DCC programovadlo

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC programovadlo

Příspěvekod Jardax » úte 06 pro, 2011 8:30 pm

Napajeni a externi DCC, jasne. Hmmm, je to fakt, asi je to fuk a pokud se to bude nejak vyvijet tak se to casem vyvrbi. Ten zadni panel je vymena deska, tak se s tim da cvicit prubezne.
N scale a vsechno kolem 1/150
Jardax

Příspěvekod Jardax » stř 07 pro, 2011 1:50 pm

Displeje ze zasob.
Tech uprostred mam opravdu hodne, patri k nim i prislusne nacvakavaci konektory pro ten pasek.

http://jardaxor.rajce.idnes.cz/HW/#07122011248.jpg
N scale a vsechno kolem 1/150
Jardax

Příspěvekod fulda » stř 07 pro, 2011 3:41 pm

Tak jsem dodělal střeva a připravil si škatuli. Asi pro moje eNko použiju KP18A, vejde se to do ní tak akorát a kolej nahoře bude stačit
Obrázek Obrázek
Jdu řezat otvory do škatule.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod zdeno » sob 10 pro, 2011 3:42 pm

ja jsem udelal a vytvoril neco podobne a je to trosku jine kafe.
http://railnet.sk/view.php?cisloclanku=2011120001
je to urcene na spravu a archivovani CV vsech mych dekoderu, protoze kazda loko je trosku jina.

AhoJZ
zdeno

Příspěvekod fulda » sob 10 pro, 2011 6:32 pm

Jo jo, zařízení založených na podobném principu je celkem dost, ale ta komplikovanost naladění je hrozná.
Nemáš někde obrázek z osciloskopu, jak vypadá DCC vzniklé na transformátoru? Já se toho dost bojím a tak jsem ho ještě nikdy nepoužil. Co na to říkají dekodéry s RailCom a ABC?

Udělal jsem nějakej popis: http://www.fucik.name/masinky/dcc_prog/
Jsou tam i fotky hotového a zaškatulovaného zařízení.
fulda

Příspěvekod zdeno » ned 11 pro, 2011 8:13 am

tak tech zařizeni na stejnem principu jsem moc nevidel ;)
Proste jsem nechtel dalsi draty nebo napajeni. Tim padem by to stratilo svoji jednoduchost a nizkou cenu. Mam jen obycejny osciloskop a nemam jako sejmout z obrazovky prubeh signalu, ale je to stejne jako normalni DCC, jen je to napetove posunute nahoru. Byly tam zakmity, ale ty spolehlive zatlumi odpor 10k Ohm.
Mam asi 40 dekoderu a nepatral jsem, ci maji ABC nebo jine funkce. Vsechny dokazu vycitat i zapisat bez problemu, vcetne ozvucenych.
Problem dela prevodnik USB/TTL, kde pro nastaveni 16666 Baud se musi zapisat zmena do registru FT232R.
---
Moje zarizeni je urcene na archivaci a soustavnou praci s CV nastavenim. A navic potrebuje pocitac s JMRI programem, coz ho dost znevyhodnuje proti tvemu zarizeni. Ale na okamzitou praci s CV mam Minibox, ktery je urcen na vic veci, treba na Fredy a nastaveni Dispatch modu apod. Tvoje zarizeni je jako Minibox, jen Minibox navic dokaze ridit az 8 loko, samozrejme s pomoci boostru a je to vlastne mala centrala Loconet-DCC.

AhoJZ
zdeno

Příspěvekod fulda » ned 11 pro, 2011 9:10 am

Po pravdě řečeno, v mojem hardware je tolik možností, že se do něj dá celej minibox docela v pohodě napsat. Je to de-facto celá centrála, která má i klávesnici, display, 1A booster, takže celkem dost prostředků. Já jsem si ze začátku říkal, že bych to naučil ještě tu lokotku jezdit a přepínat jí funkce, ale to už bych potřeboval nahoru delší kousek kolejnice.
fulda

Příspěvekod zdeno » ned 11 pro, 2011 9:25 am

dalo by se,
ale problem je, ze ja PIC procesory moc nemusim a vlastne nemam duvod se jim nejak moc venovat. Vlastne od zacatku pracuji s Atmel procesory a jaksi nemam duvod to menit, protoze to je vsechno hardwer na jedno kopyto. Takhle vlastne jen nastuduji zmeny oproti starsim procesorum a jsem stale v pohode. Loconet centrala ma jednu zradu a to pametovy prostor, kde je potreba podle pouzitych slotu x 8 bajtu vyclenit. Je jich vlastne 14, ale nektere jsou pevne nastavene nebo predvidatelne.
---
Ono by to chtelo taky osvetu pro LocoNet, protoze ten je dost malo rozsireny a vlastni ho jen modulisti, pro ktere je standardem. Nam, modulistum, se Lenz, Zimo, Piko a dalsi, vubec neosvecily, protoze maji zavazne nedostatky nebo jsou vyrazne mene rozsirene.
zdeno

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 15 pro, 2011 6:00 pm

Tak jsem složil krabici na programovadlo,které mi vyrobil zde známý kolega Fulda,čímž mu tímto veřejně děkuji.Zatím jsem přišel na to,že s dekodéry FLM se moc kamarádit nechce.I když bůhví,čí to jsou vlastně výrobky,protože po načtení CV 8 se ani jednou neukázala hodnota 155,což by měl být právě FLM.Dekodéry ESU a Uhlenbrock to načetlo korektně a rovněž tak zápisy nových hodnot jsou v pohodě o což mi šlo především,protože zejména dekoše Uhlen mají ovládání zvuku ve vysokých CV,které MM číst natož ovládat neumí a investovat x tisíc do Inteliboxu nebo Lenze se mi nechtělo.Ty dekodéry od FLM mě nijak netrápí,protože stejně přijdou vyhodit a nahradit zvukovými dekodéry Uhlenbrock.
Přílohy
DSC00047.JPG
DSC00047.JPG (29.36 KiB) Zobrazeno 6597 krát
DSC00048.JPG
DSC00048.JPG (23.22 KiB) Zobrazeno 6597 krát
DSC00049.JPG
DSC00049.JPG (36.83 KiB) Zobrazeno 6597 krát
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jojo » úte 20 pro, 2011 6:04 pm

Ahoj. Mám skromnu otázku. Nedalo by sa Ti to spravit aj cez Pripojenie cez PC. JMRI,TP atd.
Klobuk dolu, spravil si toho hodne. :shock: :shock:
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod fulda » úte 20 pro, 2011 7:12 pm

Jakej by to mělo přínos? Pokud chci připojení k PC, tak si vezmu nějaké běžné LI a připojím si ho k centrále a je to, to už je přece dávno známá písnička.
fulda

Příspěvekod atiTT » úte 03 led, 2012 7:49 pm

Toto isté programovadlo používa merg.
Merg kit 41
atiTT

Příspěvekod Jojo » čtv 12 led, 2012 6:33 pm

fulda píše:Jakej by to mělo přínos? Pokud chci připojení k PC, tak si vezmu nějaké běžné LI a připojím si ho k centrále a je to, to už je přece dávno známá písnička.

Aké LI odporučaš pre čítanie CV viac ako 255 . :?:Pre dekoder ZIMO MX 640 zvukač. Použitý SW a centrála u mna.
NanoX-S88 without'streching zeroes', 12Jan2011
GenLi v 2.A.
Jojo

Příspěvekod fulda » čtv 12 led, 2012 7:21 pm

To není vlastností LI, ale software v centrále, respektive implementaci XpressNet. CV nad 256 v servisním režimu dokáže ovládat až XpressNet od verze 3.6
Ten pro NanoX není zatím veřejně k dispozici, pořád obsahuje nějaké drobné chyby.
Ze software tuhle verzi taky neovládají všichni, třeba Train Programmer 5.8 nezafunguje, verze 7 už jo. (Tady si myslím, že bude vědět přesněji Houmr, on si s tím softem víc hraje)
fulda

Příspěvekod Jojo » čtv 12 led, 2012 7:32 pm

Dík.
Jojo

Předchozí

Zpět na DCC v praxi