Schémata zapojení

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Schémata zapojení

Příspěvekod Siriusbob » pon 17 led, 2011 9:15 am

Ahoj Všem.

Jsem v tomto odvětví nováček a chtěl bych Vás požádat o radu,kde hledat nebo nějaké poznatky od Vás.
Jsem na H0, kolejiště cca 6,5m2 (45bm kolejí),koleje Fleischman profi gleis, a srdce SET90 s LH90.

Prosím Vás,jelikož nejsem elektrikář a proud není můj kámoš,tak bych potřeboval někde sehnat schémata zapojování různých částí kolejiště a jejich doplňků.

Např. přestavníky, osvětlení kolejiště, přejezdy, světelné návěsti.

Jde mi o to,že když se podívám na srdce nějakého kolejiště,tak to pro mě vypadá jako v jaderné elektrárně :o) a vůbec se v tom nevyznám... nějaké svorkovnice,moduly atd... abych něco neodpálil nebo měsíc nehledal chybu,proč to nejde.

Děkuji za rady a za pochopení.
S pozdravem Ondřej.
Siriusbob

Re: Schémata zapojení

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 17 led, 2011 9:29 am

No hodně najdeš zde na fóru v sekci elektrika,kde jsou řešeny buď různá zapojení nebo vloženy odkazy :lol: Také v pravém horním rohu této stránky je kouzelné okénko hledej. :mrgreen: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Siriusbob » pon 17 led, 2011 9:35 am

Toho jsem si všiml,ale nemohu najít jeden obrázek,kde je nakresleno pro blbce,jak je,co zapojené od digitalu po žárovičky :)
Siriusbob

Příspěvekod Martin HO » pon 17 led, 2011 10:56 am

Siriusbob píše:Ahoj Všem.

Prosím Vás,jelikož nejsem elektrikář a proud není můj kámoš,tak bych potřeboval někde sehnat schémata zapojování různých částí kolejiště a jejich doplňků.

Např. přestavníky, osvětlení kolejiště, přejezdy, světelné návěsti.

Jde mi o to,že když se podívám na srdce nějakého kolejiště,tak to pro mě vypadá jako v jaderné elektrárně :o) a vůbec se v tom nevyznám... nějaké svorkovnice,moduly atd... abych něco neodpálil nebo měsíc nehledal chybu,proč to nejde.

Pro získání základní orientace doporučuji publikace č.2 a č.6 Malé železnice http://www.mala-zeleznice.cz . Není to sice o DCC, ale všechno ostatní z elektrotechniky pro železniční modeláře (i pro pochopení principů) v nich najdeš.
Martin HO

Příspěvekod Pája » pon 17 led, 2011 7:40 pm

A nebo si prostuduj stránky : http://lokopin.wz.cz/body.htm a nebo http://houmrovyvlaky.wz.cz/
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Zpět na DCC v praxi