DCC ROCO

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

DCC ROCO

Příspěvekod Irudzi » ned 02 bře, 2008 9:26 am

ZDAREC :!: :)
Vážení přátelé modelové železnice,
Minulý rock mi moje milovaná přítelkyně zakoupila jeden ze start setů od Roca a po několika probdělých nocích a dnech strávených nad internetovými stránkami, jsem se rozhodl pro stavbu modulového, normovaného kolejiště ve velikosti H0. Začal jsem dumat nad kolejivem,ovládáním výhybek apod. Jako nejlépe zpracované kolejivo mi připadlo asi PECO CODE 100 (nechci nikoho urazit,ale Deutches PIKO ist scheisse 8), je to jen můj názor) a včil jsem narazil na problém, s kterým se obracím na vás zkušenější. CO POUŽÍT K PŘESTAVOVÁNÍ VEKSLÍ, UTÁHNE OPRAVDU VÝHYBKOVÝ DEKODÉR OD ROCA (č.položky v katalogu 10775) OSM VÝHYBEK PECO S TÝMIŽ PŘESTAVNÍKY??? Prosím pěkně poradí mi někdo? Jo a ještě jedna prosba...neznáte někdo stejného nadšence jako já z Uherského Hradiště a okolí? Dáme štamprlu a pokec... :lol:
Irudzi

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 02 bře, 2008 9:45 am

Z vlastni zkusenosti doporucuji pro PECO vyhybky dekodery LENZ LS150. Nedavno se to tady resilo (viz. vyhledavani). PL-10 PECO maji pomerne velky proudovy odber a nektere dekodery to nemusi vydrzet. Konkretne s ROCO ale nemam zkusenost.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 03 bře, 2008 4:53 pm

Zeptám se Warum sind die PIKO-Gleisen scheisse? Uvažuji o něm a sbírám informace od lidí co s ním mají zkušenost.
Petr Zatrepalek

Re: DCC ROCO

Příspěvekod bindo011 » pon 03 bře, 2008 4:56 pm

Irudzi píše:ZDAREC :!: :) Deutches PIKO ist scheisse :

Nein, Piko ist nicht scheisse, to je zasa moj názor. Ak sa smiem spýtať, aký si mal s ním ploblém? Vďaka
"N" analog system PIKO MODELLBAHN IV
"HO" analog system MEHANO TRAIN LINE V
bindo011

Příspěvekod Irudzi » pon 03 bře, 2008 5:12 pm

:roll: hoši,kolegové...již jsem zmínil,že je to jen můj názor!!! Ale až půjdete do obchodu, nechte si ukázat výměnu od pika, peca a porovnejte jejich zpracování a kvalitu.
Irudzi

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 bře, 2008 5:30 pm

Irudzi píše::roll: hoši,kolegové...již jsem zmínil,že je to jen můj názor!!! Ale až půjdete do obchodu, nechte si ukázat výměnu od pika, peca a porovnejte jejich zpracování a kvalitu.

Jo jenže to jsi v menšině šohaju.
PIKO A Glais není až zas tak špatné aby se nedalo na provoz použít.
Testuji na nich občas nějakou mašinu s RP koly a nemám s nimi problém.
To je spíš s těmi koly. :lol: :lol: :lol:
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 bře, 2008 5:48 pm

Irudzi píše::roll: hoši,kolegové...již jsem zmínil,že je to jen můj názor!!! Ale až půjdete do obchodu, nechte si ukázat výměnu od pika, peca a porovnejte jejich zpracování a kvalitu.

Ješte by možná stálo za úvahu se držet tématu. Hodnotit vlastnosti vexlí v odělení DCC v praxi a ještě pod DCC ROCO je zas podle MÉHO názoru tomuto chlívku na hony vzdáleno :!: :!: :!:
Co na to říkáš ? :wink:
Zdenek Valter

tož

Příspěvekod Irudzi » pon 03 bře, 2008 6:17 pm

konečně rozumná řeč, to jsem si oddychl!
Irudzi

Re: tož

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 bře, 2008 6:53 pm

Irudzi píše:konečně rozumná řeč, to jsem si oddychl!

Jestli jsem si to správně přeložil ze stránek
ROCO 10775.
Tak ten dekodér je zkratuvzdorný, může napájet souhrně všechny výstupy 2A trvale a umožní i jednovteřinový impulz 2A na klaždém z výstupů.

Němčináři prosím nebijte mne, ale spíše mne opravte.
Na přestavníky PECO to určitě stačit bude.
Otázka ovšem je zda tento dekodér je k mání. Vlevo nahoře v katalogu svítí totiž červená.
Zdenek Valter

p.Valter

Příspěvekod Irudzi » pon 03 bře, 2008 7:17 pm

jj. přesně tak to v katalogu pánové z Rakouska píšou. Jinak jsem tento dekodér viděl před 14-ti dny v jedné nejmenované prodejně v Brně při cestě do Šluknovského výběžku :wink: p.Valter ve funkci společně s přestavníkem peco+výhybkou a při přepnutí výměny, impulsu cca. 0,3 sec již svítila červ. ledka - přetížení (dle mého názoru zasignalizovala ve špičce impulsu). Proto také padla ta otázka zda tento dekodér utáhne dalších 7 vekslí Peco s týmiž přestavníky....resp. má-li s tím někdo zkušenosti, nebo možnost to vyzkoušet.
Irudzi

Re: p.Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 bře, 2008 7:34 pm

Irudzi píše:jj. přesně tak to v katalogu pánové z Rakouska píšou. Jinak jsem tento dekodér viděl před 14-ti dny v jedné nejmenované prodejně v Brně při cestě do Šluknovského výběžku :wink: p.Valter ve funkci společně s přestavníkem peco+výhybkou a při přepnutí výměny, impulsu cca. 0,3 sec již svítila červ. ledka - přetížení (dle mého názoru zasignalizovala ve špičce impulsu). Proto také padla ta otázka zda tento dekodér utáhne dalších 7 vekslí Peco s týmiž přestavníky....resp. má-li s tím někdo zkušenosti, nebo možnost to vyzkoušet.

Pokud to nebude spínat najednou tak určitě ano, ale to je spíš na tom jak to budeš ovládat.
Zdenek Valter

DCC Roco

Příspěvekod Irudzi » pon 03 bře, 2008 7:42 pm

ovládání je právě další otázkou do pranice :-) uvažuji o ovládání přes PC, ale nejsem si ještě zcela jist. V mém případě půjde o ovládání cca 15výhybek, 4návěstidel + 2předvěstí...osvětlení domečků apod.
Irudzi

Re: DCC Roco

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 03 bře, 2008 7:46 pm

Irudzi píše:ovládání je právě další otázkou do pranice :-) uvažuji o ovládání přes PC, ale nejsem si ještě zcela jist. V mém případě půjde o ovládání cca 15výhybek, 4návěstidel + 2předvěstí...osvětlení domečků apod.

No to je jen Tvůj boj. :wink: :wink:
Zdenek Valter

Příspěvekod Houmr » úte 04 bře, 2008 10:51 am

Co se týče toho, jestli dekodér vyhybky utáhne, já myslím že ano. Jen bude vhodnější nepřestavovat víc vyhybek najednou. Což tedy asi bude vyžadovat buď ovládání přes ovladač, popřípadě ovladač na stavění vlakových cest, nebo PC, kde se dá nastavit prodleva mezi jednotlivými přestaveními vyhybek.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

DCC a vyhýbky

Příspěvekod michal_n_cz » čtv 06 bře, 2008 1:44 am

Zdenek Valter píše:

Ješte by možná stálo za úvahu se držet tématu. Hodnotit vlastnosti vexlí v odělení DCC v praxi a ještě pod DCC ROCO je zas podle MÉHO názoru tomuto chlívku na hony vzdáleno :!: :!: :!:
Co na to říkáš ? :wink:

Vykřičníky netřeba. Důležitá věc pro DCC je dobré napájení. Piko A-Gleis má izolované srdcovky - cca 1 cm bez proudu. Vozidlům, která sbírají více nápravami zas až tak nevadí. Ale pokud chci provozovat dvouosé lokotraktory a motorové vozy, tak je PIKO A-Gleis nevyhovující. Irudzi to napsal výstižně - položit to vedle sebe na stůl. A Peco pro jistotu taky CODE 75 ať můžete zohlednit i estetický dojem :-)

Michal N.

P.S. Zkuste si někdo postavit např. M152 od Bramosu na kolejovou spojku z vyhýbek Piko A-Gleis - jedna náprava bude v jedné srdcovce a druhá v druhé.
michal_n_cz

Další

Zpět na DCC v praxi