky Honza S.
Jan Svatoň

Příspěvekod Baterfly » ned 30 lis, 2008 2:10 pm

Jestli na to DP2U chceš připojit serva tak to asi nepůjde. Pro serva je potřeba speciální sevodekodér.
Baterfly

Příspěvekod Jan Svatoň » ned 30 lis, 2008 2:14 pm

Toho jsem se bál - ale díky. Honza S.
Jan Svatoň

Příspěvekod dan » ned 30 lis, 2008 5:38 pm

Serva lze také snadno přidělat k dřevěným hranolkům :D
N TT H0 www.skoda100nacestach.cz
dan

Příspěvekod cZip » ned 30 lis, 2008 7:12 pm

Baterfly: diky za odkazy :) urcite neco vyuziju

dan: to mas pravdu :) ale ty micro uchyty se me docela zamlouvaji
--=[ N, III-IV (ČSD), DIGITAL, ve stadiu pokusů :) ]=--
cZip

Příspěvekod dan » ned 14 pro, 2008 2:03 pm

Tak už mám dekdér doma funguje mi v poho s multimyší i s externím napájením jen na čudlíky, jediné co jsem nevykoumal je jak zvětšít či zmenšit výchylku serva, předpokládám že to nějak jde protože jsou na dekodéru čudlé + a -. Nevíte hoši jak na to?
dan

Příspěvekod Baterfly » ned 14 pro, 2008 2:17 pm

Tak to jsem se naučil jako první. Podržíš tlačítko prog na delší dobu dokud nezačne dioda blikat dvakrát za sebou a pak svátí dioda 1 a + a - tlačítky nastavuješ jeden doraz pak jednou zmáčkneš prog a nastavuješ druhý doraz, pak zmáčneš prog a nastavuješ rychlost. Dalším stiskem prog jdeš na další servo a tak pořád dokola až to prestane blikat je hotovo.
Baterfly

Příspěvekod dan » ned 14 pro, 2008 7:13 pm

Super vyzkoušeno funguje díky
dan

Příspěvekod vvitty » stř 21 led, 2009 6:39 pm

dan píše:tak to je super chci to použít na modulovku na setkání ovládat analogově a doma na digital. Mimochodem origo servo je mikroservo které vyrábí číňani a v leteckomodelářské prodejně se prodábá pod značkou crson za 190 kč. Doporučuji si zajít do takové prodejny jako dobrá se jeví i 16 g serva eco 16 za cca 200 mají sílu 3 kg a minimální odběr http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... search.y=7 na této stránce naleznete plný sortiment hitec atd.

ty serva se daji poridit i vyrazne levneji, resp. jejich ekvivalenty... staci napsat SZ.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod dan » čtv 22 led, 2009 8:01 am

Z číny se dají dovést za cca 80 kus, na modelbazaru se dají pořídit za cca 125 ks.
dan

Příspěvekod vvitty » čtv 22 led, 2009 9:03 am

dan píše:Z číny se dají dovést za cca 80 kus, na modelbazaru se dají pořídit za cca 125 ks.

u me za 110,- ;)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod jsyrovat » ned 08 bře, 2009 7:19 pm

Ja jsem si poridil 4ks SwitchPilot Servo dekoderu, momentalne jsem zapojil 16 serv. Vsechno funguje nadherne, koupil jsem k tomu mikro serva z Conradu ES-05 (cca 110,- Kc kus). Lepe receno fungovalo, do doby nez jsem dnes zapojil posledni 2 dekodery. Pri zapnuti zobrazuje Multimaus zkrat, a musim ho tak 10x az 20x odmacknout, nez se to "chytne". Pak vse funguje normalne, muzu jezdit s nekolika lokomotivami najednou bez problemu.
Pri zapnuti se totiz vsechny serva nastavi do sve polohy (posledne nastavene), ovsem ty tam uz jsou. Nicmene skubnuti kazdeho serva v jednom momente asi vygeneruje takovy proudovy raz, ze na to zesilovac zareaguje a odpoji napajeni.
S elektronikou moc nekamaradim, nemate s tim nekdo zkusenosti?

Jak to funguje je videt na videu: http://www.youtube.com/watch?v=hHxr6Nlx ... age&fmt=22
jsyrovat

Příspěvekod michal_n_cz » ned 08 bře, 2009 7:40 pm

jsyrovat píše:Ja jsem si poridil 4ks SwitchPilot Servo dekoderu, momentalne jsem zapojil 16 serv. Vsechno funguje nadherne, koupil jsem k tomu mikro serva z Conradu ES-05 (cca 110,- Kc kus). Lepe receno fungovalo, do doby nez jsem dnes zapojil posledni 2 dekodery. Pri zapnuti zobrazuje Multimaus zkrat, a musim ho tak 10x az 20x odmacknout, nez se to "chytne". Pak vse funguje normalne, muzu jezdit s nekolika lokomotivami najednou bez problemu.
Pri zapnuti se totiz vsechny serva nastavi do sve polohy (posledne nastavene), ovsem ty tam uz jsou. Nicmene skubnuti kazdeho serva v jednom momente asi vygeneruje takovy proudovy raz, ze na to zesilovac zareaguje a odpoji napajeni.

Já jsem se s tím setkal taky, když jsem ten dekodér chtěl ukázat kamarádovi co má jen Multimaus. Pravděpodobně máš paralerně zapojené vstupy Trk a Pw což samozřejmě je jedna z variant podle návodu. Pokud je dekodérů a serv. více tak ten prou ja tak velký, že zareaguje proudová ochrana zesilovače. Určitě by se to mělo vyřešit separátním napájením dekodérů samostatným trafem na Pw A a Pw B a na DCC napojíš jen Trk A a Trk B. Možná by šlo připojovat je postupně, ale je to dost nepraktické.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod jsyrovat » ned 08 bře, 2009 10:55 pm

Je to asi tak. Zkusil jsem jeden dekoder (jakykoliv) odpojit a nabehne to bez problemu. Sezenu si jeste jedno trafo. Myslel jsem, ze by se to dalo vyresit nejakym zpozdovacim obvodem pro napajeni, ale neco takoveho jednoduse asi neni k mani. Diky za odpoved.
jsyrovat

Příspěvekod dan » úte 21 dub, 2009 5:13 pm

Dá se nějak přeprogramovat rychlost chodu serva?
dan

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi