Uhlenbrock Intellisound 36020

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Uhlenbrock Intellisound 36020

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 26 pro, 2010 8:47 pm

Zdravím všechny,
prosím o radu s nastavením vysokých CV v Uhlenbrock Intellisound 36020. Jedná se o CV 897 a vyšší. Těmito CV se nastavují funkce F1 až F8. Používám Roco centrálu a Roco Multimaus. Roco Multimaus asi nepodporuje tak vysoká CV. Je na to nějaká finta "fň" :lol: :lol: :lol: ? Mám doma Lenz Gold se zvukovým modulem Intelli Sound Modul 32 100, tam to jde nastavit, protože v Lenz Goldu je ofset přednabit na hodnotu, která umožní ovládat tato vysoká CV. Potřeboval bych poradit nějakou podobnou fintu. Předem děkuji za pomoc.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Re: Uhlenbrock Intellisound 36020

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 02 led, 2011 12:17 am

Tak nikdo z přítomných programátorů mi nedovede poradit jak nastavit vysoká CV u Uhlenbrock Intellisound 36020 :? :? ??
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 02 led, 2011 4:26 am

Ahoj,zkus se mrknout k Houmrovi,má tam popis programování v oddělení programování dekodérů.Sice to bylo při programování dekodéru v počítači,ale problém byl stejný.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Houmr » ned 02 led, 2011 7:20 am

Bohužel to opravdu nejde, já na to používal tuto centrálu
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00035.htm
a program http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00012.htm ,v této kombinaci lze programovat CV až do 1024
Možná by to fungovalo i jen s připojeným boostrem od Roco, jak to mám taky popsané na stránce, jen nebude fungovat čtení hodnot z dekodéru.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 02 led, 2011 9:38 am

To znamená,že tento zvukový modul nelze programovat přes Multimaus?To jsi mě tedy nepotěšil,protože mám ve dvou mašinách dekodér Uhlenbrock s tím,že časem dokoupím pouze zvukový modul,připojím a je hotovo.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 02 led, 2011 11:36 am

miroslav lengyel píše:To znamená,že tento zvukový modul nelze programovat přes Multimaus?To jsi mě tedy nepotěšil,protože mám ve dvou mašinách dekodér Uhlenbrock s tím,že časem dokoupím pouze zvukový modul,připojím a je hotovo.Míra

Zvukový modul nemusíš připojovat jen k Uhlenbrocku !
Mimochodem přes CV tam taky zvuk nenhraješ ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod Houmr » ned 02 led, 2011 4:37 pm

miroslav lengyel píše:To znamená,že tento zvukový modul nelze programovat přes Multimaus?To jsi mě tedy nepotěšil,protože mám ve dvou mašinách dekodér Uhlenbrock s tím,že časem dokoupím pouze zvukový modul,připojím a je hotovo.Míra

Zkusil bych si udělat kabel k tomu Roco setu a naprogramovat ta vysoká CV, mělo by to jít, já teď žádný booster od Roco nemám volný abych to zkusil.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Houmr » ned 02 led, 2011 4:38 pm

Zdenek Valter píše:

Zvukový modul nemusíš připojovat jen k Uhlenbrocku !
Mimochodem přes CV tam taky zvuk nenhraješ ;-)

Jasně to víme, ale kolegovi šlo o to, že má právě ty dekodéry od Uhlenbrock, takže je chce využít.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 02 led, 2011 7:49 pm

Přesně tak,přišlo mi to jako dobré řešení.No zatím je klid,prašule na zvukový modul zatím nemám a jen tak mít asi nebudu :x Až to bude na pořadu dne,tak se ozvu.K Zdenkovi to mám kousek :mrgreen: Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 02 led, 2011 8:09 pm

miroslav lengyel píše:Přesně tak,přišlo mi to jako dobré řešení.No zatím je klid,prašule na zvukový modul zatím nemám a jen tak mít asi nebudu :x Až to bude na pořadu dne,tak se ozvu.K Zdenkovi to mám kousek :mrgreen: Míra

Míro sorry ale já stále jaxi nepochopil proč chceš připojovat k 36020 zvukový modul ?
Zdenek Valter

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 03 led, 2011 2:12 am

Ahoj Zdeňku,tak tady zřejmě došlo k informačnímu šumu :D Já nemám zvukový dekodér,nýbrž dekodér prostý,ke kterému bych rád přilípnul v budoucnu zvukový modul.Jelikož jsem ani v jednom návodu od dekodérů(mám 2 různé)nenašel nic o CV takto vysokých,došel jsem k závěru,že to má nějakou souvislost se zvukovým modulem,který se chystám pořídit.
Teď jsem přišel na to,že mám vlastně návod na zvukový dekodér doma v počítači,dokonce jsem jej nedávno posílal kolegovi zde z fóra. :lol: Nicméně otázka zní stále stejně,jak na to :!: :?: Zvukový dekodér nebo modul je nastaven z výroby,takže když bude nejhůře a nedostanu se na ta CV a nebude nikdo vhodný po ruce :mrgreen: nechám to jak to je.Ono se nějaká ta nepřesnost ztratí v tom rachotu. :D Mám zatím zvukovky 4 a když běží všechny najednou,tak to dělá v pokojíku 12 m2 docela slušný randál,že jde hlava kolem. :shock: Doufám,že jsem vše vysvětlil k naprosté spokojenosti všech přispěvatelů,nerad bych zneužíval vašeho času k řešení pitomin.I když v návodu ke zvukovému dekodéru se praví,že je možno připojit max. 2 další zvukové moduly :!: Na co,to se mě neptejte,možná kdyby chtěl někdo stereo :mrgreen: :?:
Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 led, 2011 9:06 pm

Uff tak jsem v obraze - já myslel, že Ti nabídnu nahrání zvuku dle Tvého přání při kávě ;-)

Jiak bych Ti asi doporuřil nějakou malou H centrálku - měla by to snad umět a hlavně mohl bys i číst CV popřípadě nastavovat dekoše i přes Comp pomocí třeba dekoder Pro ;-)

Aaaa sorry tam není PC rozhraní - pak by mělo stačit jen to rozhraní.
Zdenek Valter

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 04 led, 2011 7:06 am

Tak to jsem rád,že jsme se domluvili :P však jsme češi,ne?Jak jsem psal,žádný modul zatím nehrozí,takže můžem dát leda tak kafe a pokecat o mašinkách. :D Jak se říká,roboty nět,takže žádná zábava,žádné dekodéry :oops:Jinak k vůli dvěma dekodérům kupovat centrálu ani neplánuji.Ty další dekodéry již budou výhradně ESU a ty naprogramuji přes myš.Plánuji ještě nákup jedné myši a s tím v pohodě to moje minikolejiště uřídím. :mrgreen: Míra
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » úte 04 led, 2011 7:28 pm

Houmr píše:Bohužel to opravdu nejde, já na to používal tuto centrálu
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00035.htm a program http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00012.htm v této kombinaci lze programovat CV až do 1024
Možná by to fungovalo i jen s připojeným boostrem od Roco, jak to mám taky popsané na stránce, jen nebude fungovat čtení hodnot z dekodéru.

Ahoj Houmre,
tvoje stránky samozřejmě znám, jsou super. Píšeš, že by to fungovalo i s připojeným boostrem od Roco. Tím myslíš centrálu Roco? Na svých stránkách nazýváš Roco centrálu boostrem, teda jestli jsem to dobře pochopil.
Moje vybavení je: centrála Roco 1764, Multimaus a z DCC koleje (mimochodem na ty jsi mě taky přivedl ty) jsem si udělal propojení přes USB + S88 http://www.dcckoleje.kx.cz/s88usb.html . Tím mám propojené kolejiště s PC a ovládám ho přes TC 5.8. Myslíš, že by přes tohle připojení k PC komunikoval LokProgramer? Případně jaké propojení s PC bych měl udělat? Díky za odpověď.
Gene_Simmons

Příspěvekod Myšpulín » úte 04 led, 2011 10:17 pm

Gene_Simmons píše:Ahoj Houmre,
tvoje stránky samozřejmě znám, jsou super. Píšeš, že by to fungovalo i s připojeným boostrem od Roco. Tím myslíš centrálu Roco? Na svých stránkách nazýváš Roco centrálu boostrem, teda jestli jsem to dobře pochopil.
Moje vybavení je: centrála Roco 1764, Multimaus a z DCC koleje (mimochodem na ty jsi mě taky přivedl ty) jsem si udělal propojení přes USB + S88 http://www.dcckoleje.kx.cz/s88usb.html. Tím mám propojené kolejiště s PC a ovládám ho přes TC 5.8. Myslíš, že by přes tohle připojení k PC komunikoval LokProgramer? Případně jaké propojení s PC bych měl udělat? Díky za odpověď.

Houmr to má na svých stránkách dobře. Roco má centrálu nacpanou v MM, tedy ovladač a centrála v jedné škatulce vhodné do roky. 10764 je jen booster a jakési komunikační propojení s XpresNetem, 10765 je pak jen samotný booster. Alespoň doufám, že jsem to celé správně pochopil.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Další

Zpět na DCC v praxi