Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
od hank61 » sob 01 srp, 2026 6:03 pm
Na internetu jsem narazil na tento ovladač s názvem Trotlík, který je určený pro DCC ovládání trakčních vozidel po sběrnici XpressNet. Ovladač je vybavený enkodérem a všemi potřebnými funkcemi. Současná zaváděcí cena cca 1000,-Kč je z mého pohledu velice příznivá. Dva kusy jsem koupil, otestoval a zatím maximální spokojenost. Jediné, co jsem na ovladačích upravil, tak jsem vyměnil původní knoflík enkodéru za knoflík z větším průměrem. Návod mám od výrobce v PDF, takže jej sem neuložím. Pokud by měl někdo zájem, zde je kontakt na výrobce
Kloz.M@email.czKrátké video:
https://www.youtube.com/watch?v=7nHX61eDcCU
-

hank61
-
od Ivan » pon 03 srp, 2026 11:59 am
Jak se ti ovládání kláves f? Mne to připadá dost nelogické jejich rozložení. Kdyby to bylo třeba F1,2,3 na prvním... Atd. Je to ale jen o zvyku

TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
-

Ivan
-
od hank61 » úte 04 srp, 2026 7:09 pm
Ivan píše:Jak se ti ovládání kláves f? Mne to připadá dost nelogické jejich rozložení. Kdyby to bylo třeba F1,2,3 na prvním... Atd. Je to ale jen o zvyku

Zatím s tím problém nemám. Je to fakt o zvyku. A co se týká jizdy vlaků, tak po cca hodině provozu už mi ten enkodér přijde mnohem lepší, než Multimaus s nulou uprostřed

-

hank61
-
Zpět na DCC v praxi