romino píše:ZIMO MN250 je priamo pre 6V (ma stabilizaciu na 5V) motory. Navyse k nemu mozes priamo pripojit dva Supercap (su v baleni), ktore sa pouzivaju pre STACO.
Existuje i nějaký zvukáč s těmito vlastnostmi?
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
romino píše:ZIMO MN250 je priamo pre 6V (ma stabilizaciu na 5V) motory. Navyse k nemu mozes priamo pripojit dva Supercap (su v baleni), ktore sa pouzivaju pre STACO.
Zdenek Valter píše:romino píše:ZIMO MN250 je priamo pre 6V (ma stabilizaciu na 5V) motory. Navyse k nemu mozes priamo pripojit dva Supercap (su v baleni), ktore sa pouzivaju pre STACO.
Existuje i nějaký zvukáč s těmito vlastnostmi?
Jirkátor píše:Asi jsem se měl vyjádřit přesněji. Antiparaelně má znamenat katodu jedné spojit s anodou druhé a na druhém konci diod to stejné a to celé dát mezi dekodér a motorek.
jipol57 píše:Při tom antisériovém zapojení (jak jsem blbě popsal prve), by neprošlo menší napětí, ale až vyšší nad zenerovo napětí. Což nesplňuje náš požadavek.
Jirkátor píše:Ještě se nabízí možnost použití dvou "antiparaelně" zapojených Zenerových diod mezi dekodér a motor. Ty by měly srazit tak 5V dolů, což by bylo akorát. Jen nevím, jestli s tím nebude mít dekodér problém. Nezkoušel to už někdo?
Jirkátor píše:Tak jsem zkusil zeptat AI a její návrh zapojení je do série
+12V/-12V
resistor
dvě antiparalelní zenerky
Jirkátor píše:motorek
GND
Takže vlastně Zdeňkovo schéma s tím, že je před diody ještě dán rezistor 10 Ohmů 5W.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník