Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Petr Zatrepalek píše:Za sebe - v domkách mám ledky vyvedené v rámci oddělených světelných okruhů na 8pin konektor pod každým domkem, jeden z pinů je společný pro všechny okruhy (plusový, "modrý" drát). Vše pak pod deskou rozvedené do jednoho dekodéru pro každý segment kolejiště. Miliony samostatných dekodérů pro každý domek je podle mě zbytečnost. Takže asi tak nějak...
pepiknemecek píše:Dovolil bych si doplnit pár řádek z předpisů, cituji:
...dvě současně svítící návěstní světla stejné barvy oddělit nejméně dvěmi nesvítícími svítilnami (záslepkami), pokud dovolená rychlost před návěstidlem je větší než 100km/h a jednou nesvítící svítilnou (záslepkou) v ostatních případech...
...dvě současné svítící návěstní světla různé barvy oddělit alespoň jednou nesvítící návěstní svítilnou (záslepkou), pokud dovolená rychlost před návěstidlem je větší než 60km/h...
hopák píše:Ale záhada šestisvětlového návěstidla je vyřešena!!! ..... Nicméně další záhada
hopák píše:Fulda snad promine,že zas změním téma.Ale záhada šestisvětlového návěstidla je vyřešena!!!
V pátek jsem navštívil fy. Signal Mont v Hradci Králové,patřící pod AŽD a SŽDC .Mají tam muzejní expozici zabezpečovací techniky.
Takže dle tvrzení pracovníka muzea se záslepky na návěstidle nepoužívají!Všechna světla jsou funkční! I když má 6 světel,jde stále o typ AŽD 70.
Šesté světlo není barva,ale číslo 3! Značí sníženou rychlost do odbočky!
Prodávám,co sem viděl a co mi řekli.....
Nicméně další záhada,při odjezdu z HK jsem viděl sedmisvětlové návěstidlo,a to už fakt nevím,co tam je![]()
pepiknemecek píše:V některých stanicích je možné spatřit i návěstidla o sedmi i osmi světlech. Jedná se, podle mého názoru a zkušeností, o návěstidla bez "moderních" indikátorů. Zde jsou do světel osazeny filtry, které následně zobrazují potřebná písmena či čísla (co světlo to jeden znak). Takové návěstidlo bylo (a možná ještě je) na vjezdu do stanice Plzeň Hl.n. ze směru Plzeň zast. trať č.183
Dále se také pro "zjednodušení" někdy osazovali dvě bílá světla, kdy jedno bylo zapojeno pouze pro možnost posunu "posun dovolen" a druhé sloužilo pouze pro opakovací návěsti.
pepiknemecek píše:Zde je důkaz jak ono návěstidlo vypadá
Jojo píše:pepiknemecek píše:Zde je důkaz jak ono návěstidlo vypadá
Len dole ta červena tabulka asi tiež niečo znamena . Neskumal som to ,ale býva tam niečo ine pri odcho, vjazd, posun, serad.
Je to určite nejake špec. navestidlo..
...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků