Proč nemám rád LocoNet

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Proč nemám rád LocoNet

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 12:21 pm

Brejla píše:
zdeno píše:Komu neni zhury dano, v lekarni nenakoupi.
Vsak ukaz aspon jeden tvuj projekt, nech mame na cem porovnavat zas tu tvoji "genialitu" ;-)
Nebo umis jen dristat a urazet ??

Svoji genialitu nikde ukazovat nemusím, protože tady veřejně nelžu.
K řízení velkého panelu kolejiště používáme technologii s RFID čipy na všech vozidlech se čtečkami ve všech úsecích tratě a výkonným serverem se speciálním softwarem pro řízení plně automatizovaných skladů a návazných výrobních linek, který naše firma vyvinula a na kolejišti si ho svým způsobem testujeme (zejména kolizní stavy). Vzhledem k ceně použité technologie si nedovedu představit, že by to někdo jiný použil pouze na řízení kolejiště. Nám se cena částečně vrací díky netradičnímu testování nových modulů softwaru.

Chlubeni se cizim perim ;-)
zdeno

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 1:03 pm

zdeno píše:
Brejla píše:
zdeno píše:Komu neni zhury dano, v lekarni nenakoupi.
Vsak ukaz aspon jeden tvuj projekt, nech mame na cem porovnavat zas tu tvoji "genialitu" ;-)
Nebo umis jen dristat a urazet ??

Svoji genialitu nikde ukazovat nemusím, protože tady veřejně nelžu.
K řízení velkého panelu kolejiště používáme technologii s RFID čipy na všech vozidlech se čtečkami ve všech úsecích tratě a výkonným serverem se speciálním softwarem pro řízení plně automatizovaných skladů a návazných výrobních linek, který naše firma vyvinula a na kolejišti si ho svým způsobem testujeme (zejména kolizní stavy). Vzhledem k ceně použité technologie si nedovedu představit, že by to někdo jiný použil pouze na řízení kolejiště. Nám se cena částečně vrací díky netradičnímu testování nových modulů softwaru.

Chlubeni se cizim perim ;-)

To peří je moje a mojich společníků ve firmě. A zřejmě si ani nedovedeš představit, jak drahý tento druh peří je :lol:
Brejla

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 1:14 pm

Brejla píše:To peří je moje a mojich společníků ve firmě. A zřejmě si ani nedovedeš představit, jak drahý tento druh peří je :lol:

na to, ze se tu prezentujes jako dokonaly znalec Loconetu si se zhovadil vic nez dost.
Prajem ti prijemny den. ;-)
zdeno

Příspěvekod JOHNZ » pon 04 čer, 2018 1:22 pm

Brejla píše:To peří je moje a mojich společníků ve firmě. A zřejmě si ani nedovedeš představit, jak drahý tento druh peří je :lol:

Smiem vedieť obchodný názov spoločnosti? Zaujímalo by ma to.
JOHNZ

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 2:29 pm

zdeno píše:

na to, ze se tu prezentujes jako dokonaly znalec Loconetu si se zhovadil vic nez dost.

Loconet detailně neznám a nikde jsem to nepsal (TAKŽE OPĚT LŽEŠ), nepoužívám ho (TAKŽE OPĚT LŽEŠ) a ani se nechystám se mu nějak věnovat. A na to abych poznal tvé NESMYSLNÉ LŽI nemusím být žádný velký odborník. Pokud se nenaučíš i něco jiného než jen obelhávat a urážet okolí, tak těžko můžeš chtít, aby si o tobě někdo myslel něco pozitivního. A z těch tvojich několika udělátek si na zadek fakt nesednu.
Brejla

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 2:33 pm

Brejla píše:
zdeno píše:

Loconet detailně neznám a nikde jsem to nepsal (TAKŽE OPĚT LŽEŠ), nepoužívám ho (TAKŽE OPĚT LŽEŠ) a ani se nechystám se mu nějak věnovat. A na to abych poznal tvé NESMYSLNÉ LŽI nemusím být žádný velký odborník. Pokud se nenaučíš i něco jiného než jen obelhávat a urážet okolí, tak těžko můžeš chtít, aby si o tobě někdo myslel něco pozitivního. A z těch tvojich několika udělátek si na zadek fakt nesednu.

Pobavilo, jen tak dalej a zhovadis se uplne !! A to urcite neklamem ;-)
Prajem prijemny den ;-)
zdeno

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 2:35 pm

JOHNZ píše:

Smiem vedieť obchodný názov spoločnosti? Zaujímalo by ma to.

Z důvodu neukončených řízení v oblasti průmyslově-právní ochrany a autorského práva zatím nebudu ani naznačovat. Hlavní sídlo je v zahraničí.
Brejla

Příspěvekod Brejla » pon 04 čer, 2018 2:38 pm

zdeno píše:
Brejla píše:
zdeno píše:na to, ze se tu prezentujes jako dokonaly znalec Loconetu si se zhovadil vic nez dost.

Pobavilo, jen tak dalej a zhovadis se uplne !! A to urcite neklamem ;-)
Prajem prijemny den ;-)

Je komické, když několikrát usvědčený lhář neustále klame :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod fulda » pon 04 čer, 2018 2:53 pm

zdeno píše:
fulda píše:Je problém, že loconet není připraven na velký paralelizmus, ale to je řešitelné.

Je to resitelne pomerne snadno, jen pro to nejsou zakaznici a to pisem hodne privetivo..
Vsak neco podobne mel Faller nebo Tillig a vubec se to nechytalo aj na zapad od nas, kde maji lide omnoho vic penez.
---
Podle mne zatim na to neprisel cas a lidi pouzivaji DCC jen na lokomotivy, kde je prinos DCC obrovsky.
Absolutne necekam, ze se to vubec prosadi. Bud to dozreje samo anebo to pujde do ztracena.
---
Zatim jsem hodne pesimisticky, protoze neevidujem ani jednu pozadavku na neco podobne a to mam zhruba 3-4 vseobecne maily denne.
---
Jen ten paralelismus je usmevny, protoze Loconet neni vazana, ale FREE sbernice se vsim, co k tomu patri, teda spravy muzou behat odkudkoliv - kamkoliv.

Cože? Tady ti asi uniklo několik termitů.

Paralelizmus je o tom, že několik komponent řídí několik samostatných modulů. Už jenom představa, že mám dva ovládací panely, které mohou ovládat jednu stanici a naopak ve stanici mám samostatné dekodéry, které jsou některé připojené na DCC a jiné na LocoNet. Pak se z toho ty prvky zblázní, protože nedokáží uřídit vlastní data.

Bavit se o tom, jestli lidé dnes používají plně digitální kolejiště je blbost, dnešní moderní lidé ani neuvažují o jiném modelu. Jinak si přece vůbec neužiješ ovládání na tabletu, které ti přináší každá hloupá z21 aplikace.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 3:04 pm

fulda píše:Bavit se o tom, jestli lidé dnes používají plně digitální kolejiště je blbost, dnešní moderní lidé ani neuvažují o jiném modelu. Jinak si přece vůbec neužiješ ovládání na tabletu, které ti přináší každá hloupá z21 aplikace.

A na co su ti potom ty panelove kosticky ?? teda bud jedno nebo druhe, pouzivat oboje je nesmyslne.
Mozna se ale mylim, proc predpokladas dvojite ovladani ??
Prave tady asi Xpressnet narazi, bez zpetne vazby od obou zarizeni.
To by dokazal asi jen Loconet a to nepodcenujem nic a nikoho.
Prave na Loconetu by se maximalne vyuzilo potvrzeni o vykonani prikazu.
zdeno

Příspěvekod salem1309 » pon 04 čer, 2018 3:38 pm

Pekný deň prajem,zaujala má táto debata loconet a expresnet ,a mne ako obyčajnému smrtelnikovi výrazy opcode,RFC z IETF,OSI a podobná terminológia nič nehovorí :mrgreen: ja len rozumiem,že loconet sú 2 vodiče po ktorých ide príkaz na kolajisko a po tých istých sa vracia odpoveď,t.j.obsadenie atď.naopak expresnet je 1cesta príkaz ,druha odpoveď..takže otázka ako od sedliaka z dediny :roll: kedže loconet je cesta prvej triedy kde chodia autá v porotismere a expressnet dialnica kde su protismery oddelené.ktorá cesta je rýchlejšia a spolahlivejšia???? :?:
salem1309

Příspěvekod fulda » pon 04 čer, 2018 3:47 pm

zdeno píše:
fulda píše:Bavit se o tom, jestli lidé dnes používají plně digitální kolejiště je blbost, dnešní moderní lidé ani neuvažují o jiném modelu. Jinak si přece vůbec neužiješ ovládání na tabletu, které ti přináší každá hloupá z21 aplikace.

A na co su ti potom ty panelove kosticky ?? teda bud jedno nebo druhe, pouzivat oboje je nesmyslne.
Mozna se ale mylim, proc predpokladas dvojite ovladani ??
Proč?
To je stejná úvaha, jako kdybych řekl, že kdo jezdí do práce autem, tak nemá mít tramvajenku a naopak, kdo jezdí do práce tramvají, nemá mít auto, protože jezdit obojím nedává smysl. Já si myslím, že dává smysl, když má uživatel dost volnosti pro vlastní rozhodnutí.

zdeno píše:Prave tady asi Xpressnet narazi, bez zpetne vazby od obou zarizeni.
To by dokazal asi jen Loconet a to nepodcenujem nic a nikoho.
Prave na Loconetu by se maximalne vyuzilo potvrzeni o vykonani prikazu.
Mno a to se právě pleteš. To že má XpressNet jinak označené dráty pro dopředné příkazy a jinak označené dráty pro zpětnou vazbu neznamená, že se ovladač nedozví, jaký je stav a jak probíhá potvrzení.

Rozdíl je v tom, že u XpressNetu se rovnou řešilo, že se na podobnou otázku může zeptat víc zařízení, takže například dialog funguje takto:
Ovladač: "centrálo, já ovladač 27 chci vědět, v jakém stavu je výhybka 10"
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 naposledy obdržela příkaz pro nastavení do směru rovně"

Nebo, pokud má výhybka detekci reálné polohy, pak může přijít odpověď:
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 hlásí směr rovně"

To je o dost jiný charakter dialogu, než jaký používá LocoNet, ten vůbec neřekne o jaké výhybce mluví.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod salem1309 » pon 04 čer, 2018 4:07 pm

ozdíl je v tom, že u XpressNetu se rovnou řešilo, že se na podobnou otázku může zeptat víc zařízení, takže například dialog funguje takto:
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 naposledy obdržela příkaz pro nastavení do směru rovně"

Nebo, pokud má výhybka detekci reálné polohy, pak může přijít odpověď:
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 hlásí směr rovně"

To je o dost jiný charakter dialogu, než jaký používá LocoNet, ten vůbec neřekne o jaké výhybce mluví.

tak toto je jazyk nášho kmeňa :) :) :) výstižné a zrozumiteľné... :P :P :P :P vďakááááá
salem1309

Příspěvekod Ferda » pon 04 čer, 2018 4:48 pm

fulda píše:Rozdíl je v tom, že u XpressNetu se rovnou řešilo, že se na podobnou otázku může zeptat víc zařízení, takže například dialog funguje takto:
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 naposledy obdržela příkaz pro nastavení do směru rovně".

A umí to i bez PC a centrály?
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod zdeno » pon 04 čer, 2018 5:10 pm

fulda píše:To je o dost jiný charakter dialogu, než jaký používá LocoNet, ten vůbec neřekne o jaké výhybce mluví.

ano, to je pravda, ale zase Loconet to resi jinak.
Teda zakladni stav je vsechno stuj, pokud predpokladas ze je to jinak, tak to neni modelove.
Pokud vim, tak jen vyjimecne je povolene stavet autoblok pres stanici. teda, ze stanice je soucasti autobloku.
---
Potom nastavovani vlakovych cest je a muze byt automaticke se zamknutim te cesty, teda se nedovoli, kolize vlakovych cest.
Poslou se prikazy a ceka se na potvrzeni a cesta se potom zamkne. Cesta se uvolni bud projetim vlaku nebo zrusenim cesty.
---
Mas aj toto vyresene ??

fulda píše:To je stejná úvaha, jako kdybych řekl, že kdo jezdí do práce autem, tak nemá mít tramvajenku a naopak, kdo jezdí do práce tramvají, nemá mít auto, protože jezdit obojím nedává smysl. Já si myslím, že dává smysl, když má uživatel dost volnosti pro vlastní rozhodnutí.

Ale neda se jet soucasne tramvaji a autem, bud jedno nebo druhe ;-)
zdeno

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi