Samotny dekoder ND4 obsahuje moznost uživatelského nastavení znaků a tim i jejich testovani. Dle navodu zde
https://www.mtb-model.com/elektro/ND4-navod2024.pdf. Takže jsem provedl s pomocí tlačítka spravné nastaveni samostatně pouze pro trojznake navestidlo. Kdyz ho pak odpojím a připojím misto něj předvesť, tak se i znaky na předvěsti zobrazují správně.
Pokud však připojím předvěst v okamžiku, kdy je na návěstidle přehozený znak např. zelena VOLNO, tak tento znak zůstane blokován a dále se již přehazuje pouze předvěsť. Připojení je paralelně na jednom vystupu ND4. Až poté co předvěsť odpojím tak si navěstidlo přečte spravny povel a bez zasahu se přehodi správně. Současně pokud je předvěsť i návěstidlo zapojeno při zapnutí napajení. Tak se na správný výchozí znak nastaví pouze předvěsti, ale na návěstidle zůstane nespravně svítit Č+blikavá B. Takže mi z toho vychází že připojením přesvěsti je blokován příjem signalu Scom na návěstidle. Nevím jak by mi s tímto mohl pomoci výše zmíněný detektor, přijde mi že dělá v podstatě to samé jako ND4. Nemohlo by důvodem být to, že scom předvěsti není propojen správně a dekoder ho vnímá jako normalni návěsť jak psal BohousP?