Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
boobika píše:ale potřebuji vědět, zda to lze udělat, abych tomu zařízení neublížil.
boobika píše:Co s tím? Podpálit?
boobika píše:Tak modul pěkně fungoval, ovšem nyní nějak dofungoval.
Prosím někoho, kdo s ním má zkušenosti o radu.
Při vjetí do smyčky relé přehodí napájení kolejí, ovšem za pár vteřin se překlapne znovu, začne problikovat ledka "zkrat" a lokomotiva pocukává. Přijde mi to jako problém ve snímání max. proudu. Všechny lokomotivy, které mám tím dříve projeli úplně ok.
Když se rozjedu rychle těžkou lokomotivou, tak to třeba i projede, ale lehčí, která nemá takovou setrvačnost nemá šanci. Po plošňáku jsem koukal a nikde nic upadnutého nebo na pohled rozbitého není.
edit: Hodnotu zkratového proudu jsem měl nastavenou cca na 1,6A (0,44Ohm), na zkoušku jsem to vrátil zpět na 3,2A, ale je to úplně stejné.
Ono si to žije vůec vlastním životem - největší lokomotiva se 2 motory projede z 99% ok, můžu s ní dělat co chci. Nejlehčí posunovací, nejslabší ani prd. Zastaví se kousek za oddělením kolejí. Střední lokomotivy na plný plyn projedou, při pomalé jízdě tak 50:50. Ještě jsem propájel celý plošňák, abych vyloučil studeňák, nic. Mám takový pocit, že bude odpálený. Ještě jsem zkoušel šroubovákem spojit vždy jednu kolej na začátku a pak na konci a obě strany vždy přepnou.
Co s tím? Podpálit?
Díky za každou radu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků