StartSet Roco DCC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod jiri739 » úte 27 říj, 2009 10:07 am

Když dám obě loko na stejnou adresu, tak se na Roco ovládači objeví přetížení systému a STOP.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod Houmr » úte 27 říj, 2009 12:03 pm

To ti udělá, i když dáš jen jednu lokomotivu a pak druhou?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod jiri739 » úte 27 říj, 2009 1:28 pm

Tak jsem loko znovu rozebral, vyndal a dal zpět dekodér. Když dám jen tendr s dekodérem na koleje, tak probliknou světla a to je vše.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod Houmr » stř 28 říj, 2009 9:12 am

No takhle na dálku se dá blbě radit, ale pokud máš dekodér s paticí, tak bych předpokládal, že by to mělo fungovat. V analogu ti mašinka jezdí?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod George V. » stř 28 říj, 2009 11:27 am

Ještě může být chyba v dekodéru, resp. konektoru. Měl jsem stejný problém, dal jsem mašinu na koleje a jenom problikla a nic. Taktéž dekodér Lenz Standard. Chyba se neprojevila hned, ale až po několika hodinách provozu. Myslel jsem, že je problém v mašině, pak to vypadalo že jsem odkrágloval dekodér. Nakonec jsem loko zkoušel se sundanou kastlí a vyzkoušel jsem zahejbat konektorem. Loko problikávala, pak se na chvilku chytla. Nakonec jsem se naprdnul, ustříhnul konektor a drátky od dekodéru přiletoval natvrdo. Naštěstí to šlo, místa na plošáku bylo dost (byl to Hercules od PIKA). A mám klid... :)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jiri739 » stř 28 říj, 2009 11:52 am

Asi loko vezmu a odnesu M. Daleckému, aby se na to podíval případně poradil. Kupoval jsem loko i dekodér u něj.
HO DCC
jiri739

Re: StartSet Roco DCC

Příspěvekod Radek Strnad » pát 05 srp, 2011 7:02 pm

Nenašel jsem lepší místo,kam přidat svůj,možná nejapný dotaz,Zakoupil jsem sobě startset Roco s boosterem 10764,neboť jsem potřeboval pořídit si multimyš.Pro provoz svého kolejiště mám komplet vše od Lenze,tedy ovladač LH100 a LH90.U LH 100 mě nebavilo neustále datlovat do špuntů(to mi u tohoto jinak chytrého ovladače přide jako největší slabina.Jo a taky neviditelný displej při nočním ježdění).Mám ústřednu LZV100 a X-press net LA152,takže na něj jde multimouse připojit, prozože oba Lenzové mají DIN-konektor a myš má čtvercovou zástrčku.Myslel jsem,že věnuji synkovi na jeho menší kolejiště LH90,který má jen 8 adres v paměti(to mladíkovi stačí) a připnu mu ho na booster od Roca,pomocí kabelu jako má multimouse.Zkoušel jsem to,ale LH90 takto nefunguje.Jen se rozsvídí tři čárky a nic.Otázka je proč???? Nerad bych něco nenávratně zničil.Pomohl by LA152 vložený mezi booster a ovladač???Je pro něj slabý Roco napáječ????Zkoušel někdo něco podobného?
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod fulda » pát 05 srp, 2011 7:19 pm

Ahoj,

to je asi tak - ppodle Lenz jsou v express net komunikaci 3 zařízení:
  1. Ovladač
  2. Centrála
  3. Zesilovač
Ty máš dvě a dvě, a je to tak, že každej má něco sloučeného.
Roco má v multimause ovladač a centrálu (pokud je v režimu master, je centrála aktivní, pokud je v režimu slave, je vypnutá) a ta černá škatulka je jen zesilovač.
Lenz má ovladač a ta světlá škatulka je centrála a zesilovač.

Takže pokud chceš provozovat LH90, tak potřebuješ ještě centrálu a tu dostaneš jedině tak že do konektoru master zapíchneš multimause nebo lokmaus.

Je to tak srozumitelné?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Radek Strnad » sob 06 srp, 2011 7:20 am

Myslím,že je to jasné.Ta škatulka od Roco je jen tupý hlupák,který se svým tvarem tváří jako ústředna,ale pro svůj provoz potřebuje mutimyš-bez ní je skoro k ničemu.Pro mladíka tedy použiju starý Lenz Compact(to pravda také není žádný vědátor),který mám stále uschovaný pro strýčka příhodu a LH90 mu připojím k němu na výstup X-BUSS-to fungovat bude.A složitější programování si může udělat přes moje LZV100,když se připíchne na moje LA152.Nebo si na Compact může připíchnout i multimyš-tak by to taky mělo fungovat.Ale toto jen jako odměna za vzorné chování :lol: .Díky za info.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod fulda » sob 06 srp, 2011 7:48 am

Roco zesilovač je prostě zesilovač. Hodí se pokud máš velké kolejiště a potřebuješ sehnat další proudy.
Pokud máš kompakt a chcš připojit ještě další a další ovladače, tak klidně kup "telefonní rozdvojku" stačí taková co má zapojené 4 nožičky, takže 6C/4P nebo 6/4 nebo 6C/6P nebo 6/6 to je celkem jedno. Nebo i tu rozčtyřku co prodávají na tom webu. Ale mají to v každém elektru, takže si zase nemusíš moc dělat starosti.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Předchozí

Zpět na DCC v praxi