zdeno píše:fulda píše:Bavit se o tom, jestli lidé dnes používají plně digitální kolejiště je blbost, dnešní moderní lidé ani neuvažují o jiném modelu. Jinak si přece vůbec neužiješ ovládání na tabletu, které ti přináší každá hloupá z21 aplikace.
A na co su ti potom ty panelove kosticky ?? teda bud jedno nebo druhe, pouzivat oboje je nesmyslne.
Mozna se ale mylim, proc predpokladas dvojite ovladani ??
Proč?
To je stejná úvaha, jako kdybych řekl, že kdo jezdí do práce autem, tak nemá mít tramvajenku a naopak, kdo jezdí do práce tramvají, nemá mít auto, protože jezdit obojím nedává smysl. Já si myslím, že dává smysl, když má uživatel dost volnosti pro vlastní rozhodnutí.
zdeno píše:Prave tady asi Xpressnet narazi, bez zpetne vazby od obou zarizeni.
To by dokazal asi jen Loconet a to nepodcenujem nic a nikoho.
Prave na Loconetu by se maximalne vyuzilo potvrzeni o vykonani prikazu.
Mno a to se právě pleteš. To že má XpressNet jinak označené dráty pro dopředné příkazy a jinak označené dráty pro zpětnou vazbu neznamená, že se ovladač nedozví, jaký je stav a jak probíhá potvrzení.
Rozdíl je v tom, že u XpressNetu se rovnou řešilo, že se na podobnou otázku může zeptat víc zařízení, takže například dialog funguje takto:
Ovladač: "centrálo, já ovladač 27 chci vědět, v jakém stavu je výhybka 10"
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 naposledy obdržela příkaz pro nastavení do směru rovně"
Nebo, pokud má výhybka detekci reálné polohy, pak může přijít odpověď:
Ovladač: "centrálo, já ovladač 27 chci vědět, v jakém stavu je výhybka 10"
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 hlásí směr rovně"
To je o dost jiný charakter dialogu, než jaký používá LocoNet, ten vůbec neřekne o jaké výhybce mluví.