Railbox RB1110 - informace

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Railbox RB1110 - informace

Příspěvekod sidlo » ned 24 srp, 2025 11:29 am

Pokud je port červený, tak to znamená že je obsazen jiným programem. Proto to funguje nespolehlivě. Takže napřed zjistit s čím se to hádá a pak dotyčný program zastavit.
sidlo

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 24 srp, 2025 3:32 pm

sidlo píše:Pokud je port červený, tak to znamená že je obsazen jiným programem. Proto to funguje nespolehlivě. Takže napřed zjistit s čím se to hádá a pak dotyčný program zastavit.

Jasně sorry moje chyba - prinscreen nastavení jsem dělal dnes při nepřipojené centrále.
Zdenek Valter

Příspěvekod HonzaM » ned 07 pro, 2025 2:44 pm

Majitele této centrály asi potěší, že je nyní k disposici ovládávací aplikace i pro iOS, tedy iPhone i iPad. Ke stažení zdarma na Apple Store (Railbox Railway Control)
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod fulda » pon 02 bře, 2026 12:31 pm

Předmět: Dancerovo TT 250×101×39

HonzaM píše:Byl bych opatrný s vyjádřením “poměrně velké množství chyb” bez specifikace na co a jaký vliv mohou mít vliv. Problém by mohl nastat třeba pokud by se uživatel snažil zároveň ovládat tentýž vlak současně třeba MultiMausem, Fredem nebo Daisy II. To ale je podle mých zkušeností spíš neobvyklé. Současnost jsem měl na mysli tím, že je výhodou možnost mít k centrále připojen třeba FRED a jím ovládat nějaký vlak a současně mít k této centrále připojen třeba MultiMaus a jím ovládat jiný vlak. Při našem společném testování s fuldou se ukázalo, že může být problém, budu li mít připojen třeba MultiMaus a budu s nim ovládat jeden vlak a připojím-li třeba Daisy II a na něm zkusím zvolit tentýž vlak. Modelář ocení možnost, že s centrálou může používat třeba MultiMaus který už má je na nej zvyklý a nechce investovat do jiného, zároveň ale nemusí pořizovat třeba další centrálu aby mohl doma používat třeba Fredy.

Tak zrovna toho vyjádření "poměrně velká množství" se opravdu nebojím. Vzhledem k tomu, že fungují způsobem opravování POUZE nahlášených a prokázaných chyb, tak těch, které se domácím uživatelům nepodaří prokázat je stále dost.

Již několikrát jsem se vyjádřil k tomu, že se v žádném případě nechci stavět do pozice testera jejich centrály. Na to jsou zcela jiné služby. Já jsem si s centrálou hrál dejme tomu dvě půlhodiny u tebe doma (s omezeným vybavením) a zjistil jsem mnohem větší množství nedostatků, než by se mi líbilo.

Pochopitelně existuje možnost, že někomu takové chyby nebudou vadit, ale z mého pohledu je to na komerční produkt docela hodně. Rozhodně existuje celá řada případů, kdy různé certifikace a ověření kvality můžeme považovat za zbytečná, ale je nutné počítat s tím, že se někdy situace může vymknout kontrole.

Jeden z příkladů mohou být ty neustálé a otravné aktualizace operačního systému, když to přeci funguje dobře. Druhý případ je firma OceanGate, která taky pohrdala nesmyslnejma omezeníma a certifikacema.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod sidlo » úte 03 bře, 2026 5:00 am

Tak se nám tu hezky šíří trénink otupování smyslů uživatelů proti podvodným odkazům:
fulda píše:Druhý případ je firma Klikni na podvodný odkaz, která taky pohrdala nesmyslnejma omezeníma a certifikacema.
sidlo

Příspěvekod HonzaM » úte 03 bře, 2026 10:46 am

FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » úte 10 bře, 2026 2:10 pm

Informace pro nové majitele centrály:
Aplikace pro ovládání centrály z mobilu nebo tabletu Railbox Railroad Control je bezplatná a lze ji stáhnout pro Android i iOS (Apple). Kód pro bezplatné otevření prémiové verze je na vnitřní straně víčka krabičky. Vytvořené kolejiště i databázi lokomotiv lze uložit nebo stáhnout otevřením nastavení (černé ozubené kolečko) volbou Exportovat DB nebo Importovat DB. Aplikace umožňuje vytvořit si schéma kolejiště a ovládat z něj výhybky, návěstidla a cesty a vytvořit si databázi lokomotiv, lze použít buď symboly lokomotiv které jsou k dispozici, lze ale použít i vlastní obrázky lokomotiv. U každé lokomotivy si lze vytvoŕit a uložit také tabulku funkcí, u každé funkce je možné si vytvořit i slovní popis a nemuset si čísla funkcí pamatovat.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Předchozí

Zpět na DCC v praxi