Bardotka ROCO - úprava přiřazení tlačítek

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Bardotka ROCO - úprava přiřazení tlačítek

Příspěvekod rawen » pát 14 lis, 2025 6:17 am

Nazdar,
předesílám, že jsem se pokoušel hledat, ale je tady toho o Bardotkách tolik, že nenacházím. Proto prosím o případný odkaz na správné vlákno.

Otázka: Koupil jsem TT zvukovou Bardotku od ROCO. Máte, prosím, vyzkoušené nastavení CV, které přiblíží její ovládání co nejvíc Jackovu standardu? (Používáme FREDi, takže vše podstatné F0 až F8.)

Děkuju, Radek
rawen

Re: Bardotka ROCO - úprava přiřazení tlačítek

Příspěvekod RadekTandler » čtv 18 pro, 2025 7:28 am

Pokud stačí jednoduché přemapování, víš stávající (manuál k mašině) a cílové (dokumentace jackova projektu) mapování a chceš na dekodérech Zimo (standard pro Roco, apoň v H0) mapovat funkce na jiná tlačítka, dekodéry mají tzv. poslední (já bych ji teda nazval spíš první) mapovací vrstvu mezi tím, co do dekodéru jde z DCC a jak je to dál interpretováno. Ta je popsaná v dokumentaci k CV400 až 428.

Pokud chceš přestěhovat například zapnutí zvuku (Roco = F1) na (Jacek = F8) uděláš totok:

CV401=8
a případně
CV408=<číslo funkce, kam stěhuješ to, co bude nově ovládat to, co mělo ROCO na F8>

T.j. číslo původní funkce u Roco mi určí CV k jejímu přestěhování
CV400 odpovídá F0
CV401 F1
...
CV428 F28

Nové číslo fn. t.j. kde "to" má Jacek určí, jakou hodnotu do ní mám vrazit.
F0 použiješ 29
F1 1
F2 2
...
F28 28
Hodnota 0 znamená bez přemapování - default, Hodnoty od 30 a dál jsou směrově závislé a je potřeba se podívat do manuálu Zimo.
RadekTandler

Zpět na DCC v praxi